Read Time:10 Minute, 53 Second

Ghidul complet pentru RSO

Uleiul Rick Simpson, numit pe scurt ”RSO” (Rick Simpson Oil), este una dintre cele mai versatile și lăudate inovații din canabis – un ulei creat de Rick Simpson, un inginer canadian și avocat al canabisului care a fost radicalizat la activismul canabisului printr-un accident de muncă care a dus la diverse probleme de sănătate.

Povestea spune că a reușit să-și rezolve problemele de sănătate cu RSO, un extract de canabis, asemănător gudronului, care se întinde pe linia concentratului, comestibil și topic. Pe scurt: există foarte puține lucruri pe care nu le poate face și multe lucruri pe care le poate face atât pentru pacienți, cât și pentru stoneri. Iată tot ce trebuie să știi despre RSO.

 

Ce este RSO?

Mai simplu, RSO este un ulei derivat din canabis. Dar, mai degrabă decât un extract de solvent care elimină tricomii din muguri, RSO conține toți canabinoizii, terpenele și compușii suplimentari ai întregii plante de canabis.

Procesul de extracție este complex și destul de lung, similar cu prepararea unei tincturi. Este de obicei de culoare aproape neagră și, desigur, nu are un gust grozav datorită cantității mari de materie vegetală (se folosește întreaga plantă).

RSO a fost creat ca un medicament terapeutic pentru cancer și alte afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi scleroza multiplă și astmul. Deși Rick Simpson nu mai produce el însuși uleiul, acesta rămâne un ingredient crucial în planurile de tratament ale pacienților din America de Nord.

 

Povestea lui Rick Simpson

Rick Simpson nu căuta să devină un simbol al canabisului. Era un inginer canadian care lucra la un spital în 1997, la niște țevi acoperite cu azbest într-o cameră de cazane. Ventilația slabă și vaporii toxici l-au făcut să leșine și să cadă de pe scară, după care a fost dus imediat la camera de urgență.

A făcut tinitus și avea amețeli la scurt timp după acel incident, și nici un medicament prescris nu părea să-l ajute. În ciuda ilegalității sale și împotriva sfaturilor medicului său, Simpson a început să folosească canabis cu rezultate excelente în retrăirea simptomelor sale.

În 2003, a fost diagnosticat cu carcinom bazocelular, un tip de cancer de piele. Până atunci, Canada legalizase canabisul în scopuri medicinale, dar lui Simpson îi era greu să găsească un medic care să-i susțină consumul. Un studiu din 1975 din ”The Journal of the National Cancer Institute” a arătat cum canabisul și compușii săi au inhibat creșterea tumorii la șoareci, inspirându-l să creeze RSO.

El a susținut întotdeauna că aplicarea RSO la creșterea cancerului său și lăsarea acestuia bandajat timp de patru zile l-a vindecat de cancer, dar acest lucru nu a fost verificat independent.

Simpson a început să producă uleiul în masă și să-l distribuie gratuit la mii de pacienți. În 2009, proprietatea sa a fost percheziţionată de către Poliţia Regală Montană din Canada şi mii de plante de canabis au fost confiscate.

Pentru a scăpa de persecuția legală, Simpson locuiește acum în Croația și menține un site web pentru rețeta RSO, un ghidul de dozare și mai face niște bănuți din cărțile sale. În 2018, a suferit un accident vascular cerebral și de atunci s-a retras din public, dar continuă să susțină RSO și canabisul medicinal.

 

Beneficiile RSO

În ciuda recuperării aproape miraculoase a lui Rick Simpson de la cancer și tinitus, statutul de canabis din Lista I înseamnă că comunitatea științifică nu are cercetări consecvente care să susțină aceste afirmații. Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai multe state legalizează canabisul consumat de adulți, devin disponibile mai multe date.

Au existat rapoarte promițătoare care atestă eficacitatea RSO, cum ar fi un articol din 2013 care arată că utilizarea RSO a scăzut sever numărul de celule blastice leucemice la un pacient terminal în vârstă de 14 ani, fără efecte secundare toxice.

În mod anecdotic, RSO a ajutat pacienții să gestioneze afecțiuni precum scleroza multiplă, epilepsia, cancerul, insomnia, durerea cronică și astmul, printre multe altele.

Fiind un produs cu THC incredibil de puternic, RSO oferă potențiale efecte terapeutice, cum ar fi ameliorarea durerii și stimularea apetitului, și poate ajuta cu somnul și greața. Dar, deoarece studiile nu au fost făcute, nu putem garanta că RSO va oferi aceste beneficii.

Un studiu din 2021 a indicat că, în timp ce mulți pacienți cu cancer folosesc canabis în combinație cu tratamente pentru cancer, echipele lor de asistență primară nu aveau cunoștințe despre cum să integreze canabisul într-un regim. În mod clar, trebuie făcute mult mai multe cercetări cu privire la cea mai bună utilizare a RSO pentru a amplifica tratamentul.

 

Uleiul Rick Simpson pentru tratamentul cancerului

Rick Simpson a fost motivat să creeze RSO prin propriul diagnostic de cancer. Rețeta sa se bazează pe crearea unui produs care a produs aceleași rezultate ca un studiu din 1975, care a arătat că canabisul ucide celulele canceroase la șoareci.

Simpson a spus că și-a vindecat cancerul de piele utilizând RSO local, dar că poate fi administrat pe cale orală și pentru a trata cancerele interne. Această afirmație nu a fost verificată în mod independent, dar în anii de când RSO a fost inventat, mii de pacienți l-au folosit pentru a aborda simptomele și pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Pacienții cu cancer care doresc să utilizeze RSO ar trebui întotdeauna să consulte mai întâi medicul pentru a discuta opțiunile lor.

 

 

RSO pentru dureri de spate

Una dintre cele mai frecvente utilizări pentru RSO și canabis în general este durerea cronică. Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente forme de durere fizică, până la 80% dintre oameni se confruntă cu aceasta la un moment dat în viață.

Rețetele RSO necesită de obicei canabis cu conținut ridicat de THC și cu dominanță indica (deși există opțiuni bogate în CBD), iar produsul final este extrem de îmbătător, de unde creșterea treptată a dozei pentru a preveni un high prea puternic. THC se leagă de receptorii CB1 din sistemul endocanabinoid, dintre care majoritatea sunt concentrați în creier și celulele nervoase. Când THC-ul se leagă de acești receptori nervoși, senzația de durere scade.

 

Este RSO periculos?

În ciuda concentrației mari de THC, nicio cantitate de RSO nu va provoca o supradoză, moarte sau efecte secundare de durată. Riscurile asociate cu administrarea de RSO sunt aceleași cu a lua o doză mare de orice produs de canabis, cum ar fi un comestibil, un concentrat sau mai mult din orice produs cu care se simte confortabil.

Achiziționați RSO de la un dispensar autorizat, testat în laborator pentru solvenți, pesticide, mucegai și ciuperci, astfel încât să puteți fi liniștit că obțineți un produs curat.

 

De unde pot obține uleiul Rick Simpson?

Deoarece uleiul Rick Simpson conține un nivel foarte ridicat de THC, îl puteți găsi doar la dispensarele autorizate din țările unde canabisul este legal. Cu toate acestea, nu toate dispensarele au RSO, deoarece nu este la fel de popular și nici accesibil ca alte forme de canabis.

 

Cât costă RSO?

În comparație cu alte produse din canabis, RSO este scump. Prețurile variază de la stat la stat și de la județ la județ în funcție de legile fiscale locale, dar intervalul general pentru RSO este de 35-70 USD per gram. Acest lucru poate părea comparabil cu alte concentrate de canabis, dar pacienții au nevoie de 60 de grame pentru a urma regimul RSO recomandat – adică cel puțin 2.100 USD!

 

Cum se utilizează RSO?

Cele mai comune două moduri de a consuma RSO sunt oral și local. Rick Simpson însuși l-a folosit ca un topic pentru a-și vindeca cancerul de piele, deși a spus că medicul său nu a acceptat și nu poate confirma acest lucru ca remediu.

 

Cât timp durează RSO să funcționeze?

RSO are nevoie de săptămâni pentru a se aclimatiza. Rezultatele pot fi simțite în câteva zile, dar majoritatea raportează diferențe semnificative de simptome odată ce au atins pragul de un gram pe zi, care poate dura până la cinci săptămâni, în funcție de individ.

     RSO pentru afectiuni ale pielii

Dacă utilizați local, aplicați puțin RSO pe locul pielii și acoperiți cu un bandaj pentru a asigura absorbția. Reaplicați o dată la două zile.

     RSO pentru condiții interne

Cealaltă modalitate populară de a aborda afecțiunile interne, cum ar fi durerile fizice și alte boli, este să ingerați RSO. Acest lucru necesită o cantitate mare de RSO, precum și un sistem de dozare care necesită săptămâni pentru a se aclimatiza la dozele mari necesare pentru tratament (mai multe mai jos). Vă recomand să discutați cu un medic sau un profesionist medical familiarizat cu RSO pentru a discuta ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Ghidul acesta se bazează pe consumul a 60 de grame de RSO în 90 de zile, împărțit în săptămâni, așa cum recomandă Rick Simpson pe site-ul său. Rețineți că acest lucru nu a fost revizuit de profesioniștii medicali.

 

Efectele secundare ale RSO

Urmând un regim de RSO care crește treptat este cea mai bună modalitate pentru a evita potențialele efecte secundare, cum ar fi amețelile. RSO este un produs incredibil de puternic, iar unii consumatori se pot simți inconfortabil dacă doza este prea mare.

Este posibil să anulați efectele THC-ului prin adăugarea unei flori bogate în CBD la ghidul de dozare recomandat de mai jos. Mulți pacienți atestă că efectele RSO sunt în mare parte pozitive, atenuând durerea, greața și insomnia, printre alte simptome.

 

Pot să fumez RSO?

Deoarece RSO este un ulei care reține un anumit grad de materie vegetală, da, poate fi fumat! Cel mai bun mod de a fuma RSO este să-l combinați cu un mugure, cum ar fi adăugarea unei cantități mici de RSO peste mugurele măcinat. Această metodă va ajuta la încetinirea arderii unui joint și va permite RSO să se încălzească fără a distruge canabinoizii.

 

Pot găti cu RSO?

Da, poți găti cu RSO. Rețineți că gătitul canabisului la temperaturi peste 150°C va arde canabinoizii și va face RSO inutil. Pentru o eficacitate maximă, este mai bine să adăugați RSO la mesele care au fost deja gătite sau la părți ale unei mese care nu trebuie gătite, cum ar fi un sos, un dressing sau o băutură.

 

Diagrama de dozare a RSO

Săptămâna # în regimDoza ideală
11/4 picătură de seringă la fiecare opt ore
21/4 picătură de seringă la fiecare opt ore
31/4 picătură de seringă la fiecare opt ore
4Începeți să vă dublați doza până la 1/2 picătură de seringă la fiecare opt ore
51 picătură de seringă la fiecare opt ore
62 picături de seringă la fiecare opt ore
7-12Un gram de RSO în fiecare zi, împărțit în trei doze, luate la fiecare opt ore. Urmați măsurătorile seringii pentru a o face cu exactitate
Întreținere continuăOdată ce planul de tratament de 90 de zile s-a încheiat, pacienții au nevoie doar de un gram sau două pe lună pentru a menține un nivel de bază de canabinoizi. Un gram înseamnă aproximativ opt picături de seringă; vă recomandăm să luați acest lucru ca o doză mică zilnic sau aproape zilnic pentru eficacitate

 

Regimul RSO

În timp ce Simpson recomandă administrarea uleiului pe cale orală, pacienții îl pot administra și sub formă de supozitoare, folosind același ghid de dozare.

     Săptămânile 1-3: Trei doze mici în fiecare zi

Începeți cu o doză mică de RSO la fiecare opt ore (dimineața, prânz și seara). Fiecare doză ar trebui să aibă aproximativ dimensiunea unei jumătate de bob de orez; prima doză va fi aproximativ ¼ picătură de RSO dintr-o seringă de ulei.

     Săptămânile 4-5: Dublați doza la fiecare patru zile

Conform recomandării lui Simpson, durează patru până la cinci săptămâni pentru a ajunge la doza completă de un gram de RSO pe zi, începând de la ¼ picătură. Pacienții trebuie să-și ia dozele la fiecare opt ore.

     Săptămânile 6-12: Un gram pe zi

Luați un gram de RSO pe zi până când ați consumat 60 de grame. Aceasta înseamnă a lua aproximativ 8-9 picături de RSO de mărimea unui bob de orez la fiecare opt ore.

     Regim continuu

Odată ce un pacient s-a obișnuit să ia un gram de RSO pe zi și a consumat cele 60 de grame recomandate, nu mai trebuie să continue cu doze atât de mari. Simpson recomandă unul până la două grame pe lună pentru a menține un aflux de canabinoizi.

 


Acest articol este strict în scop educațional!
Informațiile acestui articol sunt luate de pe site-ul oficial al lui Rick Simpson https://phoenixtears.ca/
Utilizarea canabisului medicinal se face întotdeauna doar la recomandarea unui medic specialist!
Acest articol nu ține loc de consultație sau prescripție medicală!
Fiți responsabili!


Referințe:

https://phoenixtears.ca/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1159836/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3901602/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7736188/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17445733/


 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment