Read Time:7 Minute, 24 Second

În acest articol, vom învăța ce trebuie să știm despre canabisul umed, cum să-l identificăm, preocupările legate de fumat și cum să-l uscăm fără a-i distruge aroma și potența.

Canabisul umed este nasol. Puține lucruri sunt la fel de frustrante ca un mugure umed care nu poate fi mărunțit și nu arde corespunzător. Această parodie este cel mai adesea rezultatul unui mugur uscat și vindecat necorespunzător, dar poate apărea și din condiții de depozitare prea umede, vărsări accidentale sau alte probleme.

 

Canabis umed vs canabis uscat: Cum să facem diferența!

Pentru a evita mugurii umezi în viitor, primul lucru pe care trebuie să-l știm este cum să identificăm mugurii umezi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să ne folosim simțurile (adică mâinile, ochii și nasul).

  • Atingere

Canabisul uscat corespunzător se va simți uscat, dar lipicios la atingere. Dacă mugurii au încă o tulpină mică pe ei, putem încerca să o îndoim pentru a vedea dacă se rupe (un semn indicator al mugurilor uscați corespunzător). Dacă apăsăm ușor un mugure, ar trebui să îl auzim scrâșnind. Mugurii umezi se vor simți umezi la atingere și se vor comprima atunci când sunt apăsați între degete.

  • Mirosire

Mirosul de iarbă ne poate ajuta, de asemenea, să ne dăm seama dacă a fost uscat corespunzător; mugurii de canabis bine vindecați ar trebui să aibă o aromă puternică, în timp ce mugurii umezi vor mirosi a verdeață datorită clorofilei și excesului de umiditate. Dacă simțim miros de amoniac, înseamnă că este mucegăit, ceea ce înseamnă că ne va face rău utilizarea lui.

  • Măcinare

O altă modalitate ușoară de a identifica canabisul umed este să încercăm să-l tăiem sau să-l măcinăm. Spre deosebire de un mugure uscat, care se va desprinde cu ușurință în grinder sau atunci când este tăiat cu foarfecele, canabisul umed se va lipi.

  • Fumat

În cele din urmă, cel mai bun mod de a determina dacă iarba nu a fost uscată corespunzător este să o fumăm. Datorită conținutului ridicat de umiditate din materialul vegetal, mugurele umed nu va arde uniform sau deloc în unele cazuri și vom putea observa rapid că iarba umedă are și un gust prost, de parcă am fuma salată umedă!

 

Este periculos să fumăm iarbă umedă?

Una dintre cele mai mari preocupări legate de fumatul de iarbă umedă este că ar putea conține spori de mucegai. Pe lângă gustul putred, inhalarea sporilor din iarba mucegăită poate provoca o grămadă de simptome neplăcute, cum ar fi tusea, greața și vărsăturile.

În cele mai multe cazuri, dacă suntem o persoană sănătoasă, fără predispoziție la boli pulmonare sau cardiovasculare, probabil că nu vom avea probleme grave de sănătate din cauza fumatului accidental de iarbă mucegăită.

La unii oameni, totuși, inhalarea sporilor de mucegai din canabis prost uscat/vindecat poate provoca o reacție alergică caracterizată prin simptome precum tuse, respirație șuierătoare, congestie, dureri de sinusuri și inflamație a plămânilor sau a altor părți ale tractului respirator.

Pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit sau cu afecțiuni preexistente mai grave, inhalarea mucegaiului din canabis poate avea efecte și mai grave. Mucegaiurile precum Aspergillus, Mucor și Cryptococcus pot provoca infecții grave care vizează plămânii, tractul respirator și sistemul nervos.

Dacă ați fumat recent canabis și aveți îngrijorări cu privire la sănătatea dumneavoastră, asigurați-vă că vă adresați imediat medicului dumneavoastră. Informațiile prezentate aici sunt concepute pentru a fi pur informaționale și nu trebuie luate ca un sfat medical.

 

Canabisul umed are potență?

Poate că din greșeală am vărsat apă sau ceva lichid peste un mugure și ne-am întrebat probabil dacă s-a deteriorat potența sau aroma mugurilor. Din fericire, din moment ce canabinoizii și terpenele nu sunt solubile în apă, mugurii nu ar trebui să-și piardă potența dacă îi udăm accidental. Dacă nu îl uscăm corespunzător, totuși, îl putem expune la spori de mucegai care, așa cum am menționat mai devreme, îl pot face periculos.

 

Lucruri de evitat la uscarea canabisului umed

Singura modalitate de a usca iarba fără a-i compromite calitatea este cu răbdare. Dacă mugurele este proaspăt recoltat, mai întâi va trebui să-l agățăm într-un loc răcoros, uscat și întunecat înainte de a-l pune într-un borcan ermetic. Din păcate, nu există nicio scurtătură pentru a obține un produs final rafinat – are nevoie de timp și de condiții specifice.

Expunerea mugurilor la căldură, lumină sau aer (fie sub formă de vânturi puternice, briză sau ventilatoare de mare putere) în speranța de a accelera procesul de uscare nu face decât să degradeze terpenele și canabinoizii din muguri. De exemplu, coacerea mugurilor în cuptor sau microunde, le va diminua aroma și potența. Acestea fiind spuse, vom discuta despre aceste metode mai târziu, deoarece vremurile disperate necesită uneori măsuri disperate…

Cu toate acestea, dacă avem nevoie de o remediere rapidă, deoarece am vărsat apă pe mugure sau l-am expus accidental la ploaie sau la umiditate ridicată etc., există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne aduce stocul înapoi la nivelul ideal de consum.

 

 

Alternative de uscare a mugurilor

Deși nu sunt remedieri instantanee, aceste tehnici fac tot posibilul pentru a păstra potența și aroma.

  • Uscarea în orez

O modalitate eficientă de a usca iarba umedă este în orez (la fel cum am face cu un telefon mobil sau laptop umed). Orezul este excelent la absorbția umidității și ne poate usca mugurii în câteva ore. Punem mugurele umed pe un șervețel de hârtie, îl acoperim cu orez și îl lăsăm așa minim 4 ore (de preferat o noapte întreagă).

  • Uscarea într-o cutie de carton

De asemenea, cartonul poate atrage umezeala din mugurii umezi și poate accelera procesul de uscare. Punem iarba umedă într-o cutie mică de carton, sigilăm cutia și așteptăm aproximativ 8 ore.

 

 

Câteva modalități nu atât de grozave de a usca rapid iarba umedă

Vorba aia: dacă arde, arde! Mai jos vom găsi câteva metode potrivite pentru acele momente disperate în care pur și simplu nu putem aștepta. Rețineți că toate aceste metode implică expunerea canabisului la căldură, aer și lumină, ceea ce îi va degrada într-o oarecare măsură calitatea.

  • Uscarea într-un cuptor

Folosirea cuptorului sau a cuptorului cu microunde pentru a usca iarba este departe de a fi ideală, dar ne poate ajuta să scăpăm dintr-un blocaj dacă, de exemplu, vărsăm din greșeală apă pe mugure și suntem la o ședință de fumat.

Pentru cele mai bune rezultate, recomandat este să preîncălzim cuptorul la 120°C, să căptușim o tavă cu hârtie de copt, să întindem uniform iarba măcinată pe tavă și s-o coacem până când este uscată la atingere. Pentru a evita arderea, trebuie să ne asigurăm că verificăm la fiecare 10 minute materialul vegetal. De asemenea, nu trebuie lăsată temperatura cuptorului să depășească 120°C și trebuie să amestecăm mugurii din când în când.

  • Uscarea într-un cuptor cu microunde

Dacă nu avem un cuptor, putem încerca să uscăm iarba umedă într-un cuptor cu microunde. Reducem setarea de putere a aparatului, apoi punem iarba măcinată într-un recipient sigur pentru cuptorul cu microunde tapetat cu hârtie de copt. Încălzim iarba timp de 20-60 de secunde (în funcție de puterea aparatului), verificând în mod regulat și amestecând ocazional pentru a o usca cât mai uniform posibil.

 

Sfaturi suplimentare pentru uscarea și vindecarea corectă a canabisului

După recoltarea mugurilor, aceștia trebuie să se usuce suficient înainte de a fi transferați în borcane spre păstrare. Păstrarea mugurilor umezi într-un recipient închis, fără pachete de umiditate, creează un teren propice pentru mucegai și bacterii care ne pot cauza putrezirea mugurilor.

Deși nu există un timp de uscare manual pentru canabis (variabilele includ temperatura din camera de uscare, dimensiunea, greutatea și densitatea mugurilor și echipamentul de uscare pe care îl folosim), majoritatea cultivatorilor își usucă mugurii timp de aproximativ două săptămâni înainte de a-i transfera în borcane de sticlă etanșe.

Odată ajunși în borcane, trebuie depozitat într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Căldura și lumina directă a soarelui pot degrada terpenele fragile și canabinoizii din muguri, afectându-i potența, aroma și gustul. În primele 2-4 săptămâni, deschidem borcanele 1-2 ore zilnic pentru a înlocui aerul din borcan. După 4 săptămâni, putem lăsa mugurii să se vindece încă două sau mai multe săptămâni pentru rezultate optime.

 

Gând final

Așa cum am spus la începutul acestui post, iarba umedă e nașpa; nu numai pentru că nu se fumează bine și are un gust nasol, ci și pentru că ne poate expune la unele riscuri grave pentru sănătate. La urma urmei, consumăm pentru a ne aduce un plus de sănătate nu pentru a ne agrava stările!

 


Acest articol este strict în scop educațional!
Utilizarea canabisului se face întotdeauna doar la recomandarea unui medic specialist!
Acest articol nu ține loc de consultație sau prescripție medicală!
Fiți responsabili!


 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment