Canabisul, sistemul imunitar și sistemul limfatic

Val
Read Time:2 Minute, 45 Second

În acest material, am combinat informațiile și studiile adunate cu privire la reacțiile sistemului imunitar și limfatic la canabis, datorită designului lor în colaborarea între ele pentru a elimina organismul de agenți patogeni dăunători. Când canabisul afectează un sistem, este aproape sigur că și celălalt va experimenta o schimbare, iar studiile actuale încep să facă lumină asupra unor astfel de răspunsuri.

 

Sistemul imunitar și sistemul limfatic

Sistemul imunitar este apărarea naturală a organismului nostru împotriva agenților patogeni și a antigenilor de mediu. Diverse organe fac parte din sistemul imunitar și se găsesc în diferite locații ale corpului. Aceste substanțe organice includ splina, timusul, măduva osoasă și ganglionii limfatici, unde sunt create și maturate celule sanguine specializate care luptă împotriva bolilor infecțioase.

Sistemul limfatic este autostrada folosită pentru transportul celulelor imune. Căile sale sunt similare cu cele ale sistemului cardiovascular, deși mecanismul său depinde mai degrabă de contracțiile și mișcările mușchilor noștri decât de o pompă precum inima. Ganglionii limfatici, care sunt mici bile de țesut găsite în întregul corp, sunt responsabili pentru filtrarea substanțelor nocive din lichidul limfatic. Ele sunt, de asemenea, locația în care sunt produse două tipuri de globule albe, celulele T și celulele B.

Atunci când un virus sau o bacterie dăunătoare intră în corpul nostru, acesta trebuie mai întâi să călătorească la ganglionii limfatici înainte ca sistemul nostru imunitar să înceapă să reacționeze la prezența lui. Ganglionii limfatici semnalează sistemul imunitar în acțiune și încep să crească producția de globule albe. Acest lucru le face să se umfle, motiv pentru care medicii vor palpa adesea ganglionii limfatici situați sub maxilar.

 

Studii și cercetări

În prezent, există puține studii care evaluează modul în care canabisul afectează sistemul imunitar și limfatic, în special la adulții sănătoși. Cu toate acestea, pacienții cu boli care atacă direct sistemul imunitar, cum ar fi cei cu HIV/SIDA sau leucemie, au găsit o oarecare ușurare prin utilizarea plantei. Cercetările preclinice sugerează că canabisul poate întări sistemul imunitar la pacienții cu HIV prin influențarea creșterii numărului de CD4, celule importante de apărare imunitară pe care virusul HIV le distruge. Un studiu a arătat că acest număr a crescut cu 20% la pacienții care consumă canabis.

Inflamația este o apărare naturală pe care o produce organismul pentru a iniția repararea țesuturilor, pentru a curăța celulele muritoare și pentru a reduce deteriorarea ulterioară a zonei prin restricționarea utilizării acesteia, inhibarea durerii. Este o reacție pe care o ia sistemul imunitar care poate semnala o problemă majoră, poate provoca distrugeri ulterioare sau poate activa procese care ne ajută să ne vindecăm. Dar, inflamația ne poate împiedica și în viața de zi cu zi. S-a demonstrat că canabisul scade inflamația, calmând astfel cascada de reacții ale sistemului imunitar care induc inflamația.

 

Gând final

Deși sunt necesare mai multe studii asupra oamenilor pentru a înțelege pe deplin efectele canabinoizilor asupra sistemului imunitar, ceea ce știm este că uneori le poate aduce beneficii celor cu tulburări imunitare prin creșterea numărului de celule T. Dacă vă gândiți să utilizați canabis în legătură cu un dezechilibru imunitar sau o tulburare imunitară, este foarte încurajat să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. La adulții cu un sistem imunitar care funcționează normal, nu au fost prezentate efecte negative care implică canabis pentru a sugera că compromite apărarea imunitară.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Noi descoperiri: Terpenele sunt mai importante decât credeam până acum

Terpenele au devenit o afacere importantă în industria canabisului și a cosmeticelor datorită aromei lor distincte și beneficiilor pentru sănătate. Acești compuși și-au găsit o mare utilizare ca agenți de aromatizare, materii prime pentru produse farmaceutice, insecticide și medicamente.   Ce sunt terpenele de canabis? Terpenele sunt compuși aromatici responsabili […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!