Ce este o tulpină de canabis?

Val
Read Time:12 Minute, 30 Second

Cu siguranță ați văzut sau întâlnit diferite tulpini (soiuri) ale acestei plante. Este firesc să puneți întrebarea – ce este o tulpină de canabis?

În acest articol, ne concentrăm asupra tulpinilor de canabis și asupra tuturor specificului acestora. Voi explica ce sunt acestea și cum au apărut și s-au schimbat de-a lungul istoriei. Acest ghid se concentrează pe toate detaliile despre modul în care sistemul a funcționat și a evoluat până la modul în care funcționează acum. Vrei să știi cum au folosit oamenii canabisul în istoria umanității? Ești interesat să descoperi mai multe despre cele trei specii principale ale acestei plante? Ai dori să le cunoști caracteristicile? Citește în continuare și cu siguranță îți vei îmbogății cunoștințele despre canabis!

De obicei, oamenii nu își pot ascunde surpriza când văd istoria lungă și impresionantă a canabisului. Pe lângă efectele istorice semnificative, canabisul are o influență uriașă asupra culturii și societății de astăzi. Am conceput acest ghid pentru tulpinile de canabis pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre diferitele tipuri de canabis.

 

Ce sunt tulpinile de canabis și cum au apărut?

Știați că canabisul era o cereală? În afară de asta, omenirea l-a folosit și pentru o gamă largă de afecțiuni medicale la un anumit moment. Era în anii ’70 când oamenii nu ascundeau că fumau pentru a lupta împotriva problemelor lor fizice, dar și psihice.

Aș putea spune că perioada a fost crucială pentru această plantă. În acel moment, omenirea a aflat numeroase detalii despre cum funcționează canabisul și despre cum poate oferi diferite beneficii. Acest interes a crescut pentru diferite tipuri de canabis, deoarece s-a dovedit că nu toate clasele au avut același efect.

O descoperire majoră a fost că THC-ul ar putea afecta sistemul nervos central și ar putea avea proprietăți psihoactive. Oamenii de știință au aflat, de asemenea, despre CBN care afectează sistemul nervos periferic. În plus, cercetătorii au descoperit tulpini de canabis ”Indica” și ”Sativa”. Ei au stabilit că Indica afectează mai mult corpul, în timp ce Sativa oferă un efect mai concentrat asupra minții. Nu a durat mult până când oamenii au început să experimenteze cu diferite tulpini de canabis.

 

Ce sunt tulpinile?

Deși unii oameni cultivau canabis pentru nevoi personale, cultivatorii erau cei care se ocupau de ameliorarea acestei plante. Odată cu trecerea timpului, cultivatorii au descoperit noi informații și au încercat să-și ajusteze procesul de reproducere. A fost modul lor de a îmbunătăți produsul și așa au dezvoltat diferite tulpini de canabis. Rezultatul a fost că puteți găsi o anumită tulpină de canabis doar într-o anumită regiune.

Tulpinile și-au găsit curând drumul către lumea occidentală. Aici cultivatorii au continuat să schimbe aceste noi tulpini. Odată cu trecerea timpului, crescătorii au acceptat oficial termenul de ”hibridizare”. Acești hibrizi implicau cultivarea tulpinilor masculine și feminine pentru a obține tone de alte soiuri. Unii hibrizi concepuți cu zeci de ani în urmă sunt încă utilizați astăzi, deoarece s-au dovedit a avea beneficii valoroase.

Iată explicația de bază – aveți două tipuri principale de plante de canabis. Acestea includ Indica și Sativa și au niveluri diferite de THC, CBD și alți canabinoizi. Cu toate acestea, de-a lungul timpului dezvoltatorii au folosit Indica și Sativa pentru a face hibrizi. Drept urmare, acești hibrizi au devenit o categorie separată de canabis. Asta pentru că au niveluri diferite de canabinoizi, ceea ce înseamnă că vin cu o eficiență diferită.

Scurta explicație ar fi că tulpinile sunt diferite soiuri de canabis și nimic altceva. Ele vin cu mirosuri, arome și beneficii specifice. Noile tulpini au apărut pentru că oamenii își doreau ceva diferit de clasicele Indica și Sativa. Unii căutau arome noi, în timp ce alții doreau o tulpină specializată într-un anumit tip de beneficiu. Drept urmare, puteți alege din zeci de tulpini în zilele noastre.

 

Cum și cine alege numele tulpinilor?

Dacă răsfoiți piața, veți observa că oamenii au folosit nume diferite pentru tulpinile de canabis. Unele denumiri se referă la originea geografică, în timp ce altele combină tulpinile părinte utilizate în proces. Veți găsi totul, de la nume simple la nume creative și amuzante.

Lucrul critic de reținut este că nu există o regulă oficială pentru denumirea tulpinilor. Cu alte cuvinte, creatorul are dreptul s-o numească cum dorește. De aceea, întâlnim adesea omagii aduse unor personaje specifice, precum ”Alice in Wonderland” sau ”Jack the Ripper”. Dacă vă gândiți să dezvoltați o tulpină, iată câteva sugestii pentru denumirea acesteia!

 

 

Origine geografică

Tipurile hibride de tulpină din plantele de canabis au început în anii 1970. Oamenii nu au experimentat prea mult cu nume de-a lungul timpului, așa că majoritatea s-au lipit de regiunea în care au produs tulpina. Așa aveam ”Colombian”, ”Afghan”, ”Panama”, ”Acapulco” și genuri similare. Acestea erau uneori combinate cu culoarea tulpinii, cum ar fi roșu sau auriu. Este interesant de observat că aceste rase cultivate au devenit elementul de bază al multor alți hibrizi care vor veni. Puteți urmări originea tulpinilor de astăzi până la cele care au fost cultivate în anii 1970. Oamenii au făcut noi tulpini pentru a îmbunătăți aroma și eficacitatea. Unii au vrut să ușureze reproducerea, așa că s-au concentrat pe îmbunătățirea rezistenței la dăunători și boli.

 

Inspirație de la părinți

Știm că uneori copiii au aceleași nume ca și părinții lor, cum ar fi ”Frank Jr.”. Este puțin diferit cu tulpinile de canabis, deoarece majoritatea crescătorilor caută să încrucișeze numele părinților și să vină cu unul nou.

De exemplu, dacă un cultivator a folosit ca părinți tulpinile ”Snow White” și ”Blueberry Dream”, noul nume ar putea fi ”Berry White” sau ”White Dream”. După cum am spus, regulile exacte nu există, dar ar trebui să luați în considerare întotdeauna ca numele să sune atrăgător.

 

Aduceți un omagiu cuiva

Multe tulpini folosesc nume de celebrități în scopuri de marketing și omagiu. Dacă, de exemplu, ești devotat Depeche Mode, ai putea denumi noua tulpină ”Personal Jesus” sau ”DM Power”. Pe lângă folosirea personajelor preferate, unii oameni aleg nume „celebre” în scopuri de marketing. Lucrul critic de reținut este că numele nu trebuie să însemne nimic. Deși ar trebui să fie atrăgător și să se refere la caracteristicile tulpinii, acest lucru nu este neapărat adevărat. De aceea ar trebui să verificați întotdeauna conținutul de canabinoizi și alte detalii. Este singura modalitate de a vă asigura că tulpina vă va îndeplini cerințele.

 

Istoria canabisului

Unii oameni cred că canabisul a devenit atât de popular din cauza noilor tendințe culturale, a promovării canabisului în mass-media și a nivelului ridicat care este considerat a fi motivul principal pentru care oamenii consumă canabis. Da, toate acestea au sens, dar și faptul că oamenii au folosit această plantă în urmă cu mai bine de 6.000 de ani. În consecință, istoria sa este un lucru interesant de luat în considerare atunci când îi analizăm efectele, tipurile, precum și fenomenul popularității sale în general. Aceste informații pot ajuta și la înțelegerea modului în care oamenii au început să folosească cuvântul „tulpină” în loc de cuvântul „canabis” și ce înseamnă exact acesta.

 

Canabisul în Asia antică

În mod surprinzător, primele dovezi ale cultivării acestei plante provin din China Imperială. În 4000 î.Hr., a fost folosită ca una dintre culturile alimentare. Cu toate acestea, în 2700 î.Hr., chinezii au început să-l folosească ca medicament pentru mai mult de o sută de boli și tulburări. La acel moment, un medic chinez a menționat efectele sale psihoactive pentru prima dată în istoria omenirii. Apoi, canabisul a fost găsit în India și a fost folosit de călugări în timpul ceremoniilor.

Mai mult, a fost una dintre cele 5 plante sacre și a fost considerată una dintre sursele de emoții și sentimente pozitive, în special, ca un aducător de bucurie, fericire și libertate. În anul 1000 d.Hr., a fost folosit de legendarul doctor și scriitor din epoca medievală, Avicenna. În canonul său, această plantă a fost consemnată ca o plantă foarte eficientă care ajută oamenii care suferă de diverse sindroame și tulburări, în special, de durere, gută, răni etc. Atunci canabisul a fost recunoscut drept medicament de către medicii arabi. Arabii au adus această plantă din India în Africa, unde oamenii au folosit-o pentru a trata boli atât de grave precum astmul, malaria și chiar dizenteria. Apoi a fost adus în Brazilia și apoi în cele din urmă în lumea occidentală.

 

Canabisul în lumea occidentală

Această plantă a devenit cunoscută și destul de populară în majoritatea țărilor destul de curând, dar a existat un om de știință care a schimbat modul în care oamenii percepeau canabisul. William O’Shaughnessy a fost un medic irlandez care, în 1839, a introdus canabisul în medicina lumii occidentale. Și-a publicat cercetările, care a fost primul studiu care s-a ocupat de varietatea de canabis pe care o numim „Indica”. Mai mult, în 1842, a publicat noul său studiu numit ”Bengal Dispensatory and Pharmacopeia”, iar secțiunea despre această plantă s-a extins la mai mult de 20 de pagini. Le-a permis specialiștilor să înțeleagă mai bine calitățile și proprietățile canabisului, iar asta, la rândul său, a dus la o răspândire rapidă a acesteia în țările occidentale. Oamenii au început să folosească canabis pentru a trata durerea intensă, astmul și alte boli grave, dar prevalența acestei plante a scăzut semnificativ în următoarele decenii, până la vremea cunoscută și ca momentul în care această plantă era incredibil de populară, anii 70.

 

Anii 70 și revoluția în studiile canabisului – CBD-ul și THC-ul

În anii 70, prevalența canabisului a crescut de la 5% la 44% în doar 4 ani. Parțial, poate fi explicat prin faptul că în 1964, doi oameni de știință au revoluționat întreaga istorie a studiilor prin descoperirea THC-ului. De ce a fost această descoperire atât de epică? Lucrul ar fi permis în sfârșit cercetătorilor să studieze și să schimbe efectele canabisului. În aproximativ 2 decenii, a fost descoperit receptorul CB1, iar oamenii de știință au aflat că acesta este locul de legare al tetrahidrocanabinolului. Destul de curând, a fost descoperit al doilea receptor canabinoid, cunoscut și sub numele de CB2. Acesta a fost următorul pas, următoarea etapă, revoluția în studii. Înțelegerea modului în care canabisul afectează corpul și creierul, receptorii pe care îi afectează, cum canabinoizii provoacă anumite sentimente nu a fost doar înțelegerea modului în care funcționează lucrurile. Acestea au fost cunoștințele care ne-au permis să obținem atâtea tulpini câte avem acum. Mai mult, aceasta a fost cunoștințele care ne-au permis să ne așteptăm la anumite efecte de la anumite tulpini.

 

 

Trei specii de plante

Dar să ne concentrăm asupra speciilor de canabis: Indica, Sativa și Ruderalis. Istoria lungă a acestei plante și interacțiunea ei cu oamenii fac dificilă determinarea dacă inițial erau specii diferite. Chestia este că a dezvoltat proprietăți și caracteristici diferite după ce a petrecut secole într-un anumit climat.

Cu toate acestea, aceste caracteristici se pot datora și modului în care oamenii au folosit planta de-a lungul istoriei în diferite regiuni geografice. Indiferent care sunt motivele, aceste 3 specii au unele caracteristici diferite, întotdeauna luate în considerare de către cultivatori, profesioniștii medicali și cercetarea canabisului.

Indica

Caracteristicile de bază și beneficiile Indica sunt următoarele:

 • Planta scurtă și destul de stufoasă, cu frunze late
 • Randament mai mare
 • Dimensiune compactă
 • Adaptabilitate mai bună
 • Perioada de înflorire destul de scurtă

 

Efectele tipice ale Indica sunt următoarele:

 • Analgezic
 • Relaxarea musculară
 • Relaxare generală, scăpare de stres și nervozitate

În general, Indica este cunoscută pentru efectul său relaxant. Cel care îl consumă simte pace, relaxare profundă și calm. Experții notează că, dacă vrei să simți toate efectele la maximum, ar fi bine să-l consumi seara. Apropo, este de obicei folosit pentru tratarea insomniei și a altor tulburări de somn. Cultivatorii iubesc Indica pentru recolte mari, perioadă scurtă de înflorire și pentru dimensiunea mică.

 

Sativa

Caracteristicile de bază și beneficiile Sativa sunt următoarele:

 • Este mult mai înaltă
 • Frunzele sunt lungi și înguste
 • Poate fi cultivat în aer liber
 • Recoltare mai ușoară
 • Efectele durează aproximativ o oră

 

Efectele tipice ale Sativei sunt următoarele:

 • Ajută să facă față melancoliei și altor tulburări de dispoziție
 • Ajută oamenii care se simt neputincioși și neîncrezători
 • Îmbunătățiți funcțiile cognitive, gândirea creativă

 

Aceasta este a doua specie a acestei plante. Spre deosebire de Indica, poate ajunge la câțiva metri înălțime, iar frunzele sunt mult mai înguste și mai lungi. Mexicul și Columbia sunt considerate a fi țările de unde provine Sativa. Și din nou, spre deosebire de Indica, se consumă de obicei dimineața sau la prânz doar pentru că are efectul opus. Îmbunătățește funcțiile cognitive, gândirea creativă și chiar ajută la creșterea încrederii în mediul social.

 

Ruderalis

Caracteristicile de bază ale ruderalis sunt următoarele:

 • Crește în Asia și Europa
 • Până la 80 cm înălțime
 • Înflorește în 30 de zile
 • Concentrație foarte scăzută de THC

 

Ruderalis este rar folosit de cultivatori, cu excepția cazului în care doresc să creeze un nou hibrid. Chestia este că, concentrația de tetrahidrocannabinol din această plantă este foarte scăzută, astfel încât consumatorii nu simt nicio schimbare după ce o consumă.

 

Hibrizi

Mai sus, am menționat că există 3 specii principale, iar având în vedere informațiile pe care le-am furnizat, pot susține că există două specii cele mai populare. În general, este adevărat, totuși, există un alt lucru incredibil de important de luat în considerare – progresul în studii, noile descoperiri, toate acestea au permis nu numai înțelegerea modului în care funcționează vechile tulpini, ci și crearea celor noi și amestecarea proprietăților și caracteristicile speciilor existente. De fapt, hibrizii, în contextul acestui subiect, sunt mult mai importanți decât Ruderalis.

 

Concluzie

După cum puteți vedea, nu există un răspuns simplu la întrebarea „Ce este tulpina de canabis?”. Răspunsul constă într-o mulțime de informații, dar sperăm că acest ghid despre tulpini a ajutat la sortarea detaliilor și să ne imaginăm sistemul, ale cărui elemente sunt interconectate. Cu toate acestea, să ne concentrăm asupra principalelor puncte ale cercetării noastre:

 • Această plantă are o istorie lungă și a fost folosită pe scară largă în medicină timp de mii de ani
 • Cercetătorii au identificat 3 specii – Indica, Sativa, Ruderalis
 • De-a lungul istoriei omenirii, oamenii au cultivat această plantă și au creat noi tulpini în diferite teritorii
 • În cele din urmă, a devenit cunoscut și în lumea occidentală
 • În anii 70, au fost descoperiți doi compuși principali
 • Oamenii de știință au studiat proprietățile compușilor, speciile, au îmbunătățit procesul de reproducere

Cultivatorii moderni creează diverse amestecuri, dezvoltă noi tulpini, combină diverse efecte și creează noi tulpini. Numărul tulpinilor de canabis este într-o continuă creștere și studiile devin din ce în ce mai multe și mai clare pentru o mai bună înțelegere și întrebuințare pe plan medical.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Lista terpenelor din canabis și beneficiile lor

Iată o listă actualizată a peste 30 de terpene diferite plus beneficiile lor. Terpenele sunt pilonul principal al beneficiilor ansamblului sau anturajului de canabis. Fără ele, canabinoizilor le-ar lipsi beneficiile sinergice care fac efectele lor vindecătoare pronunțate și susținute. Aceasta înseamnă că terpenele fac parte integrantă din succesul terapiei pe […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!