Read Time:2 Minute, 52 Second

Canabisul și yoga par să meargă mână în mână. Cu toate acestea, nu toți yoghinii susțin utilizarea canabisului în practica lor în timp ce alții sunt fermi cu privire la asocierea celor două.

„Ganja Yoga” face parte din titluri în toată lumea, atât profesorii, cât și studenții susțin beneficiile sale unice.

Ce este Ganja Yoga?

„Weed yoga”, „ganja yoga” și „stoned yoga” au devenit toate cuvinte cheie recente. În locurile în care canabisul este legal, yoghinii new-age combină canabisul cu practica lor, susținând că îi poate ajuta pe elevii lor să se conecteze mai bine cu mintea, corpul și spiritul lor.

Istoria sugerează că, canabisul a crescut în mod natural în regiuni precum Pakistanul actual, Nepal, Kazahstan și India de mii de ani, unde a jucat un rol în religie și spiritualitate.

Texte religioase antice din India spun că zeii au creat canabisul pe vârful Muntelui Mandara și că Shiva a adus planta sacră pe Pământ pentru ca toată omenirea să se bucure. Atharva Veda enumeră, de asemenea, canabisul ca fiind una dintre cele cinci plante esențiale, în timp ce alte scripturi vedice sugerează că interacțiunea noastră cu plantele sacre este responsabilă pentru evoluția spirituală a omenirii. Se spune, de asemenea, că marijuana este mâncarea preferată a lui Shiva, una dintre zeițele hinduismului.

Dee Dussault, fondatorul „Ganja Yoga” din San Francisco, de exemplu, susține că marijuana îi poate ajuta pe elevii ei să-și „liniștească ego-ul”.

Cu toate acestea, perspectiva generală ayurvedică asupra canabisului ar putea fi o surpriză. Mulți yoghini cu experiență și profesori spirituali avertizează că consumul de marijuana este legat de echilibru.

În timp ce Ayurveda recunoaște cu siguranță canabisul pentru proprietățile sale holistice, acesta subliniază, de asemenea, câteva limite în ceea ce privește utilizarea acestuia. În articolul său despre poziția ayurvedică asupra canabisului, medicul și foarte veneratul profesor spiritual Alakananda Ma scrie:

„Ganja ar putea avea o valoare pe calea spirituală, deși rareori un sadhu fumător de ganja a atins scopul final. Scoasă din contextul său cultural și introdusă într-un stil de viață de petrecere nemaiauzit în tradiția antică, ganja a devenit mult mai problematică ”.

Unde este cea mai populară mișcarea de canabis yoga?

Dee a fost primul profesor de yoga care a promovat public utilizarea canabisului în practica yoga și a oferit cursuri de yoga îmbunătățite cu canabis. De asemenea, este autoarea celei mai bine vândute cărți despre canabis și yoga.

În ultimul deceniu, Dee a predat Ganja Yoga la mii de studenți din SUA și internațional în Canada și Jamaica. De asemenea, ea a pregătit oameni în cadrul programului de formare a profesorilor Ganja Yoga din Hong Kong și Australia.

Astăzi, mișcarea lui Dussault se concentrează în principal în zone în care canabisul este legal sau dezincriminat. Canada găzduiește, de asemenea, câteva studiouri de yoga prietenoase cu canabisul, inclusiv „Ganja Yoga Toronto” și „Yoga Lounge Montreal”.

Există o comunitate în creștere de profesori și practicanți de yoga care afirmă că această plantă are o capacitate extraordinară în combinație cu practicile de yoga.

Cei care sunt în favoarea acestei combinații indică, de obicei, efectele relaxante și de reducere a tensiunii, deoarece acestea sunt unele dintre principalele motive pentru care planta ar putea și ar trebui să fie combinate cu yoga.

Instructorii de yoga care oferă cursuri de Ganja Yoga și Spiritualitate își asumă o responsabilitate imensă pentru bunăstarea și îngrijirea elevilor lor. Canabisul afectează oamenii foarte diferit și există nenumărate tulpini, toate cu profiluri chimice unice.

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment