Read Time:4 Minute, 41 Second

Dacă sunteți un iubitor de canabis, sunt șanse să fi văzut sau chiar întâlnit plante de canabis albinos. Aceste plante de canabis albe și rare cu aspect spectaculos atrag în egală măsură uimire și curiozitate. Dar ce este canabisul albinos? Din ce cauză este albă? În acest articol vei afla răspunsurile.

 

Albinism – definiție

Mecanismele care controlează acest fenomen nu sunt bine înțelese. Știm că albinismul este un eveniment relativ rar care se poate întâmpla în natură, dar nu atât de neobișnuit pe cât cred mulți. Se poate manifesta la oameni, animale și plante; atunci când se întâmplă, semnele cele mai evidente se manifestă în aspectul fizic.

Dacă ați văzut vreodată albinism la oameni sau șoareci, cele mai frecvente simptome sunt un aspect alb frumos și puternic pe piele. Aceasta este de obicei însoțită de păr blond foarte deschis sau complet alb. Este în esență rezultatul lipsei de melanină, pigmentul care dictează culoarea pielii, părului și ochilor. Poate duce la probleme oculare, cum ar fi fotofobia, sensibilitate la lumină puternică. Condiția umană și starea plantei se îmbină oarecum.

 

Rolul clorofilei în plantele albinoase

Albinismul la plante este destul de rar întâlnit. Dar acolo unde albinismul la om se datorează lipsei de melanină, albinismul vegetal se datorează lipsei de clorofilă. La fel ca melanina, clorofila este un pigment responsabil pentru culoarea verde a frunzelor și a altor părți ale plantei încurajat în timpul procesului de fotosinteză.

În timpul fotosintezei, plantele transformă lumina în zaharuri pentru a oferi plantelor energia de care au nevoie pentru a se dezvolta. Dar clorofila face mult mai mult decât să dicteze pur și simplu culoarea verde a plantei – este vitală pentru supraviețuirea acesteia. Mai degrabă decât planta tipică verde cu aspect sănătos, plantele de canabis albinos iau aspectul de frunze albe și muguri albi din cauza lipsei de clorofilă, deoarece, fără clorofilă, nu există pigment care să absoarbă energia de la soare.

Acest lucru se traduce printr-o plantă fără capacitatea de a răspunde corespunzător la lumină. Ca atare, este ca și cum planta se află în mod constant în întuneric, motiv pentru care unul dintre principalele efecte secundare ale albinismului este că multe plante albinoase mor înainte de a ajunge la maturitate. Albinismul este o trăsătură genetică care poate apărea încă din stadiul de răsad, iar această trăsătură genetică recesivă poate slăbi plantele.

Prin urmare, plantele de canabis albinos pe care este posibil să le fi văzut nu sunt rezultatul unor tehnici de ameliorare calificate, tehnici de cultivare extrem de secrete sau orice formă de alimente magice din plante. Canabisul albinos are un dezavantaj genetic masiv. Deși poate părea spectaculos, aproape întotdeauna indică o plantă nesănătoasă.

Canabis albinos

Factorii de mediu în canabisul albinos

Se crede că numai genetica joacă un rol semnificativ în producerea canabisului albinos. Mediul de creștere, luminile și chiar temperatura pot contribui ca planta să prezinte aceste caracteristici. De exemplu, plantele de canabis pot căpăta un aspect albinos din cauza albirii ușoare. Acest lucru se întâmplă atunci când planta se apropie prea mult de sursa de lumină, fie prin creșterea explozivă, fie prin poziționarea incorectă a luminii. Rezultatul este un efect de albire, determinând ca zona superioară a plantei să aibă un aspect alb.

Cu toate acestea, în ciuda aspectului alb al plantelor, dacă acesta este cazul, ele sunt puțin probabil să devină albinoase. Acest fenomen este cunoscut sub numele de ”albinos fals” – unde sunt albe din cauza factorilor de mediu, mai degrabă decât a genei.

Canabis albinos ”fals”. Vârful mugurilor este alb din cauza luminii puternice prea aproape de muguri

Canabisul albinos poate fi cultivat intenționat?

În timp ce albinismul este o trăsătură genetică recesivă, unii se întreabă dacă manipularea plantelor îi poate ajuta să creeze plante de canabis albinos. La urma urmei, aceste plante sunt rare și, în unele cazuri, căutate datorită aspectului lor fizic unic.

Este posibil să puteți crește canabis albinos. La urma urmei, procesul de hibridizare poate elimina sau întări cu siguranță anumite trăsături. În acest scop, un crescător cu multă experiență ar putea cultiva în mod eficient o tulpină de canabis care conține mutația genetică care exprimă trăsăturile albinoase.

Dar mai degrabă decât „dacă poți?” întrebarea mai presantă este „de ce ai vrea asta?” În afară de imaginile plantei și pentru câteva fotografii care captează atenția, canabisul albinos oferă puține beneficii. În primul rând, nu e sigur că planta va ajunge la maturitate. Dar, dacă printr-o minune va ajunge la maturitate și va începe să producă muguri, va fi o producție mediocră. Apoi, este problema potenței care vine împreună cu ea.

Ciclul de viață probabil scurtat și problemele însoțitoare includ o capacitate redusă de a produce niveluri adecvate de canabinoizi, cum ar fi THC-ul. Acest lucru va face probabil ca o plantă de canabis albinos să fie un eșec pentru majoritatea cultivatorilor.

 

Cum să eviți canabisul albinos

Odată ce găsești un albinos în cultură, nu poți face mare lucru în privința asta decât să faci câteva fotografii pentru posteritate. Deoarece plantele albinoase se luptă cu fotosinteza, veți ajunge probabil cu o creștere încetinită, randamente reduse și o potență mult mai mică.

Datorită naturii sale ca trăsătură genetică, cea mai bună modalitate de a evita canabisul albinos este să vă asigurați că cumpărați semințe de canabis cu genetică de calitate, ceea ce înseamnă să cumpărați de la o bancă de semințe de încredere.

 


Ai întâlnit vreodată canabis albinos? Dacă da, lasă o poză cu planta să o vedem și noi sau poți lăsa un comentariu cu părerea ta despre canabisul albinos.


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment