Câteva avantaje uimitoare ale utilizării THC

Val
Read Time:2 Minute, 47 Second

THC (tetrahidrocanabinolul) este componenta psihoactivă care se găsește în canabis.

Din această cauză, a fost calomniat frecvent de către mass-media și are acum o reputație un pic tabu. Mulți oameni încă mai cred că este pur recreativ și nimic mai mult. Cu toate acestea, doar pentru că THC-ul are unele efecte cerebrale nu înseamnă că nu are și o multitudine de beneficii pentru sănătate. La fel ca CBD-ul, care devine din ce în ce mai popular în fiecare zi care trece, THC-ul poate fi utilizat ca remediu natural pentru tratarea multor afecțiuni diferite.

Stări de greață

Dovezile vă vor spune că THC-ul este de fapt unul dintre cele mai bune remedii existente pentru tratarea stărilor de greață, cu toate acestea, din păcate, nu sunt suficiente dovezi… Dar există unele studii legitime care sunt promițătoare pentru oricine este interesat să-l folosească. De exemplu, acest studiu a analizat efectele utilizării THC-ului pentru a trata copiii care suferă de greață indusă de chimioterapie. Potrivit cercetării, „vărsăturile au fost complet prevenite, iar efectele secundare observate au fost neglijabile”.

Managementul durerii

Următorul pe lista beneficiilor THC bine-cunoscute este gestionarea durerii. Din 1996, când California a legalizat prima dată canabisul medical, una dintre cele mai frecvente utilizări a fost întotdeauna tratarea durerii. Indiferent dacă acea durere provine din inflamații, dureri de cap, leziuni, chimioterapie, crampe sau dureri neuropatice, canabisul pare să poată oferi alinare în fiecare scenariu. Datorită creșterii deceselor legate de opioide, oamenii apelează la canabis ca o modalitate de a-și trata în siguranță simptomele. Un studiu care a examinat rolul canabinoizilor în gestionarea durerii a descoperit că un raport 1:1 de THC:CBD poate fi extrem de eficient.

Proprietăți neuroprotectoare

Un studiu indică faptul că THC-ul este de fapt un antioxidant neuroprotectant. Altceva extrem de interesant a fost descoperit într-un studiu din 2014 realizat la Harbour-UCLA Medical Center din Torrance, California. Aparent, cercetările au constatat că rata mortalității după leziuni traumatice cerebrale a fost semnificativ mai mică la pacienții care au folosit THC.

Somn eficient

S-a dovedit științific că este un ajutor util pentru somn. Cercetările arată că THC-ul poate „reduce semnificativ timpul necesar adormirii”. Un alt studiu din 2008 a menționat că THC-ul poate reduce cantitatea de somn REM pe care o primește pacientul, ceea ce duce la mai puține vise, dar acest lucru nu este valabil pentru toată lumea și lipsa viselor nu echivalează neapărat cu un somn slab.

Antibacterian puternic

Unul dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale utilizării canabinoizilor, și în special a THC-ului, ar fi ca antibacterian / antimicrobian. Un studiu mai elaborat publicat în „Journal of Natural Products” a concluzionat că canabinoizii sunt destul de eficienți în combaterea diferitelor bacterii. În măsura în care cercetătorii de la MIT au reușit să utilizeze creme pe bază de canabis pentru a ucide agenții patogeni rezistenți la antibiotice pe care niciun alt medicament nu le-ar putea distruge.

 

Referințe:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3165951/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7776837/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK224384/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19896326/
https://www.ingentaconnect.com/search/article?option2=author&value2=plurad&pageSize=10&index=7
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18313952/
https://pubs.acs.org/doi/10.1021/np8002673

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

THC-ul are mai multe beneficii medicale decât CBD-ul (studiu)

Canabidiolul, mai des denumit pur și simplu CBD, a primit multă atenție în mass-media și lumea medicală în ultima vreme. CBD-ul este peste tot și cu un motiv întemeiat. S-a dovedit că ajută la ameliorarea simptomelor de anxietate, inflamație, durere și multe alte afecțiuni. Dar când vine vorba de THC […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!