Read Time:6 Minute, 53 Second

Dacă nu ești familiarizat cu prețurile canabisului de pe piața legală de canabis, atunci este posibil să nu știi ce ar trebui să cumperi și cu cât. Poate fi destul de complicat, dacă ești un consumator începător de canabis.

 

Cât costă canabisul?

Dacă încerci să găsești prețuri pentru muguri sau flori uscate, vei plăti în medie aproximativ 10 USD pentru un gram. Reține că vânzările pe gram nu sunt la fel de comune în SUA și Canada precum sunt pe piețele legale din restul lumii. În schimb, s-ar putea să ți se vândă canabis în optimi (3,5 grame), sferturi (7 grame), jumătăți (14 grame) și uncii (28 grame). Cumpărând canabis vrac poți economisi niște bani.

Uleiurile, derivatele și concentratele de canabis au un preț mai mare decât produsele din flori de canabis datorită procesării suplimentare necesare pentru extragerea rășinii de canabis și rafinarea produsului. De exemplu, utilaje suplimentare, cum ar fi un extractor sau o presă, sunt necesare pentru a transforma materialul din plante de canabis într-un extract sau un produs infuzat cu canabis.

Uneori, prețurile la canabis pot varia de la o extremă la alta. Există câteva locații de vânzare cu amănuntul cu prețuri de până la cinci dolari pentru un gram. Pe partea opusă a spectrului de prețuri, există tulpini exotice de canabis care se vând cu până la 40 USD pentru un gram. Deci, este sigur să spun că există o variabilitate vizibilă atunci când vine vorba de prețul canabisului.

 

Unde pot găsi prețuri cât mai exacte?

Modalitatea ideală pentru a-ți începe cumpărăturile este să-ți faci propria cercetare asupra diferitelor mărci, tulpini și tipuri de produse. Există acces ușor la diverse site-uri web și aplicații conexe, care te vor ajuta să înțelegi ce ar trebui să cauți, cât vei plăti și unde poate fi găsit.

Pentru prețuri exacte la canabis, ar trebui să iei în considerare utilizarea WikiLeaf.com. În plus, poți consulta alte baze de date ale dispensarelor, cum ar fi Leafly sau Weedmaps, pentru prețurile la canabis din zona unde te afli (asta în cazul în care ești într-o țară unde canabisul este legal).

 

Mărcile de canabis nu au prețuri naționale

Deși multe mărci de canabis pot opera pe mai multe piețe legale de canabis, prețurile produselor lor variază în funcție de locație. De ce? Fiecare piață legală are reglementări diferite, concurență, mediu în creștere și rate de impozitare. Diferențele de pe fiecare piață afectează prețurile produsului unei mărci, în ciuda faptului că este același produs.

 

Prețuri de dispensar vs. prețuri stradale

Prețurile la canabis la dispensare sunt mai mari decât prețurile de la dealerii ilegali. Dispensarele autorizate trebuie să plătească o gamă largă de cheltuieli operaționale (salariile angajaților, chirie, utilități, etc.), taxe de licență și taxe de testare. Dealerii de pe piața neagră nu sunt reglementați și nu plătesc aceste cheltuieli, permițându-le să vândă canabisul mai ieftin.

 

Factori majori care afectează prețurile canabisului

Ca și în cazul altor achiziții, ar trebui să fi atent la cerințe suplimentare sau restricții la prețuri atunci când cumperi canabis. Există câțiva factori majori care intră în costul final. Un factor major sunt taxele, iar alții sunt locația specifică a dispensarului, calitatea produsului, legalizarea federală și oferta și cererea anumitor produse și tulpini.

 

     Impozite

Taxele au cel mai mare impact asupra prețurilor la canabis. Taxele pe alcool, de exemplu, se adaugă la prețul total al oricărui produs alcoolic. Când vine vorba de canabis, taxele de stat și locale se pot adăuga și pot face cumpărarea canabisului foarte scumpă. Fiecare stat are propriile reguli fiscale, așa că va depinde de locul în care cumperi și care sunt cotele de impozitare în statul și orașul respectiv.

În statul Washington, de exemplu, vei plăti 37% taxe pe vânzări. Unele dispensare de canabis vor continua și vor include taxele în prețul de raft pentru a atenua șocul atunci când consumatorii ajung la casa de marcat. Același lucru este valabil și pentru statul Oregon, dar rata lor de impozitare este de 25%. Cota impozitului pe vânzări din statul Colorado este de 2,9% pentru comerțul cu amănuntul și un plus de 10% pentru o taxă specială.

 

     Locație

Deci, poți vedea importanța taxelor atunci când vine vorba de prețurile la canabis, dar locația este la fel de importantă atunci când cumperi canabis. Dacă locuiești într-o parte scumpă a orașului, atunci te poți aștepta să plătești mai mult pentru produsele de canabis. Anumite părți ale orașelor din Statele Unite au o cerere mai mare și cu cât cererea este mai mare, cu atât prețul va fi mai mare.

 

     Calitatea tulpinilor de canabis

Calitatea tulpinilor de canabis va determina prețul. Pentru tulpinile de calitate mai bună, prețurile vor fi mai mari în general. Cu cât este mai mare nivelul de THC pentru uz recreațional, cu atât prețul este mai mare. Cu cât este mai mare nivelul CBD pentru uz medical, cu atât prețul este mai mare.

Factorii comuni pe care consumatorii îi folosesc pentru a evalua calitatea canabisului includ:

  • Procentul de canabinoizi (THC și CBD)
  • Aromă
  • Gust
  • Durata efectelor psihoactive
  • Lipsa efectelor adverse
  • Cultivarea outdoor vs. indoor

 

În general, canabisul cultivat în aer liber este mai ieftin decât canabisul cultivat în interior. Cultivarea canabisului în interior necesită mai multă investiție – lumini și alte instrumente de control al mediului pentru a menține un mediu optim de creștere.

Canabisul în aer liber nu are nevoie de atât de mult echipament. Deși canabisul în aer liber poate fi mai ieftin, poate fi la fel de bun ca cel de interior atunci când este cultivat corespunzător și are un impact mai mic asupra mediului.

 

     Ambalare

Pe piața competitivă a canabisului de astăzi, branding-ul și ambalarea pot ajuta o companie să iasă în evidență, dar pot afecta și prețul canabisului. În plus, reglementările stricte de ambalare și etichetare, care variază în funcție de stat, se adaugă la costurile totale de producție.

 

     Cerere și ofertă

Prețurile la canabis sunt afectate de cererea și oferta din zona respectivă. Când oferta este mare, prețurile tind să scadă. Când cererea este mare, prețurile tind să crească. Prețurile la canabis pot fi afectate de tendințele pieței. De exemplu, anumite tulpini pot fi mai scumpe datorită rarității sau noutății lor.

 

 

Cum să economisești bani pe canabis

Canabisul îți poate ”arde” rapid bugetul, mai ales în unele piețe de canabis cu taxe mari. Dacă intenționezi să consumi canabis în mod regulat, trebuie să găsești modalități de a-ți reduce cheltuielile. Din fericire, am câteva sfaturi care te pot ajuta.

 

Compară ofertele – Abonează-te la buletine informative ale dispensarului, alerte text sau verifică bazele de date ale dispensarelor pentru a fi primul care află despre oferte.

Consumă cu moderație – Poți reduce cantitatea de canabis pe care o consumi sau poți lua o pauză pentru a-ți reduce nivelul de toleranță. Deși fumatul canabisului poate fi distractiv, evită să consumi mai mult decât ai nevoie.

Cultivă acasă – Dacă este legal în statul unde te afli, cultivă-ți propriile tale plante pentru a economisi bani. Poți controla fiecare aspect al procesului de creștere și poți crește tulpinile preferate.

Cumpără canabis vrac – Cumpărarea în vrac este de obicei mai ieftină decât cumpărarea în cantități mai mici. În condițiile de depozitare potrivite, canabisul poate rezista luni de zile fără o diferență vizibilă de potență.

 

Sper că acest articol v-a luminat puțin legat de prețurile de pe piața legală a canabisului. Cu siguranță, aceleași criterii vor fi și în România după legalizare. Chiar dacă produsele de canabis vor fi mai scumpe pe piața legală comparativ cu piața neagră, vom știi ceva sigur și anume că produsele vor fi testate, vor fi de calitate superioară, vom știi exact ce tulpini cumpărăm și nu în ultimul rând, gramul va fi gram!


Acest articol este strict în scop informativ și educațional!


Pentru cei interesați, ofer consultanță companiilor/firmelor/cooperativelor agricole din industria cânepii/canabisului legal, în domeniile:

Horticultură cu grad medical: cultivare, operațiuni comerciale;

Chimia plantei: cercetare, canabinoizi, analiză;

Management: raport de urmărire a produselor de la sămânță până la vânzarea produsului către client;

Instruire, Mobilizare, Educație: condiții de muncă sigure și sănătoase pentru angajații din industria CBD-ului;

Monitorizare: asigurarea cultivării corespunzătoare prin aplicații și notițe.

Pentru detalii: CONTACT!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment