Read Time:2 Minute, 17 Second

Atunci când alegeţi sistemul de iluminat pe care îl veţi folosi, trebuie să aveţi în vedere randamentul de care aveţi într-adevăr nevoie precum şi spaţiul şi situația materială de care dispuneţi pentru a vă crea cultura. Un fumător ocazional poate cultiva pentru uz personal folosind un sistem de 4 lămpi fluorescente de 1,20 m, care vor consuma numai 160 de waţi, o cantitate nesemnificativă de energie. Acesta este cel mai mic sistem de iluminat recomandat pentru cultivare şi, personal, recomand mai degrabă folosirea a 4 tuburi fluorescente de 2,40 m în locul primelor. Cultivarea cu sistemul de iluminat cu lămpi de 2,40 m are un randament de două ori mai mare datorită creşterii şi vigorii mai bune a plantelor, cu foarte puţine costuri şi eforturi în plus.

Doi fumători obişnuiţi pot cultiva folosind un sistem de cel puţin 4 lămpi fluorescente standard sau HO (high output) de 2,40 m (la 320 sau 440 de waţi) sau un sistem de iluminat cu lămpi HID, fie de 400 de waţi, fie de 1000 de waţi. Cu aceste sisteme, se pot obține recolte record.

Folosiţi întotdeauna tubul fluorescent cel mai mare care încape în spaţiul pentru cultură. De exemplu, nu folosiţi niciodată 2 lămpi fluorescente de 1,20 m dacă în spaţiu încape un tub de 2,40 m, deoarece ultimul este mai ieftin la cumpărare şi consumă mai puţin decât 2 lămpi de 1,20 m şi deoarece un singur tub de 2,40 m produce mai multă lumină la costuri mai mici decât 2 tuburi de 1,20 m. De asemenea, mai degrabă asociaţi lămpile fluorescente într-o singură cultură mai mare decât să aveţi culturi separate mai mici. Suprafaţa (m2) folosită va fi aceeaşi indiferent de varianta aleasă, însă prin asocierea lămpilor exploataţi mai eficient volumul (m3) de care dispune cultura.

Un sistem de iluminat modest pe care îl puteţi cumpăra din orice magazin este cel cu 4 lămpi fluorescente de 2,40 m la 320 de waţi. Acest sistem acoperă o suprafaţă de 1,40 m2 cu rezultate bune dacă plantele sunt bine îngrijite. Un alt sistem excelent şi accesibil ca preţ este compus din 4 lămpi fluorescente normale de 1,20 m (160 waţi) pentru a creşte clone şi o lampă HPS de 400 de waţi pentru creşterea plantelor şi înflorit. Incluzând ventilatoarele şi alte accesorii, o astfel de cultură nu consumă mai mult de 700 de waţi; totuşi, productivitatea este excelentă, obţinându-se, la fiecare 4 luni, recolta mult așteptată. Un circuit de 120 V/15 amperi pentru gospodărie alimentează întreaga cultură.

Cele prezentate mai sus sunt sfaturi pentru iluminat cu tuburi flourescente și HID-uri. Pentru iluminat cu lămpi LED, vorbim în alt material.

Grow big, stay safe!


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment