Canabis și Autism – Ce am învățat de la cel mai mare studiu descoperit (interviu)

Val
Read Time:8 Minute, 1 Second

Tikun Olam a lansat cel mai cuprinzător studiu privind canabisul pentru copiii cu autism. Cannabis.net s-a așezat împreună cu directorul de științe al Tikun Olam, dr. Annabelle Manalo, pentru a discuta noul studiu.

Curt: Bun venit tuturor. Avem unele știri revoluționare al unui nou studiu privind canabisul pentru copiii cu autism și suntem destul de norocoși aici la Cannabis.net pentru a discuta cu directorul de științe, Dr. Manalo. Cum te simți azi?

Dr. Manalo: Sunt bine, mulțumesc. Suntem cu adevărat încântați de acest studiu și mă bucur să împărtășesc asta întâi cu voi.

Curt: Comunicatul de presă tocmai a apărut. Ai făcut o tona de cercetări. Înainte să intrăm în detalii, dă-ne puține informații despre cum trebuie să fie un director de științe la Tikum Olam.

Dr. Manalo: Tikum Olam, înseamnă ‘a repara lumea’. Așadar, am un fond de dezvoltare biologică. Am lucrat la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee și-i făceam chimioterapie la cel de-al treilea copil al meu. El a avut convulsii incontrolabile de la naștere, aproximativ 200 pe zi și a avut un accident vascular cerebral. În cele din urmă, trebuia doar să oprim aceste convulsii, așa că ne-am uitat pe ICU pentru o perioadă lungă de timp. Nu exista nici un regim pentru el, i-a fost înlăturat 40% din creier și a trebuit să ne rugăm din acel moment că trebuie să se facă bine, dar tot ce aveam pe moment erau speranțe. La șase luni am decis să-l trecem pe canabis. N-am spus nimănui, nici măcar medicilor, pentru că tratamentele cu canabis erau ilegale în acel moment în statul Tennessee și știam că îmi asum un risc mare. Dar i-am administrat canabis și acum are doi ani, fără nici un deficit de dezvoltare. A luptat și acum este sănătos. Eu și Tikum Olam avem aceeași misiune. Noi credem în tratamentele naturiste și în utilizările medicinale ale acestora și le sprijinim prin știință.

Foto: cannabis.net

Curt: Studiul care tocmai a ieșit, atrage atenția multor persoane care au copii cu autism. Acesta este cel mai mare studiu realizat vreodată, cu baza în Israel. Puteți să ne spuneți mai multe despre acest nou studiu?

Dr. Manalo: Sigur. Multe studii sunt acum despre canabis, mai ales pentru copii. Am avut 188 de pacienți pe care i-am urmăriți timp de doi ani. Vârstele acestora au variat de la 12 la 17 ani, la care li s-a administrat o doză specifică de canabis. Vedem o mulțime de articole publicate și oamenii văd ușurări ale simptomelor în condiții diferite. Ne-am asigurat să folosim tulpina noastră Avi-Dekel, care este bogată în CBD și scăzută în THC. Această substanță din canabis este perfectă pentru copii, deoarece CBD-ul nu este psihoactiv. THC-ul în schimb este, dar are multe beneficii medicale și in combinație cu CBD, îl face mai puțin phihoactiv. Deci, CBD-ul și THC-ul lucrând împreună, am putut vedea multe rezultate pozitive la acești copii.

Curt: Care a fost cea mai mare îmbunătățire a acestor copii pe parcursul acestor doi ani? Acum că sunteți la finalul studiului, ce ne puteți spune?

Dr. Manalo: Ei bine, aș spune două lucruri. Primul lucru este cu siguranță calitatea vieții. Copiii cu autism inclusiv fiul meu sunt în pericol datorită autismului și mulți dintre acești copii au avut convulsii înainte de a avea autism. Multe dintre aceste probleme neurologice merg mână în mână. După acest tratament acești copii sunt capabili să fie mai independenți, dispozițiile lor sunt mai pozitive. Acestea erau, evident, cele mai importante lucruri pentru părinți, să-și vadă copii fericiți. Până și somnul s-a îmbunătățit pentru acești copii. Dar singurul lucru care m-a bucurat cu adevărat este faptul că am putut renunța la medicamentele pe care trebuia să le ia acești copii, în special medicamentele antipsihotice și depresive. Mulți dintre acești copii au reușit să reducă în mod semnificativ cantitatea pe care o luau, ceea ce este minunat atunci când vă gândiți la sănătatea neurologică pe termen lung.

Curt: Ce le-ai spune părinților din întreaga lume care urmăresc acest interviu, care au copii cu autism și care vor să înceapă un astfel de tratament cu canabis dar nu știu ce să facă? Care ar fi pasul unu, doi și trei?

Dr. Manalo: Un lucru despre Tikum Olam este că am fost întotdeauna foarte transparenți și ne-am pus la dispoziția pacientului. Deci ne puteți găsi online, mă puteți găsi online. Am început deja să vorbim cu alți părinți. Pentru început, le-am spus să meargă la doctorul lor de familie. Dar când vorbim de o substanță ilegală și doctorul nu e de acord cu ea, noi ca părinți, știm că nu trebuie să ne oprim aici. În multe țări THC-ul nu este încă legal. Ați putea încerca uleiul de cânepă care are CBD-ul în procentaj mai mare decât THC-ul, nu e același lucru ca uleiul de canabis, însă e ceva. Desigur, cercetați de unde provine acel ulei și ce companie l-a făcut și cereți certificatul de analiză. Tratamentele cu ulei de canabis pentru copii cu autism chiar funcționează și asta mă bucură enorm.

Foto: tikunolam.com

Curt: Pot părinții să obțină produsul care a fost folosit în studiul dvs., fie că este vorba de Israel sau de California? Este disponibil?

Dr. Manalo: Da. Produsul Tikum Olam cât și alte produse, fie că este vorba de muguri, ulei sau tincturi, multe dintre aceste preparate sunt deja pe piață. Avi-Dekel, tulpina care a fost utilizată în acest studiu, am trimis-o prima dată în Florida, la scurt timp a urmat California, și vor urma și altele.

Curt: FDA a fost foarte clară în privința tratamentelor cu canabis în ceea ce privește cancerul și autismul. Vreau să îmi corectezi sentința. Canabisul poate trata autismul?

Dr. Manalo: Canabisul nu lucrează singur în tratarea bolilor, oricare ar fi ele. Pentru a scăpa de o boală nu este suficientă administrarea canabisului. Pe lângă canabis trebuie să existe și credința și puterea că te vei face bine, mâncarea, suplimentele, până și mediul înconjurător contează. Deci și tu te poți face bine dacă ai o atitudine pozitivă. Canabisul practic accentuează procesul de autovindecare pe care îl avem cu toții în noi. Am putea renunța la medicația cu pastile care dăunează sănătatea. Poate canabisul să vindece autismul? Da, aș spune că poate vindeca autismul într-o manieră sigură și eficientă.

Curt: În cazul în care un părinte se decide să înceapă un astfel de tratament pentru copilul său, ce i-ai spune?

Dr. Manalo: Aceasta este o întrebare dificilă deoarece fiecare copil este diferit, fiecare boală este diferită dar un lucru este foarte important și trebuie ținut cont de el, că tratamentele cu canabis durează la unele boli până să se vadă vreo schimbare. Repet, tratamentele cu canabis e practic un tratament de autovindecare. Avem în noi canabinoizi, avem mecanisme de auto-apărare și un sistem de auto-reparare. Avem celulele stem din interiorul nostru care caută să repare tot ce e anormal în noi. Uleiurile noastre pot funcționa sau nu, depinde de persoana care-l folosește. Fiecare corp e diferit și răspunde diferit.

Curt: Pentru părinții care folosesc deja tratamentul cu canabis pentru copii lor, le puteți spune cum se administrează acest tratament? Se ia sublingual? Se ia sub alte forme?

Dr. Manalo: Gustul de ulei nu este unul plăcut iar unii s-ar putea să și vomite de la el. Se poate lua în multe forme atâta timp cât ajunge în organism. Eu îl recomand sublingual pentru că ajunge mai rapid în fluxul sanguin dar cum gustul nu e plăcut, se poate amesteca cu miere pentru a masca din gust. Deci, dacă copilul suportă sublingual, e cea mai bună metodă, dacă nu, e bine și amestecat cu ceva care să-i taie din gust.

Curt: Cât trebuie administrat?

Dr. Manalo: Uleiurile de obicei se vând diluate. Trebuie ținut cont de procentajul pur din uleiul respectiv. Fiecare sticluță cu ulei are procentul diferit. Asta trebuie discutat cu cei de la care luați acel ulei. Câtă diluție are uleiul, de cât procent pur are nevoie pacientul … Uleiul pur este de fapt cel care vindecă mai repede, dar se folosesc diluții sub diverse forme pentru a obișnui corpul cu tratamentul.

Curt: De unde poate un părinte procura o copie a raportului dvs. la acest studiu?

Dr. Manalo: Ei bine, vom face câteva comunicate de presă. Vom face acest lucru prin reviste de cercetare științifică. Va fi disponibil prin site-ul nostru TikunOlam.com. Google este un instrument de căutare foarte puternic în zilele noastre. Părinții pot accesa siteul nostru oficial și ne pot contacta dacă au alte întrebări.

Curt: Dacă cineva se gândește că veți avea o mie de emailuri și nu veți avea timp să le răspundeți, cum îi sfătuiți să dea de dvs.?

Dr. Manalo: Păi, ei pot ajunge la mine prin site-ul Tikun Olam. Există un clic de contact acolo. Voi încerca să răspund tuturor însă sunt o ființă umană și posibil să nu pot răspunde chiar la toată lumea.

Curt: Excelent. Felicitări pentru acest studiu. Apreciez că ne-ați acordat acest timp și aceste informații. Acum știm de acest studiu și-l vom putea accesa online. Mulțumesc pentru timpul acordat.

Dr. Manalo: Mulțumesc, Curt. Mulțumesc pentu invitație și, de asemenea, vreau să adaug, că primul comunicat de presă va fi prin BBC.

Curt: Bine, excelent. Mulțumesc pentru timpul acordat. Felicitări pentru studiu și oricând doriți să vă întoarceți la cannabis.net și să discutați, spuneți-ne.

Dr. Manalo: Bine. Așa am să fac!

Curt: Mulțumesc.Sursa: cannabis.net

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cum funcționează cluburile de canabis din Spania

Ce sunt cluburile de canabis și cum funcționează ele dacă legea interzice vânzarea și cumpărarea canabisului? Cluburile de canabis sunt organizații și asociații private de bună credință care operează pe baza aspectelor fundamentale ale Constituției Spaniei. Cultura canabisului din Spania s-a dezvoltat destul de intens în ultimele două decenii, deoarece […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!