Read Time:8 Minute, 0 Second

Mulți factori sunt implicați atunci când vine vorba de intensitatea și durata efectelor produse de canabis. Tipul de canabis pe care îl consumați și modul de utilizare pot avea un impact foarte mare asupra timpului în care veți simți efectele. Factorii individuali, inclusiv greutatea și înălțimea, pot dicta, de asemenea, durata efectelor.

 

Ce factori influențează durata efectelor canabisului?

Uneori, fumatul unui joint oferă o acțiune rapidă, care trimite o inspirație prin corp înainte de a se disipa. Alteori, ar putea duce la un high care persistă ore întregi.

Mai jos, veți afla despre variabilele cheie care stau la baza duratei unei experiențe cu canabis.

 

 • Procentul de THC

De fiecare dată când cumpărați muguri de la o cafenea sau un dispensar, veți observa că produsele sunt marcate cu un semn procentual. Acest număr afișează potența THC-ului din produs/muguri.

Tulpina medie oferă un conținut de THC între 15 și 20%. Cu toate acestea, epoca modernă a reproducerii a declanșat un val de genetică care produce cu ușurință o concentrație de 25-30% THC.

Cu cât THC-ul este mai concentrat pe care îl inhalați sau îl mâncați, cu atât mai puternic și potențial mai lung va dura.

 

 • Cantitatea de canabis consumată

Cantitatea de canabis pe care o fumați sau o mâncați în timpul aceleiași sesiuni va schimba, de asemenea, durata maximă. În multe privințe, cantitatea de canabis pe care o consumați înlocuiește puterea fiecărui mugur.

De fiecare dată când trageți un fum, THC-ul intră în sânge prin alveolele plămânilor. La scurt timp după aceea, trece prin bariera hematoencefalică și începe să se prindă de receptorii CB1 din creier.

Molecula psihoactivă luminează aceste site-uri ale receptorilor, ceea ce duce la o schimbare temporară a modului în care creierul utilizatorului trimite și primește neurotransmițători. Cu cât inhalați mai mult THC, cu atât veți activa mai mulți receptori. Când sesiunile de fumat durează câteva ore, vă veți menține receptorii CB1 angajați și veți prelungi efectul psihoactiv.

 

 • Metoda de consum

Există trei căi principale de administrare atunci când vine vorba de consumul THC-ului. Toate acestea implică căi ușor diferite în organism și, prin urmare, oferă o rată diferită de debut și durată.

 • Fumatul/vapatul: oferă un debut rapid, cu efecte totale care durează între 30 și 60 de minute (dar pot fi mult mai lungi în funcție de alte variabile).
 • Produse alimentare: durează până la o oră pentru a simți efectele. Intensitatea high-ului durează de obicei între 4 și 6+ ore.
 • Sublingual: ingestia sublinguală se referă la plasarea unui ulei infuzat cu canabinoizi sub limbă și ținerea acestuia acolo. Acest lucru permite THC-ului și altor molecule să difuzeze în patul capilar sub limbă, ocolind tractul digestiv. Accesul imediat la fluxul sanguin înseamnă că canabisul sublingual are un debut și o durată similare cu canabisul fumat sau vapat.

 

 • Toleranță

Organismul se adaptează la cantitatea de canabis pe care o consumați în timp. Dacă un fumător începător și un fumător experimentat consumă aceeași cantitate de canabis, ambii vor experimenta efecte foarte diferite. Începătorul se va simți mult mai high pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dar de ce aceeași cantitate de canabis produce efecte diferite la ambii oameni? Ei bine, fumătorul experimentat a dezvoltat o toleranță la THC.

După expunerea pe termen lung la THC, creierul decide să-și reducă numărul de receptori CB1. Deoarece THC-ul își creează efectul prin legarea la acest site, cu cât sunt mai puțini receptori CB1 disponibili, cu atât este nevoie de mai mult THC pentru a difuza și a ajunge la aceste site-uri.

În schimb, creierul începătorului are receptori CB1 peste tot. Este nevoie doar de o cantitate mică de THC pentru a trece prin creier înainte ca molecula să ajungă pe unul dintre numeroasele locuri disponibile pentru a produce un efect. Pentru cei care fumează mult, acest lucru nu este ireversibil. O pauză de toleranță vă poate face să vă simțiți proaspăt și ca un fumător începător din nou în cel mai scurt timp.

 

 • Metabolismul

Toată lumea are un metabolism ușor diferit. Mai simplu spus, cuvântul “metabolism” descrie procesele chimice din organism care consumă energie și ard calorii.

Cu toții avem acel prieten cu un apetit monumental care nu pare să se îngrașe niciodată. Acești oameni posedă un metabolism rapid capabil să utilizeze rapid energia. Rata noastră metabolică poate avea, de asemenea, un impact asupra duratei unui consum ridicat de canabis.

Cineva cu un metabolism mai rapid poate elimina THC-ul din sistem mai repede decât cineva cu un proces metabolic mai lent. Acest lucru are un impact deosebit atunci când vine vorba de canabis comestibil.

 

 • Vârsta

Foarte puține dovezi indică vârsta ca factor care influențează durata unui consum ridicat de canabis. Cu toate acestea, toleranța poate crește odată cu vârsta dacă o persoană fumează frecvent. O persoană în vârstă cu o toleranță crescută va experimenta probabil maxime de durată mai scurtă, mai ales dacă fumează muguri cu procente mici de THC.

 

 • Înălțime și greutate (masă)

Înălțimea și greutatea au un efect redus asupra efectelor psihoactive ale canabisului. Cea mai mare parte a acțiunii are loc în creier, astfel încât masa corporală și înălțimea nu dictează prea mult.

Cu toate acestea, cineva care este supraponderal parțial din cauza unui metabolism lent poate experimenta efecte mai lungi atunci când consumă alimente. Corpurile lor pot procesa canabisul mai lent, rezultând o experiență ușor extinsă.

 

Cât timp va dura efectul?

Modul în care consumați canabis va afecta durata maximă mai mult decât orice alt factor.

 

 • Fumat & Vaping

Fumatul sau vapingul oferă o doză rapidă de THC în fluxul sanguin. Efectele fumatului ating high-ul după aproximativ 10 minute și durează între 1 și 3 ore, în funcție de alte variabile.

Chiar și după ce efectul evident dispare, vă puteți aștepta totuși la o “strălucire ulterioară” care să persiste până la 6-8 ore după ce ați tras primul fum.

 

 • Comestibile

Comestibilele au un traseu foarte diferit în organism. THC-ul trebuie să treacă prin tractul digestiv și al ficatului înainte de a intra în creier și de a declanșa receptorii CB1. Vă puteți aștepta la aproximativ 30-60 de minute înainte de a începe să simțiți ceva.

Odată ce vin efectele, pregătiți-vă la un nivel puternic de high pentru următoarele două ore, pe măsură ce efectele ating high-ul maxim. Apoi, pentru următoarele 4-6 ore, high-ul devin din ce în ce mai slab, până dispare de tot.

 

 • Concentrate

Concentratele, cum ar fi hash și dabs, sunt inhalate prin diferite bonguri speciale. Aceste preparate produc un efect de durată mai lungă decât mugurii cruzi, deoarece au o concentrație mai mare de THC. Așteptați-vă ca efectul să atingă high-ul maxim în următoarele 10 minute. Veți rămâne high pentru următoarele 2-3+ ore.

 

Cum fac ca efectul să dureze mai mult?

Unii consumatori folosesc diferite metode pentru a-și extinde efectele canabisului. Consultați aceste sfaturi pentru ca high-ul să dureze mai mult:

 

 • Stick-uri cu comestibile

Comestibilele vă vor menține high mai multe ore decât canabisul inhalat. Doar fiți pregătit pentru o experiență mai intensă și introspectivă. De asemenea, poate fi mai greu să dozați comestibile, deoarece obținerea unei distribuții uniforme în alimente poate fi dificilă.

 

 • Mâncați mango

Deși nu avem dovezi care să susțină această afirmație, mulți consumatori de canabis raportează că o felie de mango proaspăt le menține high-ul mai mult timp. Acest fruct tropical conține mircen, o terpenă găsită în canabis care exercită un efect de lapidare și relaxare.

 

 • Sorbiți niște bere            

Multora nu le place să le amestece pe acestea două. Nici mie, pentru că nu consum alcool. Cu toate acestea, dacă sunteți inteligent în acest sens, puteți valorifica puterea unei beri bune pentru a vă face ca efectele să dureze mai mult. Cercetările arată că alcoolul poate îmbunătăți absorbția THC-ului. Amintiți-vă, totuși, nu exagerați cu alcoolul.

Cum fac ca efectul să dureze mai puțin?

Uneori este bine ca efectul să dureze mai puțin. Fie că trebuie să mergeți la muncă, fie că vă panicați puțin, aceste sfaturi vă pot ajuta să vă reduceți high-ul:

 

 • Piper negru       

Dacă vă simțiți panicat, încercați să mestecați câteva boabe de piper. Dacă vă puteți descurca cu gustul condimentului, compușii din piperul negru vă pot ajuta să vă reduceți high-ul. Condimentul conține niveluri ridicate de cariofilen. Cercetările arată că această terpenă exercită un efect relaxant care poate ajuta la nervozitate și agitație.

 

 • Nuci de pin

Aceste gustări delicioase conțin niveluri ridicate de pinen terpenic, ceea ce poate ajuta la relaxarea unei minți care gândește prea mult.

 

 • CBD       

Acest canabinoid non-psihoactiv vă poate ajuta să reveniți mai repede cu picioarele pe pământ. E dovedit științific că CBD-ul reduce efectele induse de THC.

 

 • Coaja de lămâie              

Coaja de lămâie conține, de asemenea, terpene relaxante care creează un efect liniștit și răcoritor. Fierbeți niște coajă de lămâie într-un ceai și obțineți o băutură relaxantă, dacă sunteți predispus la experiențe proaste.

 

Gând final

Schimbând modul în care consumați canabis, puteți modifica durata efectelor. Desigur, ar trebui să luați în considerare și alte variabile, cum ar fi toleranța personală și metabolismul.

Puteți utiliza acești factori pentru a estima cât timp veți rămâne high și puteți utiliza, de asemenea, sfaturile de mai sus pentru a încerca să extindeți sau să reduceți durata experienței.

La urma urmei, o experiență plăcută este atât timp cât vă simțiți confortabil. Încercați diferite tulpini, potențe și căi de administrare până când găsiți exact ce este mai bine și mai bun pentru voi.

 


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment