Canabisul poate sprijini agricultura regenerativă?

Val
Read Time:8 Minute, 9 Second

Industria canabisului este în ”floare”, la fel și potențialul său de poluare. La fel ca orice altă cultură, cultivarea la scară largă de canabis are un impact asupra mediului. Agricultura regenerativă ar putea fi răspunsul natural la nevoia de produse de canabis mai durabile. Cultivarea canabisului poate fi și regenerativă?

Împreună cu combustibilii fosili, agricultura industrială este cea mai mare cauză a schimbărilor climatice. Impactul agriculturii asupra mediului este un subiect discutat de ani de zile, iar din moment ce procesarea canabisului crește rapid și se globalizează, această industrie trebuie să își asume partea de responsabilitate.

 

Cum influențează industria canabisului asupra mediului?

Cercetătorii au analizat impactul cultivării canabisului pe scară largă în nordul Californiei, constatând că solurile și ecosistemele din regiune ar fi grav afectate de cultivarea extensivă. Agricultura de canabis necesită o cantitate generoasă de apă, care poate contribui la secetă, în timp ce apa reziduală care se revarsă în sol și râuri este adesea poluată cu un fel de substanțe chimice reziduale.

În plus, compușii volatili care produc aroma canabisului pot crește în mod periculos nivelul de ozon din jurul unei plantații mari. În cele din urmă, amprenta de carbon din utilizarea energiei din camera de cultură și din seră este de asemenea o problemă relevantă.

Chiar dacă ar fi posibil, împărțirea culturilor mari în mii de afaceri nu ar rezolva problema. Ceea ce fiecare cultivator, mare sau mic, ar trebui să urmărească este o practică localizată și personalizată a agriculturii durabile. Și mai mult, agricultura regenerativă.

 

Ce este agricultura regenerativă?

Îmbunătățirea biodiversității se află în centrul agriculturii regenerative. Variațiile locale ale practicilor agricole regenerative există de secole. Recuperarea și evoluția acestor practici înseamnă planificarea operațiunilor ”în buclă închisă” care sunt capabile să restabilească caracteristicile naturale ale aerului, apei, solului și ecosistemelor acestora, plus oferind recolte decente cu fiecare recoltă.

Agricultura regenerativă merge mai departe decât agricultura durabilă, cu efectul său de vindecare asupra mediului, care ar putea, de asemenea, să îmbunătățească calitatea culturilor. Mai ușor de spus decât de făcut, desigur.

Cu toate acestea, doar pentru a face un exemplu, cânepa industrială este, prin natură, capabilă să sechestreze substanțele toxice din solurile poluate și să le regenereze în timp în teren arabil. Culturile mari de cânepă previne, de asemenea, creșterea buruienilor, iar tulpinile sale au sute de aplicații ecologice.

Indiferent de cultură, agricultura regenerativă ar putea atenua impactul agriculturii asupra mediului. Cu toate acestea, fie că ar putea fi ineficientă din punct de vedere economic, fie din alte motive, practicile regenerative nu sunt atât de populare nici măcar în rândul fermierilor ecologici.

 

Agricultura uscată: un exemplu de agricultură regenerativă în acțiune

Agricultura uscată este o tehnică de creștere a culturilor pe tot parcursul sezonului uscat. Acest lucru se realizează prin utilizarea umidității stocate în sol din sezonul ploios anterior.

Agricultura uscată nu este un mod nou de agricultură. A fost folosit de secole în regiuni uscate, cum ar fi părți ale Africii, țările arabe, teritoriile mediteraneene și, cel mai recent, în sudul Californiei. Nu este o metodă de ”maximizare” a producției, așa că a căzut în mare parte din favoarea până la accentul recent pus pe agricultura regenerativă și durabilă.

 

 • Beneficiile agriculturii uscate

Primul beneficiu al agriculturii uscate este capacitatea de a cultiva culturi în regiuni uscate fără apă suplimentară. Apa și furnizarea acesteia devin din ce în ce mai prețioase, iar agricultura uscată bifează cu siguranță toate căsuțele de durabilitate.

În această practică, straturile superioare ale solului rămân suficient de uscate încât să crească puține buruieni, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare erbicide și că este puțină nevoie de plivire. Nu sunt necesare irigații, îngrășăminte sau energie suplimentare, ceea ce înseamnă că costurile de producție sunt scăzute și durabile.

 

 • Ce culturi pot fi cultivate uscat?

Culturile de cereale uscate includ grâu, porumb, mei și secară, iar culturile de fructe și legume de uscat includ struguri, roșii, dovleci și fasole. Agricultura uscată a fost folosită de mult timp în Marea Mediterană. Este încă ilegal să irigați strugurii de vin în timpul sezonului de vegetație în regiunile producătoare de vin din Spania, Grecia, Franța și Italia, deoarece se crede că apa va dilua calitatea strugurilor. Multe dintre cele mai bune vinuri și uleiuri de măsline sunt create din produse agricole uscate.

Astăzi, agricultura uscată este folosită și pentru cultivarea canabisului în anumite circumstanțe. Deoarece este deja un exemplar destul de rezistent, este un bun candidat pentru proces.

 

 • Tehnici de agricultură uscată

Fermierii selectează un loc cu sol adânc și caracteristici bune de reținere a apei și apoi folosesc o serie de tehnici, inclusiv:

 

 • Adăugarea de multă materie organică îmbătrânită de două ori pe an și săparea dublă a solului pentru a-l slăbi și aera toamna.
 • Îngrijirea ușoară a solului după fiecare ploaie pentru a preveni formarea crustei.
 • Plivitul în jurul plantelor. Aceasta reține umiditatea, descurajează buruienile și menține rădăcinile reci.
 • Captarea precipitațiilor pentru surse suplimentare de apă.
 • Mulcirea cu praf a solului prin prășirea deasupra a aproximativ 5 cm pentru a împiedica evaporarea umezelii. Acest lucru se face după ploaie sau udare.
 • După recoltare, lăsarea resturilor de recoltă (mulci de miriște) în sol. Mulcii de miriște opresc uscarea solului din cauza soarelui și a vântului. Alternativ, unii folosesc gunoi de grajd.
 • „Clean Hallow” este o metodă de stocare a apei de ploaie. Nu se plantează nicio cultură timp de un an; rămâne doar mulci de miriște sau gunoi de grajd. Dacă se face în ani alterni, fermierii pot reține până la 70% din precipitații.

 

 

Creșterea canabisului prin metoda agriculturii uscate – Ce ne rezervă viitorul?

Creșterea canabisului prin metoda agriculturii uscate este o practică care crește în popularitate. Cu toate acestea, succesul său se datorează, desigur, geologiei și geografiei. Unii cultivatori care cultivă în aer liber din comitatul Humboldt din California, sau „Triunghiul de smarald”, au avut succes în agricultura uscată pe pământurile lor situate de-a lungul râului Eel.

Un avantaj al cultivării canabisului prin metoda agriculturii uscate este lipsa excesului de apă în muguri, ceea ce înseamnă că se usucă bine. Mai puțină diluție a plantei reprezintă un gust mai autentic al geneticii. Un dezavantaj al canabisului cultivat ”pe uscat” sunt randamentele potențial mai mici. Cu toate acestea, aș alege calitatea și durabilitatea în detrimentul cantității!

 

Care sunt beneficiile agriculturii regenerative pentru cultivatorii și consumatorii de canabis?

Cultivarea canabisului într-un mod durabil din punct de vedere ecologic nu este ușoară, în special în sistemele comerciale cu randament ridicat. Mai mult, o mare parte din canabisul de astăzi este cultivat în interior, fie pentru eficiență, fie pentru cerințe legale.

Este posibil ca fermierii canabisului să-și modifice procesele de creștere pentru a proteja solul, apa și ecosistemele locale? Are sens ca cultivatorul să schimbe obiceiurile dovedite pentru a urma câteva practici de grădinărit ecologice?

Transformarea unei culturi obișnuite de canabis într-una regenerativă necesită ceva efort. Configurarea unei operațiuni de regenerare nou-nouță necesită și mai mult efort. Cu toate acestea, agricultura regenerativă aduce câteva avantaje care ar putea fi valorificate în mod corespunzător.

Iată principalele beneficii pentru consumatorii de canabis din agricultura regenerativă:

 

 • Aromă îmbunătățită a produselor
 • Cantitate mai mare de compuși benefici
 • Fără reziduuri chimice
 • Tulpini noi și linii genetice adaptate local

 

Iar acestea sunt beneficiile potențiale ale agriculturii regenerative pentru cultivatori, cetățeni, consumatori:

 

 • Ajută la restabilirea ecosistemelor și a echilibrului natural al solului
 • Previne sau reduce în mod natural dăunătorii
 • Reduce consumul de apă
 • Reduce consumul de energie
 • Elimină îngrășămintele chimice și pesticidele

 

Cum să începi o grădină de canabis regenerativă

Atât cultivatorul comercial, cât și cultivatorul simplu ar face bine să nu mai folosească îngrășăminte și practici de udare risipitoare. Din nou, putem minimiza impactul grădinii noastre asupra Pământului prin adoptarea unora dintre următoarele tehnici de regenerare:

 

 • Minimizați lumina artificială. Reduceți utilizarea lămpilor de creștere și urmați ciclul natural al soarelui. Instalați sere.
 • Sistemele de colectare a apei pluviale trimit apa direct la rădăcini. Utilizați irigarea prin picurare pentru a livra apă în locuri precise și pentru a reduce cantitatea utilizată.
 • Rotația culturilor, plantarea însoțitoare și biodiversitatea pot ajuta la controlul dăunătorilor și la activarea sinergiilor. Sunt permise numai pesticidele naturale.
 • Mulcirea și culturile de acoperire mențin ecosistemele în viață în afara sezonului, suprimând creșterea buruienilor, îmbogățind solul, prevenind eroziunea sau întărirea solului și oferind habitate pentru organismele benefice.
 • Creșterea viermilor. Îmbogățiți solul cu vermicultura pentru a stabili o rețea sinergică de bacterii și alte organisme. Animalele de fermă produc și gunoi de grajd bogat în nutrienți.

 

Cultivarea regenerativă de canabis poate inversa schimbările climatice?

Chiar dacă industria canabisului este doar o mică bucată din marea agricultură a lumii, la scară locală, fiecare cultivator poate face mici schimbări pentru a reduce impactul asupra mediului.

Pași mici către o economie de canabis mai durabilă au fost făcuți ici și colo în întreaga lume. În California, a fost stabilit un nou premiu pentru a acorda cultivatorilor de canabis care aplică tehnici de agricultură regenerativă: Regenerative Cannabis Farm Award. Și mai important, oamenii încep să se întrebe de unde provine canabisul și cum este cultivat.

Din ce în ce mai mulți cultivatori de canabis organic intră în scenă, în timp ce milioane de oameni își cultivă deja propriul canabis acasă într-un mod durabil. Industria canabisului și a cânepei ar trebui să adopte practici de cultivare regenerativă acolo unde este posibil, având astfel un impact pozitiv atât asupra oamenilor, cât și asupra mediului. Conducând prin exemplu, industria canabisului poate câștiga și mai multă legitimitate pentru plantă.


Acest website este susținut din vânzarea de eBook-uri personale, publicitate online, colaborări, sponsorizări și din donațiile cititorilor!
Dacă vrei să te implici și tu, mă poți contacta la:
Email: chipervalentin76@gmail.com
Telefon: +40 764 671 711 (L-V: 09:00 – 17:00)
sau la rubrica contact de pe website

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Creează canabisul dependență?

Știința din spatele THC-ului, cum afectează creierul și de ce ar putea cauza dependență Deși este mai obișnuit să fii pasionat de narcotice, alcool și droguri precum cocaina, conform ”Institutului Național pentru Abuzul de Droguri” (NIDA), există un lucru precum canabisul sau Tulburarea Consumului de Canabis (CUD). Este atunci când […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!