Read Time:3 Minute, 54 Second

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări: Cât durează cu adevărat o cultură indoor?

Este de fapt o întrebare foarte bună! Fiecare cultivator ar trebui să știe la ce să se aștepte atunci când încep o cultură indoor.

Răspunsul pe scurt este: între 3-5 luni!

Nu există un răspuns exact pentru că totul depinde de cultivator și soiul ales.

Adevărul este că există mulți factori pe care trebuie să-i luăm în calcul. De la răsad și până la recoltare sunt mai multe procese, plus alte două săptămâni timpul de uscare al mugurilor.

Acest articol vă va oferi o perioadă totală de timp, astfel încât să puteți planifica detaliile creșterii pentru a atinge perioadele de recoltare dorite.

În cele din urmă, depinde de randamentele dorite, tulpina și stilul de creștere.

Timpul necesar pentru creșterea plantelor medicinale de canabis, de la însămânțare până la recoltare este de +5 luni.

  1. Germinarea semințelor – între 1-7 zile

Cu cât genetica este mai bună și cu cât semințele sunt mai proaspete, cu atât procesul de germinare este mai rapid.

2. Etapa vegetativă – între 3-8 săptămâni

În stadiul vegetativ, plantele vor face doar tulpini și frunze. În medie, majoritatea soiurilor au o perioadă de vegetație de 8 săptămâni. Bineînțeles, plantele pot fi puse în perioada de înflorire de la 3 săptămâni însă rezultatul va fi mediocru. Majoritatea cultivatorilor preferă să țină plantele cât mai mult în perioada de vegetație, asta înseamnă că dacă plantele sunt tratate corespunzător, randamentele vor fi foarte mari.

Durata acestei etape este o problemă de preferință personală. Majoritatea plantelor au nevoie de cel puțin 3 săptămâni în faza vegetativă înainte de a începe să facă flori. Toată această perioadă depinde de cultivator cât vrea să țină planta în această etapă (cu excepția cazului în care tulpina este una autoînfloritoare).

Chiar și cu o plantă autoînfloritoare, va avea întotdeauna cel puțin 2-3 săptămâni de creștere vegetativă înainte ca mugurii să înceapă să se formeze. Pentru soiurile clasice, în general, cultivatorii aleg să lase plantele în stadiul vegetativ de la câteva săptămâni până la câteva luni.

Mărimea pe care o atinge planta în stadiul vegetativ are un efect foarte mare asupra randamentelor finale, deoarece plantele mai mari produc mai multe locuri de muguri decât plantele mai mici.

3. Etapa de înflorire – între 5-16 săptămâni

Această etapă este momentul în care plantele încep să creeze muguri. Lungimea etapei de înflorire depinde foarte mult de tulpină / genetică, cu o medie de aproximativ 8-12 săptămâni pentru majoritatea tulpinilor. Unele tulpini sunt crescute pentru a avea stadii de înflorire foarte scurte (de exemplu, majoritatea tulpinilor de înflorire auto vor începe înflorirea în mod natural la aproximativ 3 săptămâni, iar altele sunt gata de recoltare doar 5 săptămâni mai târziu, pentru un total de numai 8 săptămâni de la sămânță) . Alte tulpini pot dura luni de zile în faza de înflorire înainte de-a fi gata de recoltare.

De obicei, cu cât perioada de vegetație este mai mare, cu atât randamentul va fi mai mare, dar nu este întotdeauna așa.

Durata de timp necesară pentru a rămâne în stadiul de înflorire depinde foarte mult de tulpină.

După schimbarea ciclului de lumină în 12/12, planta întră în perioada de înflorire și va începe să creeze muguri.

4. Post-Recoltare – între 2-4 săptămâni

După ce se recoltează mugurii, trebuie să fie uscați minim o săptămână, apoi se pun în borcane de sticlă pentru cel puțin încă alte 2 săptămâni. Această prelucrare după recoltare îmbunătățește dramatic gustul, mirosul și potența percepută a mugurilor. Nu omite acest pas! Acesta va reprezenta aproape 50% din calitatea finală a mugurilor!

O uscare mai rapidă a mugurilor îi face mai potriviți pentru aplicațiile medicale pentru tratarea anxietății, reducerea durerii și îmbunătățirea sentimentelor de depresie.

De asemenea, o uscare mai lentă face mugurii mai potenți și mult mai potriviți pentru tratarea simptomelor cum ar fi cancerul, alzheimer sau psoriasis.

În concluzie, o tulpină automată durează undeva între 8-10 săptămâni până la recoltare iar o tulpină clasică depinde doar de cultivator. Poate dura de la 8 săptămâni până la foarte multe luni. Tulpina clasică poate fi ținută în perioada de vegetație luni de zile la care mai adăugăm alte aproximativ 8-10 săptămâni pentru perioada de înflorire și ale 2-4 săptămâni pentru procesul de uscare.


Închei acest articol, reamintind că pe teritoriul României, cultivarea canabisului este ilegal iar aceste informații sunt de natură educațională și nu constituie în vreun fel într-un îndemn explicit sau implicit la cultivarea sau consumul de canabis!

Subliniem în mod expres faptul că persoanele care valorifică anumite informații sau pun în practică metodele/modalitățile din acest articol, sunt total răspunzătoare pentru faptele lor!

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment