Canabisul și sistemul urinar

Val
Read Time:2 Minute, 18 Second

Sistemul urinar, cunoscut și sub numele de sistemul renal, este format din organele care elimină deșeurile lichide din corpul nostru. Sistemul produce, de asemenea, un hormon care reglează tensiunea arterială și un alt hormon care stimulează producția de globule roșii. Deși puține cercetări au abordat subiectul efectelor canabisului asupra acestui sistem, au existat câteva descoperiri care ne indică posibilele utilizări medicale pe care le poate avea pentru unii pacienți.

 

Sistemul urinar

Procesul de îndepărtare a deșeurilor lichide începe cu rinichii, unde se produc unu până la doi litri de urină într-o zi. Urina ajunge la vezica urinara pentru depozitare. Odată plină, vezica urinară trimite un semnal creierului că este gata să elimine deșeurile lichide. Pe măsură ce mușchiul detrusor din jurul vezicii urinare se contractă, eliberându-l de urina conținută în interior, sfincterele interne și externe, mușchii uretrei, trebuie să se relaxeze.

 

Cercetări

Persoanele care suferă de incontinență urinară, cum ar fi pacienții cu scleroză multiplă sau cei cu hiperactivitate neurogenă a detrusorului, au constatat o îmbunătățire cu 25% în controlul nevoilor lor de a urina după consumul de canabis. Sunt necesare mai multe studii pentru a afla de ce se întâmplă acest lucru, dar se crede că atât THC-ul, cât și canabinoidul numit canabigerol, sau CBG, joacă un rol în reducerea contracțiilor vezicii urinare induse de acetilcolină.

Un chestionar elaborat de ”Kaiser Permanente” a găsit o corelație între consumatorii de canabis și o scădere cu 45% a riscului de cancer de vezică urinară. Sunt necesare investigații suplimentare pentru a confirma dacă canabisul joacă un rol important în prevenirea acestui cancer, dar atât dovezile anecdotice, cât și mai multe studii actuale au descoperit că canabisul este util în combaterea multor tipuri de cancer și a simptomelor acestuia.

Studiile pe animale au descoperit că boala inflamatorie a vezicii urinare poate fi tratată cu canabis. Canabidiolul sau CBD-ul ajută la reducerea inflamației prin îmbunătățirea sau inhibarea acțiunii de legare a receptorilor specifici de proteină G. Un receptor de proteină G acționează ca mesager între interiorul unei celule și stimulul său de mediu, trimițând semnale în interiorul celulei pentru a începe sau a opri o activitate. Astfel de receptori există în vezică, iar canabisul poate ajuta la oprirea procesului natural de inflamație al organismului atunci când o reacție ne inhibă.

 

Gând final

În prezent, nu există dovezi care să sugereze că canabisul are un impact negativ asupra funcției rinichilor sau a vezicii urinare, ceea ce înseamnă că studiile viitoare se vor îndrepta spre observarea efectelor sale medicinale asupra sistemului urinar prin tratarea tulburărilor asociate cu acesta. Cea mai bună modalitate de a menține acest sistem sănătos este să rămânem pur și simplu la nivelul aportului de lichide și să evităm băuturi bogate în zahăr, cofeină sau alcool.

 


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Canabisul, sistemul imunitar și sistemul limfatic

În acest material, am combinat informațiile și studiile adunate cu privire la reacțiile sistemului imunitar și limfatic la canabis, datorită designului lor în colaborarea între ele pentru a elimina organismul de agenți patogeni dăunători. Când canabisul afectează un sistem, este aproape sigur că și celălalt va experimenta o schimbare, iar […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!