Care este punctul de ardere al THC-ului?

Val
Read Time:3 Minute, 21 Second

Punctul de ardere al THC-ului, principalul compus psihoactiv din canabis, a fost dezbătut de zeci de ani. Aici veți afla de ce contează punctele de ardere ale canabinoizilor și cum se consumă THC-ul la temperatura potrivită.

 

De ce sunt importante punctele de ardere ale canabinoizilor?

Încălzirea canabinoizilor precum THC-ul, activează posibilele lor proprietăți terapeutice și psihoactive. Procesul de încălzire (numit decarboxilare) determină formarea de noi compuși, care produc diferite arome și efecte. Temperaturile extrem de scăzute vor evapora THC-ul și nu se va activa, în timp ce temperaturile excesiv de ridicate ard canabinoidul și pot elibera produse secundare dăunătoare. Același principiu se aplică tuturor canabinoizilor.

Canabinoizii și terpenele sunt deosebit de sensibili la intervalele de căldură, iar o bună știință a concentrației este capabilă să capteze și să păstreze acești compuși.

Unii consumatori de canabis pot experimenta diferite puncte de ardere a THC-ului, în funcție de tipul de high pe care doresc să-l experimenteze. Regula generală este că, într-un anumit interval, cu cât este mai fierbinte punctul de ardere, cu atât este mai intensă cantitatea de THC.

 

Descoperirea punctului de ardere al THC-ului

Consensul pare să fie că intervalul de decarboxilare este între 95 și 205 de grade Celsius. Unii cercetători oferă cifre mai exacte, adică între 160 și 198 de grade Celsius, deși mulți au ajuns la concluzii diferite. Deoarece știința nu este sigură, poate doriți să încercați diferite temperaturi și să vedeți care funcționează cel mai bine. Un factor crucial în găsirea temperaturii potrivite pentru decarboxilarea THC-ului este metoda fiecăruia de consum. Vapatul, fumatul și produsele comestibile necesită fiecare temperaturi diferite.

Consumarea THC-ului la temperatura potrivită

Fiecare metodă de consum a canabisului are o temperatură ideală diferită. Următoarele recomandări vă pot ajuta să găsiți temperatura potrivită pentru consumul de THC sub formă de concentrate, flori și comestibile. Dacă sunteți interesat în primul rând de CBD sau alți compuși, o temperatură diferită ar putea funcționa mai bine.

 

  • Concentrate

Utilizați un ”electronic nail” pentru a calibra temperaturile cu precizie și acuratețe. Vaporizatoarele cu setări de temperatură reglabile sunt o alternativă. Între 154 și 157 grade Celsius este o alegere bună pentru livrarea maximă de THC.

 

  • Floare

Fumatul unei flori într-un joint sau bong oferă puțin control asupra temperaturii. Îl aprinzi și arde, atât! Pentru a consuma THC din floare la temperatura perfectă, utilizarea unui dispozitiv de vaporizare cu control al temperaturii este ideal. Temperatura ideală pentru decarboxilare și livrare maximă de THC este între 200 și 210 grade Celsius, potrivit unui studiu publicat în 2016 de ”Public Library of Science”.

 

  • Alimente

Există o varietate de metode de decarboxilare a canabisului pentru a fi utilizate la fabricarea comestibilelor. Poate fi fiert în ulei sau unt care este apoi folosit în produse de copt sau chiar uns pe pâine prăjită. De asemenea, se poate descarboxila canabisul și în cuptor și multe alte metode. Coacerea cu canabis și prepararea concentratelor de canabis este un efort destul de mare. Diferite metode necesită temperaturi diferite, dar intervalul ideal pentru alimente este de aproximativ 100 până la 110 grade Celsius.

 

Preferința individuală nu se discută, evident, dar s-au făcut lucrări științifice semnificative pentru a înțelege procesul de decarboxilare și modul în care acesta afectează canabisul.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționez că nu toți canabinoizii se decarboxilează la aceeași temperatură. De exemplu, CBD-ul preferă temperatura de 180 grade Celsius iar CBN-ul 185 grade Celsius.

În mod similar, terpenele au puncte de fierbere unice care, atunci când sunt depășite, degradează calitatea și cantitatea compușilor din floarea de canabis. Controlul temperaturii vă permite să rețineți mai multe terpene, oferind o experiență mai aromată. Dar astea, într-un alt material dedicat terpenelor.

 

Gând final

În timp ce oamenii pot avea discuții contradictorii despre punctul de ardere ideal al THC-ului, 157 grade Celsius este un răspuns comun printre cei mai mulți, iar un interval de 95 până la 205 de grade Celsius este intervalul aprobat de toți.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ghidul decarboxilării canabisului

Consumul de canabis crud are foarte multe beneficii însă nu oferă starea de psihoactivitate. Motivul? Decarboxilarea – sau mai degrabă, o lipsă a acesteia. Mai jos, aflați cum funcționează decarboxilarea, de ce este importantă și sfaturi pentru consumatorii cu toleranțe ridicate și scăzute.   Ce este decarboxilarea? Decarboxilarea este o […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!