Care este capitala canabisului din Europa?

Val
Read Time:3 Minute, 14 Second

În ceea ce privește destinațiile turistice pentru canabis, Amsterdam a servit istoric drept capitala internațională neoficială a canabisului din lume. Începând cu mijlocul anilor 1970, legendarele cafenele din Amsterdam au devenit destinații de vacanță de top pentru pasionații de canabis din întreaga lume.

Din păcate, dacă actualul primar al orașului Amsterdam se va ține de promisiune, aceleași cafenele cu canabis nu vor mai fi deschise turiștilor (numai pentru rezidenți). Dacă / când se va întâmpla acest lucru, va avea în mod evident un impact uriaș asupra turismului din Amsterdam.

Amsterdam nu mai este capitala canabisului din Europa?

Limitarea accesului la cafenele nu ar fi singurul factor care ar putea duce la pierderea titlului neoficial a capitalei canabisului din Europa. Comunitățile și industriile înfloritoare de canabis, precum și alți factori din alte țări europene, îi ajută să se ridice în rândul pasionaților mondiali de canabis.

Germania: Datorită reformelor politice recente, Germania găzduiește acum cea mai mare industrie legală a canabisului medical din Europa. Canabisul recreativ este încă ilegal, deși, este doar o chestiune de timp până acesta va deveni legal. S-ar putea argumenta cu ușurință că Germania este acum capitala canabisului în Europa, cel puțin din punct de vedere al industriei juridice.

Franța: Din punct de vedere al legalității, Franța este departe de a fi capitala canabisului în Europa. Canabisul recreativ nu este legal, iar programul francez de canabis medical este încă la început. Totuși, Franța are cea mai mare rată de consum de canabis din Europa, chiar mai mare decât cea din Olanda.

Spania: Cluburile de canabis ar putea să nu fie pe deplin legale în Spania, cu toate acestea, nu se poate nega că sunt extrem de populare atât pentru rezidenții din Spania, cât și pentru turiști. Spania are unele dintre cele mai bune oferte de hașiș din orice țară din lume și găzduiește una dintre cele mai bine stabilite comunități de canabis de pe planetă.

Italia: La sfârșitul anului 2019, Curtea Supremă a Italiei a decis că cultivarea personală la scară mică va fi legală. Mai exact, Curtea a decis că „cantități mici cultivate pe plan intern pentru utilizarea exclusivă a cultivatorului” ar trebui permise. Decizia nu este la fel de solidă ca și cum ar fi fost adoptată legislația pentru a legaliza o industrie robustă, completată cu livrarea la domiciliu a canabisului, totuși, este încă foarte semnificativă.

Albania: Cea mai mare cale terestră pentru contrabanda ilegală de canabis trece prin Albania. Albania găzduiește, de asemenea, o comunitate extinsă (ilegală) de cultivare a canabisului. O cantitate semnificativă de canabis nereglementat care se găsește în Europa a călătorit prin Albania. Dacă / când Albania își va actualiza legile privind canabisul și va ajunge pe partea dreaptă a legii, va deveni cu siguranță o destinație turistică de canabis de top.

Luxemburg: Chiar dacă nu are un istoric al canabisului, utilizarea medicală și recreațională este legală în Luxemburg. Acest lucru poate aduce avantaj în viitor și poate deveni una dintre potențialele capitale neoficiale a canabisului în Europa.

În concluzie

Este probabil ca dezbaterea cu privire la ce oraș / țară este capitala canabisului din Europa să continue la nesfârșit. Din punct de vedere istoric, Amsterdam era capitala, însă situația a evoluat în mod clar și va continua să evolueze pe măsură ce reforma canabisului continuă să se răspândească în toată Europa. Dezbaterea nu este la fel de clară ca odinioară.

Mai multe domenii au acum argumentul că acestea sunt sau vor fi în curând capitala canabisului din Europa. Într-un anumit sens, multe dintre ele sunt corecte, chiar simultan. Nu este prea diferit de argumentul referitor la care țară europeană are cea mai bună mâncare – multe țări din Europa au scene culinare de clasă mondială și ar putea fi considerate a avea cea mai bună mâncare din Europa. Canabisul este același din această perspectivă, în sensul că depinde pe cine întrebi și de ceea ce consideră că reprezintă „cel mai bun”.

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Consumul sigur și eficient de canabis

Primul pas către un consum sigur și eficient de canabis este înțelegerea a ceea ce consumați. Planta de canabis conține cel puțin 113 compuși diferiți numiți fitocannabinoizi, cei mai renumiți fiind Tetrahidrocanabinol (THC) și Canabidiol (CBD). THC-ul este elementul psihoactiv, care produce efectul de euforie pe care-l caută majoritatea utilizatorilor. […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!