Când, de ce și cum să folosești polenul de canabis

Val
Read Time:7 Minute, 45 Second

Polenul nu este pentru cei care cultivă canabis pentru consum. Cu toate acestea, are utilizări dacă doriți să păstrați genetica sau să vă reproduceți propriile tulpini. De asemenea, este relativ simplu de colectat și depozitat. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre polenul de canabis, cum să îl utilizați, să-l colectați și să-l depozitați.

 

Ce este polenul de canabis și care este funcția acestuia?

Ar trebui să fii familiarizat cu polenul. Este substanța fină, pudră, cu nuanțe galbene, creată de toate plantele cu flori. Scopul principal al polenului este de a fertiliza alte plante din aceeași specie. Polenul poate fi considerat foarte util sau inutil, în funcție de motivul pentru care cultivați canabis.

 

Cum și când este eliberat polenul de canabis?

Sacii cu polen sunt organele de reproducere ale plantei masculine de canabis. Acești saci se dezvoltă în timpul etapei vegetative târzii la noduri – punctul (punctele) în care se întâlnesc tulpinile/frunzele și ramurile. Odată ce o plantă masculină ajunge la maturitate, la aproximativ 4 până la 5 săptămâni în stadiul de înflorire, sacii se deschid și eliberează polen în aer. Polenul călătorește în vânt și aterizează pe o plantă de canabis femelă, fertilizând-o. Femela va produce apoi semințe care poartă gene atât de la femelă, cât și de la mascul pentru a perpetua specia.

 

 

Cum arată o plantă masculină de canabis?

Plantele de canabis sunt așa-numitele plante dioice; produc organe reproducătoare fie masculine, fie feminine. Sacii cu polen de la plantele de canabis mascul sunt ușor de distins. Arată ca niște banane mici agățate de nodurile plantei. Acest lucru este în contrast cu firele de păr firave, orientate în sus (stigmate) pe care le veți găsi pe planta femelă.

 

 

Polenul este produs numai de plante masculine de canabis?

Sacii cu polen cresc doar pe plantele masculine de canabis. Cu toate acestea, florile masculine de pe plantele de canabis hermafrodite pot genera, de asemenea, părțile de reproducere necesare pentru a crea și elibera polen. O plantă femelă dacă nu este polenizată până la maturitate sau suferă de un anumit stres, începe să producă saci cu polen pentru a se poleniza singură. Practic, acea plantă de canabis va avea atât muguri cât și saci cu polen.

Abilitatea de a se transforma din plantă femelă în hermafrodită este o tehnică evolutivă inteligentă folosită de planta de canabis pentru a păstra specia în condiții nefavorabile. Procesul de transformare permite plantei să producă semințe de la sine, chiar și atunci când nu sunt masculi în preajmă.

 

Este util polenul de canabis?

În general, planta de canabis feminină este mai populară printre cultivatori decât plantele masculine. La urma urmei, femela este cea care produce mugurii încărcați cu tricom/rășină pe care îl recoltăm pentru consum. Mugurii feminini conțin toate componentele active pe care le asociem cu canabisul, cum ar fi canabinoizii și terpenele. Cu toate acestea, planta femelă poate produce acești muguri rășinoși, plini de fitochimicale numai dacă rămâne nefertilizată.

Pentru cultivatorul obișnuit, plantele de canabis masculin sunt în general considerate nedorite și sunt îndepărtate cu meticulozitate din camera de cultură dacă se întâmplă să apară. În cea mai mare parte, plantele masculine de canabis există pentru a elibera polen în aer pentru a fertiliza femelele. Când se întâmplă acest lucru, înseamnă sfârșitul oricărei speranțe de a obține muguri de calitate.

În schimb, dacă este fertilizată, floarea feminină va începe să producă semințe. Semințele vor adăuga un gust aspru, nedorit produsului final. Producția de semințe necesită, de asemenea, multă energie, deturnând resursele de la dezvoltarea canabinoizilor și terpenelor.

Cu toate acestea, polenul de la planta masculină de canabis este necesar pentru cei care doresc să crească tulpini de canabis și este, de asemenea, util pentru cei care doresc să păstreze genetica unei anumite tulpini.

 

Utilizarea polenului de canabis pentru reproducere

Planificarea și precizia sunt necesare pentru cei care doresc să încrucișeze tulpini specifice folosind polen. În lumea naturală, polenul de canabis ar fi transportat de vânt pentru a fertiliza plantele femele din întâmplare. Cultivatorii de interior vor trebui să colecteze în mod intenționat polen de la planta masculină și să-l plaseze pe părțile reproducătoare ale femelei pentru a fertiliza femela și a produce semințe.

 

Cum se recoltează polenul de canabis

Dacă mergeți pe calea de reproducere, primul lucru de făcut este să colectați polen de la planta masculină. Dacă este posibil, ar trebui să utilizați polenul imediat pentru a evita orice degradare a calității. După ce planta masculină și-a dezvoltat sacii de polen, trebuie să îi monitorizați îndeaproape. Polenul de canabis este, în general, viabil timp de 2-3 zile în condiții naturale. A ști cu cât timp înainte ca sacii de polen să se deschidă este o abilitate avansată.

Când par că încep să se deschidă, sacii de polen trebuie colectați și ambalați. Cel mai bine este să luați întregul grup de flori masculine. Acesta poate fi apoi stors și agitat peste un ecran cu microplasă fină pe hârtie de pergament pentru a separa polenul.

După filtrare, folosiți o perie curată pentru a răspândi polenul pe hârtie și așezați-l într-o zonă umbrită, uscată și caldă. Lăsați polenul să se usuce timp de 48 de ore, apoi folosiți-l sau depozitați-l. În mod ideal, trebuie să aveți o temperatură de 18–24°C, cu o umiditate relativă de 30–60%.

 

Pregătirea și depozitarea polenului de canabis

Dacă doriți să vă depozitați polenul de canabis, lăsați mai întâi să se usuce ciorchinii într-un recipient de depozitare etanș timp de aproximativ șapte zile. După ce s-a uscat complet, așezați ciorchinii peste o sită foarte fină și agitați ușor pentru a îndepărta cât mai mult polen posibil. Sita ar trebui să oprească orice alt material vegetal să pătrundă.

Este recomandabil să purtați mănuși de latex atunci când manipulați polenul. O mască este și ea o idee bună. Pregătiți-vă zona de lucru cât mai bine puteți înainte de a începe procesul de colectare. Cea mai mică perturbare a aerului în timp ce întindeți mâna după ceva poate împrăștia polenul.

Umiditatea în exces poate deteriora calitatea polenului. Acest lucru se datorează faptului că boabele de polen nu au un înveliș exterior protector. Ca rezultat, se descompun rapid atunci când sunt în contact cu umiditatea. Utilizați un recipient tapetat cu hârtie de pergament pentru a absorbi excesul de umiditate. Unii cultivatori amestecă o cantitate mică de făină cu polenul înainte de depozitare, deoarece ține umezeala la distanță și ajută la extinderea un pic mai mult a rezervei.

Raportul mediu dintre făină și polen este de aproximativ 1:5. După ce ați colectat tot polenul, sigilați recipientul etanș și păstrați-l într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Îl puteți păstra la frigider sau congelator pentru o păstrare pe termen foarte lung. Cu cât este mai rece, cu atât mai bine. Când este congelat și sigilat, polenul se poate păstra timp de 12 luni sau mai mult.

 

Cum să manipulați polenul de canabis după depozitare

În cazul polenului care a fost înghețat, nu-l dezghețați până nu sunteți gata să îl utilizați. Reînghețarea și decongelarea din nou vor degrada calitatea. Instabilitatea temperaturii și a conținutului de umiditate poate distruge rapid viabilitatea polenului. Mențineți o temperatură constantă cât mai mult timp posibil atunci când dezghețați. În mod ideal, aduceți polenul la temperatura camerei înainte de a încerca să polenizați planta femelă.

 

Cum să introduceți polen de canabis în planta femelă

Creșterea este un subiect complicat pe care ar trebui să îl cercetați amănunțit înainte de a încerca. Iată, totuși, o prezentare generală a modului în care v-ați poleniza planta de canabis femelă.

Polenul trebuie pus pe femelă între zilele 14 și 21 în stadiul ei de înflorire. Polenul trebuie aplicat pe stigmate – firele de păr albe minuscule pe care le-am menționat mai devreme – situate la noduri. Aceste stigmate sunt cele care vor colecta polenul și vor fertiliza planta.

Există multe metode diferite de administrare a polenului colectat. Poate fi tamponat, periat sau chiar suflat pe muguri. Polenul este fin, ușor și se livrează rapid, așa că acest proces ar trebui făcut într-o cameră etanșă. Dacă o faceți într-o camera de creștere, opriți înainte toate ventilatoarele și extractoarele.

 

 

De ce ar trebui să adunăm polen de canabis?

Pot exista momente când doriți să amestecați și să potriviți tulpinile voastre preferate pentru a crea una complet nouă. În aceste cazuri, polenul de canabis este soluția perfectă. În plus, dacă încercați să vă păstrați o genetică preferată, dar nu doriți să mențineți o plantă mamă, recoltarea polenului de canabis este o alternativă excelentă, fără probleme și necesită mult mai puțin spațiu și resurse.

Este posibil să puteți cumpărați polen în anumite regiuni. Dar poate fi costisitor și dificil de găsit, în funcție de locația voastră. Tot ce este nevoie, totuși, este puțin timp, răbdare și niște echipamente simple, și ați putea construi magazine cu genetica de canabis preferată în cel mai scurt timp.

 


Acest website este susținut din vânzarea de eBook-uri personale, publicitate online, colaborări, sponsorizări și din donațiile cititorilor!
Dacă vrei să te implici și tu, mă poți contacta la:
Email: chipervalentin76@gmail.com
Telefon: +40 764 671 711 (L-V: 09:00 – 17:00)
sau la rubrica contact de pe website

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Studiu: Pacienții cu canabis văd îmbunătățiri în ceea ce privește somnul, PTSD și gestionarea durerii

Un nou studiu promițător care a implicat pacienți din Canada – cei mai mulți dintre ei cu vârsta peste 50 de ani – a descoperit că au experimentat îmbunătățiri ale simptomelor cauzate de durere cronică, tulburare de stres posttraumatic (PTSD) și tulburări de somn după începerea terapiei cu canabis medicinal. […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!