Canabisul și sistemul reproducător

Val
Read Time:4 Minute, 24 Second

Supraviețuirea rasei umane depinde de buna funcționare a sistemului nostru reproductiv. Este ceea ce creează familii, permite genelor noastre să fie transmise de-a lungul veacurilor și ne permite să ne bucurăm de conectarea cu cineva la un nivel mai intim pe măsură ce o familie este creată și crescută. Există multe controverse cu privire la efectele canabisului asupra organelor reproducătoare masculine și feminine, dar câteva studii ne-au dat indicii despre modul în care planta le poate îmbunătăți sau împiedica.

 

Sistemul reproductiv

Sistemul reproductiv uman este format din organe interne și externe, fiecare sistem specific bărbaților față de femei, care lucrează împreună pentru procreare. Diferența majoră în ceea ce privește consumul de canabis în rândul bărbaților și femeilor este că, din păcate, bărbații pot avea câteva efecte secundare ușor negative atunci când consumă în exces. Această înțelegere provine doar din câteva studii, așa că este vital să păstrăm o minte deschisă dacă planta poate avea un impact negativ sau pozitiv asupra sănătății reproducerii.

Femeile se pot bucura de beneficiile canabisului în fiecare lună în timpul ciclului lor menstrual. S-a demonstrat că reduce crampele și ameliorează dismenoreea, beneficiile CBD-ului și ale altor canabinoizi care își exercită proprietățile analgezice și relaxante. A existat, de asemenea, un studiu care confirmă prezența receptorilor CB1 în organele de reproducere, împreună cu o indicație solidă că aceștia joacă un rol în durerea legată de dismenoree, pe care canabinoizii o pot ajuta.

Atunci când un organ de reproducere este infectat, există șansa ca acesta să poată duce la o boală inflamatorie pelvină la femei. O astfel de problemă poate deveni destul de dureroasă pe măsură ce organele devin inflamate, totuși, CBD-ul are proprietăți antiinflamatorii care ar putea ajuta la reducerea atât a inflamației, cât și a durerii, ajutând pacientul să suporte aceste simptome în timp ce afecțiunea este tratată.

Există dovezi care susțin că canabisul poate echilibra nivelul de estrogen la femei prin scăderea eliberării hormonului de eliberare a gonadotropinei. Această eliberare scade progesteronul, unul dintre hormonii care reglează ciclul menstrual. Femeile care au fluctuații severe ale hormonilor menstruali pot simți că beneficiază de aceste efecte potențial adaptogene.

Studiile au confirmat că sistemul endocanabinoid poate fi găsit în primele etape de creștere a embrionului. Endocanabinoizii sunt prezenți și în laptele matern, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea creierului, precum și pentru imunitatea copilului. Aceste fapte pot îndrepta studiile către identificarea rolului pe care îl joacă endocanabinoizii în creșterea și maturizarea țesutului cerebral.

 

Anandamida

Anandamida, un compus canabinoid sintetizat în corpul uman, a fost găsit din abundență în fluidele oviductale și foliculare ale femeilor, care sunt importante pentru menstruație. Acest lucru ne îndreaptă în direcția de a continua cu studii care implică astfel de fluide și de a observa modificările acestora atunci când canabisul este prezent în sistem.

La bărbați, datele colectate din auto-rapoarte și teste de fertilitate au arătat o corelație între consumatorii de canabis și o scădere estimată cu 29% a numărului de spermatozoizi. Cu toate acestea, auto-rapoartele rămân neconcludente din cauza faptului că este posibil ca bărbații să fi folosit medicamente eliberate pe bază de rețetă sau fără prescripție medicală, cofeină sau țigări în momentul în care și-au completat chestionarul. S-ar putea ca alți factori să joace un rol în scăderea numărului lor de spermatozoizi. Sunt necesare mai multe date care să determine vârsta și valorile de referință, deoarece unele reviste medicale au raportat că numărul de spermatozoizi de sex masculin este în scădere oricum, bărbații de astăzi având un număr de spermatozoizi cu 50% mai mic decât bărbații în urmă cu treizeci de ani.

Deși schimbarea este foarte ușoară, se crede că canabisul poate modifica nivelul de testosteron la bărbați, în funcție de recenta utilizare. S-a demonstrat că scade testosteronul cu aproximativ 2 până la 3% la bărbații care au consumat canabis recent. Până acum, această scădere pare să fie ușor reversibilă la încetarea consumului de canabis. Cu toate acestea, unele rapoarte notează că vaporii naturali din canabis pot fi legați de o producție îmbunătățită de testosteron, împreună cu creșterea spermatogenezei, depășind și disfuncția erectilă prin dilatarea vaselor de sânge.

 

Dovezi puține (sau deloc)

Există o mulțime de dovezi anecdotice care susțin ideea că canabisul crește plăcerea în timpul sexului, atât fizic, cât și emoțional. Cu toate acestea, studiile din acest domeniu se contrazic adesea unul pe altul, deoarece jumătate susțin că ajută și cealaltă susținând că nu. Sunt necesare mai multe studii pentru a investiga în continuare rolul canabisului ca agent de creștere a libidoului, dar există deja produse pe piață care susțin că vor spori plăcerea în timpul sexului – în special la femei.

Deși există puține dovezi care susțin aceste afirmații, canabisul poate avea un impact negativ asupra reproducerii feminine. Se sugerează ca orice femeie care încearcă să rămână însărcinată sau care este deja însărcinată ar trebui să consume foarte puțin sau deloc, până când se știe mai multe despre efectele plantei atât asupra uterului, cât și asupra fătului. În timp ce consumul în exces de THC poate cauza niveluri ușor mai scăzute de testosteron la bărbați, acesta poate fi inversat odată ce consumul se oprește. Planta poate acționa ca un ajutor terapeutic pentru oricine suferă de o boală inflamatorie pelvină și poate ajuta la gestionarea durerii legate de sistemul reproducător.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Canabisul și sistemul digestiv

Sistemul nostru digestiv este cel care descompune alimentele în nutrienți esențiali și ne alimentează corpul cu ce are nevoie. Digestia este vitală pentru a facilita absorbția vitaminelor, mineralelor, proteinelor, grăsimilor, carbohidraților și aminoacizilor, toți nutrienții de care depind în mare măsură nivelul nostru de energie, creșterea și repararea celulelor.   […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!