Read Time:1 Minute, 54 Second

Printre valul de canabinoizi derivați ​​din canabis, puțini au auzit de HHC. Căutarea pe Google a compusului aduce o mulțime de informații contradictorii: despre legalitatea acestuia, efectele sale asupra organismului și chiar dacă apare în mod natural în planta de canabis.

HHC nu este THC, dar oferă o experiență asemănătoare.

Înțelegerea HHC-ului este complicată în mare parte pentru că a ajuns doar recent pe piață și doar câțiva comercianți îl vând. Canabinoidul oferă totuși mult potențial.

Pe măsură ce guvernanții continuă să interzică THC-ul, HHC-ul oferă o promisiune legală și mai atractivă, deoarece nu este de fapt un compus THC.

 

Ce este HHC?

HHC-ul a fost creat pentru prima dată în 1944 de chimistul american Roger Adams, când a adăugat molecule de hidrogen la Delta-9 THC. Acest proces, cunoscut sub numele de hidrogenare, transformă THC-ul în hexahydrocannabinol (HHC). Hidrogenarea nu se limitează la producția de canabinoizi. Un proces similar este folosit pentru a transforma uleiul vegetal în margarină.

În timp ce Adams a creat HHC din THC convențional derivat din canabis, în zilele noastre canabinoidul este de obicei derivat printr-un proces care începe cu cânepa, planta de canabis cu conținut scăzut de THC.

 

Care sunt efectele HHC-ului?

Există o lipsă de consens în ceea ce privește potența HHC. Complicația apare, parțial, din faptul că atunci când canabinoidul este fabricat, rezultatul final este un amestec de două tipuri diferite de molecule HHC: 9R HHC și 9S HHC.

HHC-ul poate avea efecte asemănătoare THC-ului dacă este administrat în cantități mai mari. Are o potență de două ori mai mică decât Delta-8 THC iar Delta-8 THC este considerat ca fiind la jumătatea potenței lui Delta-9 THC standard.

 

HHC este legal?

Și acum ajungem la cea mai spinoasă întrebare dintre toate: este HHC legal?

Deoarece HHC-ul este un derivat din canabis și/sau cânepă iar legea nu specifică nimic despre acest canabinoid, în teorie este legal.

Pentru moment, produsele HHC există (și prosperă) în zone unde THC-ul este ilegal. Până când HHC-ul nu intră sub un sistem reglementat de stat, consumatorii și comercianții vor putea deține și consuma acest canabinoid.

Voi reveni cu mai multe amănunte despre acest canabinoid atunci când vor exista mai multe studii.

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment