Canabisul și sistemul respirator

Val
Read Time:2 Minute, 46 Second

Sistemul respirator este în mod constant la lucru. Plămânii trag oxigen și elimină dioxidul de carbon. Celulele corpului nostru au mereu nevoie de ”combustibil”, chiar și atunci când dormim, pentru a ne asigura că inima continuă să pompeze și creierul nostru continuă să trimită semnalele necesare pentru a menține viața, toate acestea necesită oxigen. Plămânii noștri sunt cruciali pentru procesarea oxigenului și a energiei și, atunci când sănătatea lor scade, sănătatea noastră generală va scădea și ea. De aceea, este întotdeauna important să se investigheze efectele oricărei substanțe utilizate prin inhalare. Canabisul nu face excepție de la această regulă.

 

Canabisul și sistemul respirator

Deși există o mulțime de dovezi anecdotice care sugerează că planta îmbunătățește sănătatea, aceasta nu înseamnă că ingerarea acesteia poate fi sănătoasă prin orice mijloace.

Lucrând îndeaproape cu sistemul cardiovascular, sistemul respirator este format din plămâni cu tuburile lor bronhiole și alveole, care permit absorbția oxigenului de către sânge, precum și eliberarea și expirarea dioxidului de carbon. Dar trebuie să luăm în considerare și conexiunile folosite pentru a trage aer în plămâni; gâtul și traheea. Dar acei saci mici numiți alveole sunt cele care facilitează schimbul de gaze cu sângele, mișcând în mod corespunzător oxigenul și dioxidul de carbon.

Când ardem orice substanță și o inhalăm, ne vom răni cumva fie gâtul, fie plămânii. Fumul, care poate fi aer fierbinte, poate conține și substanțe cancerigene din ceea ce este ars. Agenții cancerigeni și resturile arse nu sunt menite să fie în interiorul corpului nostru – și ambele sunt create atunci când decidem să aprindem un material, dându-i foc înainte de a-l inspira. Doar temperatura din foc necesară pentru a fuma produsul poate arde gâtul și esofagul nostru, ducând la disconfort sau iritație pe termen scurt și uneori conducând la complicații suplimentare ale sistemului respirator, cum ar fi inflamația căilor respiratorii, respirația șuierătoare, tusea sau chiar bronhospasmul.

Cu toate acestea, utilizarea canabisului prin alte mijloace sau produse, cum ar fi ingerarea comestibilelor sau tincturii, tinde să elimine orice problemă care ar putea apărea în sistemul respirator din fumatul plantei.

 

Cercetări

Un studiu publicat în 2016 a remarcat că consumatorii de canabis au crescut capacitatea vitală forțată, care este cantitatea de aer care poate fi expirată forțat din plămâni după ce au inspirat foarte lung. Motivele din spatele acestei descoperiri rămân necunoscute, dar s-a propus să se datoreze faptului că majoritatea consumatorilor inhalează profund atunci când fumează canabis și îl țin câteva secunde în corp. Acesta este deosebirea de modelul obișnuit de inhalare al fumătorilor de tutun.

Mai multe studii trebuie făcute pentru a înțelege pe deplin efectele canabisului asupra sistemului respirator. Cu toate acestea, este sigur să spunem că fumatul plantei nu este cel mai bun mod de a o consuma, dar este cu siguranță foarte comun. Dacă intenționați să apelați la canabis pentru valoarea sa medicinală, mulți utilizatori vă sugerează să îl încercați mai întâi ca comestibil, băutură sau pur și simplu să treceți la vapat în loc să fumați floarea pentru a evita eventualele probleme de apariție în viitor. Din nefericire, vaparea produselor de canabis poate deveni, de asemenea, o problemă prin creșterea riscului de a dezvolta „plămân de floricele de porumb”, care se referă la daunele pe care le poate face unele aparate de vaping, care creează un fenomen patologic vizibil asociat cu numele său.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Top cinci beneficii ale CBD-ului

CBD-ul este văzut ca un medicament miracol în ultimii ani, cu o multitudine de dovezi științifice și anecdotice care susțin că poate vindeca și atenua o serie de afecțiuni. Având în vedere acest lucru, vă ofer primele cinci beneficii potențiale ale CBD-ului pentru sănătate.   Îmbunătățește sănătatea mintală Unul dintre […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!