Ce este și cum să devii un cultivator de canabis

Val
Read Time:11 Minute, 22 Second

Sunt oameni care consumă canabis, sunt oameni care vând canabis și sunt oameni care consumă și vând canabis. Cu toate acestea, chiar la începutul acestui lanț, există și cultivatori – cei care experimentează evoluția de la sămânță la randament. Industria în creștere a canabisului obține rapid o acceptare pe scară largă în lume, ceea ce face atractivă implicarea în această activitate. Numărul de țări prietenoase cu canabisul din întreaga lume este în creștere constantă, așa că dacă sunteți într-o țară unde legea vă permite să cultivați această plantă, ar trebui să cunoașteți cât mai multe informații despre acest proces.

În acest articol, vă voi explica cine sunt cultivatorii de canabis, cu ce probleme se confruntă și cum să vă alăturați comunității lor. Doresc să subliniez că sprijin doar activitatea legală a cititorilor mei și doar afacerile declarate: vă rog să fiți conștienți de drepturile și obligațiile dumneavoastră pentru a evita să fiți arestat în loc să vă atingeți obiectivele financiare.

 

Cine sunt cultivatorii de canabis?

După cum am spus deja, cultivatorii de canabis sunt oameni care sunt foarte interesați de cultivarea acestui tip de plante pentru uz medicinal sau personal.

Menționez că există cultivatori profesioniști și oameni care au început recent să cultive singuri canabis. Dacă doriți să deveniți cultivator, ar trebui să decideți dacă doriți să fiți om de afaceri sau să obțineți recolte de canabis numai pentru uz personal.

 

Cultivatori profesioniști

Cultivatorii profesioniști sunt specialiști cu experiență care știu totul despre canabis. Ei au o licență de producător de canabis și pot stoca, crește și vinde această plantă. Cu toate acestea, există oameni de afaceri care au licență și plantații: nu trebuie să fie buni cultivatori și să înțeleagă cum să obțină cea mai bună recoltă de canabis. Trebuie să înțeleagă cum să colaboreze cu o echipă de profesioniști pentru a atinge obiectivele și a performa, unde ar trebui să vândă produsul și alte lucruri importante care au legătură cu succesul oricărei afaceri. Acești oameni de afaceri cu suficienți bani, pot angaja cultivatori profesioniști care îi vor ajuta să organizeze întregul proces.

 

Avantajele de a fi om de afaceri în cultivarea canabisului sunt următoarele:

 • Nu trebuie să vă gândiți la fiecare detaliu – angajați profesioniști care să vă ajute să conduceți afacerea
 • Economisiți mult timp pentru că veți avea specialiști care pot monitoriza totul
 • Câștigul este pe măsură

 

Având toate aceste avantaje, veți întâmpina și dificultăți precum monitorizarea muncii angajaților, investirea sumelor importante, pregătirea documentelor pentru verificările guvernamentale și asigurarea faptului că echipa este mulțumită de condițiile de muncă.

 

Cultivatori începători și activitatea lor

Vreți să cultivați canabis pentru uz personal sau presupuneți că ar fi mai bine să începeți fără specialiști și investiții pentru a afla fiecare detaliu despre această activitate. Acesta este cel mai bun mod pentru oamenii care nu au bani să investească într-o afacere, suficientă încredere în ceilalți sau care au alte motive pentru a evita implicarea altora în cultivarea canabisului.

De obicei, cultivatorii începători (numiți și cultivatorii de acasă) trebuie să abordeze problemele emergente și să ia singuri decizii, precum și să-și dezvolte abilitățile de cultivare fără niciun ajutor secundar. Cu toate acestea, există mai multe avantaje în începerea unei mici afaceri acasă, cum ar fi:

 • Există o mulțime de forumuri, articole și chiar site-uri întregi care vă pot oferi cele mai recente informații despre subiectul care vă interesează; adică puteți obține ajutor gratuit
 • Nu aveți nevoie de sume semnificative pentru a începe
 • Nu trebuie să monitorizați activitatea niciunui angajat și să le garantați salarii viabile și regulate

 

Cum să devii cultivator?

Pentru a deveni cultivator, nu este obligatoriu să ai o diplomă de master în botanică sau horticultură, dar ar trebui să o ai dacă scopul tău principal este să devii ”Master Grower”. Un Grow Master este un cultivator de canabis cu o diplomă corespunzătoare, care este responsabil pentru cultivarea unui număr semnificativ de plante, monitorizarea și îngrijirea întregului câmp de canabis.

 • În primul rând, luați în considerare legalitatea. În unele țări, încă nu există toleranță pentru cultivatorii și vânzătorii de canabis și, prin urmare, nu există nicio posibilitate de a obține o licență. Dacă legile dvs. locale nu spun clar că puteți cultiva canabis, stoca și vinde canabis, nu ar trebui să vă gândiți să începeți o activitate în creștere.
 • Dacă legea vă permite, obțineți o licență de producător de canabis.
 • Pregătiți alte documente, cum ar fi un act de identitate, dovada de rezidență, documente medicale care să documenteze starea dumneavoastră de sănătate (dacă este necesar) etc.
 • Decideți dacă vreți să fiți om de afaceri sau cultivator începător.
 • Faceți un plan de afaceri (indiferent de decizia pe care ați luat-o când ați luat în considerare pasul anterior).
 • Alegeți ce fel de canabis doriți să cultivați – pentru uz medicinal sau recreațional. Dacă alegeți prima opțiune, veți avea mult mai multe posibilități de a vinde canabis: canabisul medicinal este permis în mult mai multe țări decât canabisul recreațional.
 • Faceți câteva cercetări despre cum să cultivați plantele sau aplicați pentru un post la o companie care este implicată în propagarea canabisului. Puteți căuta un site web sau mai multe care să ofere oamenilor informații fiabile și actualizate. Dacă aveți nevoie de consultanți reali care să vă ajute și să vă răspundă la întrebări în timp real, vă pot oferi consultanță.
 • Alegeți un crescător de la care să cumpărați semințe de calitate.
 • Selectați tulpini ținând cont de efectele pe care doriți să le obțineți de la plantele crescute. Ce fel de miros, aspect și efect căutați?
 • Stabiliți un loc. Cultivarea se poate face în aer liber pe câmp, în sere sau hale.
 • Aveți grijă la condițiile în care sunt cultivate plantele. Selectați lumina potrivită, aveți grijă de ventilație, temperatură, securitate și alte detalii importante.

 

Costul obținerii licenței de producător de canabis

Obținerea unei licențe este cel mai important pas în a deveni cultivator. În toate țările în care cultivarea este permisă, există diferite taxe inițiale de cerere și înregistrare, precum și taxe anuale de cultivare. De exemplu, în unele țări, puteți plăti câteva sute de euro pentru cerere și aproximativ 1.500 de euro din taxă anuală, în timp ce în alte țări, puteți cheltui sute de mii doar pentru obținerea și păstrarea licenței.

 

Cultivare: Introducerea elementelor de bază

La prima vedere, se pare că cultivarea canabisului este un proces destul de simplu, care nu este asociat cu dificultăți, mai ales ținând cont de faptul că această plantă nu este o plantă delicată. Cu toate acestea, pentru a obține o recoltă excelentă, va trebui să aranjați un loc, să organizați udarea și hrănirea lor și, cel mai important, să faceți plantația să nu fie vizibilă din locurile publice (chiar dacă legea permite cultivarea canabisului, în unele țări acest lucru este valabil doar departe de locuri publice).

În această secțiune, voi discuta despre cele mai convenabile modalități de cultivare a canabisului.

Începeți cu alegerea tulpinilor

Vreți să cultivați tulpini Indica sau Sativa? Sau un Hibrid a celor două? Sau poate tulpini Auto-înfloritoare?

Sativa are un efect mai intens, dinamic, este rezistentă la căldură și produc muguri lungi. Indica, la rândul ei, se va simți mai bine la temperaturi mai joase, va da un efect relaxant și va produce muguri denși. Iar tulpinile auto nu au nevoie de schimbarea luminii pentru înflorire.

În ceea ce privește efectele canabisului, trebuie să ne uităm la conținutul de canabinoizi- cei mai abundenți canabinoizi din planta de canabis sunt THC-ul (Tetrahidrocanabinol) și CBD-ul (Canabidiol). Primul este de obicei folosit pentru a obține efecte mentale, în timp ce al doilea nu are efecte mentale speciale, dar poate afecta starea fizică.

 

Aranjați locul și alegeți metoda de cultivare

Puteți alege între cele două variante pentru a crește plantele discutate: interior (corturi, sere, hale) sau exterior (în aer liber). Prima modalitate este mai de preferat, deoarece nu veți depinde de condițiile meteorologice și de sol: vă veți putea crea propriul mediu. În plus, creșterea în interior înseamnă că plantația nu va fi vizibilă, ceea ce este de asemenea foarte important. Ar trebui să luați în considerare întotdeauna legislația locală și să alegeți un loc departe de biserici, școli și zone rezidențiale. Unele legi dictează chiar și grosimea pereților camerei, așa că fiți atenți când le luați în considerare.

Ar trebui să vă gândiți și la schimbarea luminii – camera de cultură trebuie să fie complet izolată de orice lumină exterioară pentru a controla pe deplin comutarea luminii. Folosiți pereți reflectorizați sau albi și asigurați plantelor o bună circulație a aerului – acești pași foarte importanți vă vor garanta recolte bune.

Managementul apei și nutrienților

Alimentarea adecvată cu apă în combinație cu nutriția controlată vă va oferi cea mai bună recoltă, iar sistemul hidroponic este lucrul care vă va permite să recreați condițiile perfecte, dar naturale, pentru ca plantele să crească în voie.

Hidroponia vă va oferi posibilitatea de a cultiva în apă bine oxigenată cu nutrienți – profesioniștii numesc de obicei această metodă „Deep Water Culture”. Rădăcinile plantelor vor fi în apă tot timpul, ceea ce înseamnă că nu trebuie să vă bateți capul cu udarea plantelor. Trebuie spus însă că planta de canabis are nevoie de azot, fosfor și potasiu ca nutrienți principali.

 

Pregătiți-vă pentru faza de înflorire

Ar trebui să fiți foarte atent în această fază, deoarece tot ceea ce se va întâmpla cu plantele le va influența efectele, dimensiunea și numărul de muguri, precum și mirosul. Amintiți-vă că numai plantele femele vor produce muguri, iar dacă oferiți plantelor cantitatea necesară de nutrienți, mențineți umiditatea sub 45%, lumină de calitate cu ciclu de 12/12 și temperatura între 21-25 grade, veți avea o recoltă bogată.

 

Recoltați mugurii la timp

Timpul este esențial atunci când vine vorba de recoltare. În funcție de timpul de recoltare, puteți obține un randament cu un nivel mai mare sau mai mic de THC sau CBD. Dacă recoltați prea devreme, este posibil să pierdeți potența, recoltarea prea târziu poate duce la obținerea unor recolte cu un nivel prea ridicat de THC, ceea ce înseamnă că va avea un efect sedativ semnificativ. Rețineți aceste detalii și începeți etapa finală numai atunci când plantele crescute vor îndeplini cerințele și obiectivele dumneavoastră.

 

Creșterea noilor tulpini

Creșterea canabisului este procesul de creare a unor noi tulpini bazate pe hibrizii de tulpini de canabis masculin și feminin. Scopul principal al reproducerii este de a combina sau de a îmbunătăți calitățile genetice existente a două plante diferite. Pregătindu-vă pentru reproducerea plantelor, ar trebui să înțelegeți că acest proces durează foarte mult și este nevoie de câteva generații de plante pentru a stabiliza o tulpină.

Cei dedicați noilor tulpini de canabis sunt oameni răbdători și orientați spre rezultate, care sunt gata să studieze genetica plantelor care au fost alese pentru reproducere în detaliu și să repete aceleași procese de mai multe ori pentru a obține tulpini cu genetica și performanța dorită.

 

Cum arată procesul de reproducere?

Un crescător profesionist selectează plante-mamă care au o genetică aproape perfectă. După ce părinții sunt aleși, îi încrucișează pentru a obține prima generație de plante, care se numește de obicei ”F1”. Apoi se evaluează rezultatul plantelor din generația F1, selectează cele mai promițătoare plante. Apoi, încrucișează plantele F1 fie prin metoda consangvinizării (încrucișarea plantelor din generația F1 între ele), fie prin metoda retroîncrucișării (încrucișarea cu părinții). Ca rezultat, următoarea generație de plante va fi ”F2”.

După ce a selectat cele mai bune plante din generația F2, un crescător va începe să crească generația numită F3. Este cea de-a treia generație care este de obicei mult mai stabilă decât F2, deși, în unele cazuri (cum ar fi încrucișarea cu plante auto-înfloritoare), este necesar să crească a patra generație pentru a obține o stabilitate genetică maximă.

 

Ce atribute încearcă să le păstreze și să le îmbunătățească?

 • Calitatea – Această caracteristică este cea mai valoroasă, deoarece plantele puternice de înaltă calitate cresc rapid și dau randamente mai bune.
 • Adaptarea – Canabisul este cultivat în multe țări, iar condițiile de creștere pot varia. Unii cultivatori nu doresc să folosească metoda de cultivare hidroponică și preferă cultivarea plantelor în aer liber, ceea ce face plantele vulnerabile la condițiile meteorologice. Adaptarea este și ea una dintre cele mai importante caracteristici ale canabisului, chiar dacă crește într-un loc perfect, cu control complet al apei și aerului: cu cât se adaptează mai bine, cu atât trebuie să facă mai puțin efort un cultivator pentru a obține o recoltă bogată.
 • Rezistența la boli și dăunători – Plantele care sunt „imune” la orice boală și nu atrag dăunători sunt considerate ca fiind cele mai potrivite.
 • Maturarea – Cu cât înflorirea și recoltarea sunt mai rapide, cu atât este mai bine pentru cultivatorii moderni, indiferent dacă planta este cultivată pentru obținerea de fibre, muguri sau semințe.
 • Productivitatea – Este o altă caracteristică esențială pe care crescătorii încearcă să o îmbunătățească atunci când încrucișează plantele. Un raport bun ”flower-to-bud” garantează o recoltă bună.
 • Forma și dimensiunea florilor și mugurilor, aroma și gustul acestora, conținutul de CBD și THC și alte caracteristici care sunt importante din motive evidente sunt de obicei îmbunătățite.

Puteți naviga liber pe acest website și puteți citi mai multe despre modalitățile de cultivare a canabisului în detaliu, puteți afla mai multe despre creșterea acestuia și o mulțime de alte informații utile pe care vi le prezint într-un mod clar și lizibil.

Din nou, aș dori să subliniez că sprijin doar cultivarea legală a canabisului; creșterea și vânzarea acestuia, precum și utilizarea responsabilă. Vă recomand cu căldură să vă gândiți la viitorul și sănătatea dumneavoastră înainte de a lua decizii pripite.

 


Acest articol este strict în scop informativ și educațional!


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Concentratele de canabis

Concentratele reprezintă sectorul cu cea mai mare creștere din industria canabisului. Deși florile de canabis sunt principala modalitate de a consuma canabis, utilizarea concentratelor crește într-un ritm foarte rapid. Concentratele reprezintă o formă a canabisului, în care elementele active sunt ambalate într-o mod mai concentrat decât ar fi în floarea […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!