Read Time:6 Minute, 24 Second

Canabisul negru există și nu înseamnă neapărat că ceva este în neregulă cu el. Deși este neobișnuit ca o plantă să capete o colorare complet neagră, există fenotipuri în care violetul poate dispărea aproape până la negru.

Oamenilor, în general, le plac raritățile. Devenim desensibilizați la “normal” și căutăm plăcere în ciudat și minunat. Acest lucru este valabil și pentru culoarea canabisului. La urma urmei, ce pasionați de canabis care se respectă nu le-ar plăcea să pună mâna pe niște canabis diferit și misterios?

 

Numeroasele culori ale canabisului

În general, la fel ca majoritatea plantelor, canabisul este verde—verde strălucitor, verde închis, uneori foarte deschis, dar de obicei întotdeauna o nuanță de verde. Acest lucru se datorează faptului că canabisul este plin de clorofilă, compusul verde din plante, permițându-le să fotosintezeze. Verdeața merge mână în mână cu una dintre cele mai fundamentale funcții ale plantelor. Cu toate acestea, verdele nu este singura culoare pe care o poate avea o plantă de canabis. Se pare că există un întreg curcubeu de posibilități.

Toată lumea știe melodia Purple Haze, iar majoritatea dintre noi am văzut poze cu canabis mov sau chiar roșu sau roz. Dar ați văzut vreodată canabis negru?

Deși rare, există flori negre de canabis. Deși din punct de vedere tehnic, nu sunt cu adevărat negre, ci mai degrabă, sunt în mare parte nuanțe foarte închise de violet. În afară de clorofilă, canabisul își obține coloratura din compuși numiți antociani. Se crede că aceste molecule organice acționează ca un fel de antigel, protejând structura celulară a plantelor care cresc în medii mai reci.

 

Cum se cultivă canabisul negru?

Cultivarea plantelor cu muguri vibranți sau colorați este fascinantă și mulți dintre noi ar dori cel puțin ca o parte din cultura noastră să prezinte o colorare variată. Dar cum o faci? Cum crești canabis negru?

Principalul factor care contribuie la colorarea mugurilor este genetica unei plante. Dacă doriți să creșteți canabis negru, va trebui să alegeți tulpini de canabis specifice. Majoritatea plantelor, indiferent de modul în care le crești, pur și simplu nu vor deveni niciodată negre—sau violete sau roșii, de altfel. Totuși, anumite tulpini au o predispoziție genetică de a-și schimba culoarea în anumite condiții – acestea sunt cele pe care doriți să vă concentrați.

Cu toate acestea, adesea nu este suficient să alegeți doar o tulpină neagră de canabis. De asemenea, trebuie s-o crești în condițiile de mediu corecte. Există doi factori principali de luat în considerare:

 

Temperatura: Se crede că acesta este principalul factor în producerea fenotipurilor negre de canabis. Temperaturile mai scăzute, în special în perioadele întunecate ale unei plante, o pot face să-și exprime genele mai întunecate. Luați în considerare scăderea temperaturilor nocturne la aproximativ 17 grade Celsius.

pH: Unii cultivatori cred, de asemenea, că nivelurile mai ridicate de pH din sol ajută la producerea de antociani. Deși ar trebui să vă străduiți în continuare să mențineți pH-ul solului în intervalul optim (6,0 – 7,0), se crede că capătul superior al acestui spectru induce o colorare mai închisă în florile de canabis.

Canabisul negru este mai potent?

Există o presupunere că plantele de canabis cu frunze și flori colorate sunt considerate deosebit de puternice. Adevărul, însă, este oarecum amestecat.

Este posibil ca soiurile cu o tendință de a se dezvolta în tulpini de canabis violet, roșu sau negru să aibă niveluri excepțional de ridicate de THC și anumite terpene care contribuie la efecte neobișnuite, dar asta nu înseamnă că are ceva de-a face cu culoarea.

Antocianinele nu sunt psihoactive și nici nu se știe că interacționează cu canabinoizii în vreun fel. Acestea fiind spuse, fie din întâmplare, fie din design, tulpinile negre de canabis tind să aibă maxime neobișnuite, așa că poate fi totuși un bun indicator că sunteți pe ceva unic, chiar dacă culoarea nu este cauza exactă.

 

Mucegaiul de funingine provoacă canabisul negru?

Dacă frunzele plantelor de canabis au devenit negre sau au pete negre pe ele, atunci înainte de a presupune că ați crescut un fenotip rar cu coloranți neobișnuiți și întunecați, ar trebui să excludeți posibilitatea ca acesta să fie infectat cu mucegai de funingine—ceea ce, din păcate, este o problemă destul de gravă.

Pentru a identifica mucegaiul de funingine, căutați o acoperire de praf negru (sau funingine) pe mai multe frunze. La o inspecție mai atentă, este destul de evident că există ceva pe frunză, mai degrabă decât colorarea care vine din interior.

Mucegaiul de funingine este o afecțiune secundară cauzată de insectele care suge seva, cum ar fi afidele, muștele albe sau altele. Aceste insecte și mucegaiul rezultat sunt de fapt destul de frecvente în grădinile organice. Dar atâta timp cât ecosistemul este echilibrat, nu ar trebui să devină o problemă semnificativă.

Cu toate acestea, să presupunem că există o lipsă de prădători naturali (cum ar fi în interiorul unui cort de creștere). În acest caz, aceste insecte se pot reproduce până când aveți o infestare, ceea ce duce la o acoperire nesănătoasă a mucegaiului de funingine.

 

Tulpini de canabis negru

Nu există multe tulpini de canabis negru în mod natural, dar există. Și, chiar mai bine, tind să merite foarte mult să crească și să le folosească, deoarece oferă maxime neobișnuite în timp ce arată grozav într-o cameră de cultivare sau în grădina de canabis. Iată două tulpini de canabis negru:

 

The Black

The Black este o tulpină clasică dominantă Indica cu o linie care datează din California anilor 1980. Și, în ciuda originilor sale oarecum misterioase, acest soi mai puțin cunoscut își merită încă numele de ”clasic”.

Pe măsură ce se dezvoltă, produce flori violete, iar la maturizare ajung aproape negre. Cu toate acestea, nu vă așteptați să aveți flori complet negre. Mai degrabă, este mai probabil să vadeți muguri variind de la verde la violet, cu indicii de periferii mai întunecate.

În ceea ce privește efectele, The Black este apreciată pentru efectele sale somnolente, conduse de Indica, pe care majoritatea oamenilor le-ar recomanda să le folosească doar atunci când vă puteți permite cu adevărat să vă relaxați. Pe scurt, această prințesă întunecată a canabisului este tulpina perfectă de blocare în canapea.

 

Black Domina

Black Domina este o altă tulpină faimoasă de canabis negru. A fost creată în Olanda în anii 1990, dar rămâne foarte populară și astăzi. Ca și în cazul tulpinii The Black, nu ar trebui să vă așteptați ca această plantă să producă flori total negre. În schimb, așteptați-vă la o gamă de culori întunecate, dintre care cea mai întunecată se poate transforma în aproape negru.

Black Domina este descendenta lui Northern Light, Afghani, Ortega și Hash Plant. Ultimele două sunt mai puțin cunoscute, dar Northern Light și Afghani sunt tulpini prolifice care și-au împrumutat genetica căutată nenumăratelor culturi moderne.

Black Domina este o tulpină Indica-dominantă și provoacă un high profund și puternic, cea mai potrivită pentru relaxare și cu siguranță nu este potrivită pentru fumatul în timpul zilei—cu excepția cazului în care nu aveți absolut nimic de făcut.

 

Gând final

Canabisul negru este destul de neobișnuit, dar nu este în niciun caz inaccesibil. În general, tulpinile cu caracteristici negre sau mai întunecate tind să fie Indica-dominante, iar frunzele și mugurii întunecați sunt caracteristici care se dezvoltă în climă rece. Sativa, pe de altă parte, este mai probabil să fie verde deschis și vibrant—uneori aproape neon.

De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că cultivarea canabisului ”colorat” este un fel de tombolă. Tulpinile predispuse genetic la schimbarea culorii nu vor face întotdeauna acest lucru. Totuși, se pot încuraja menținându-le reci și crescând pH-ul solului.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment