Canabis pentru meditație

Val
Read Time:4 Minute, 3 Second

Într-un moment ca acesta, conversațiile despre canabis au luat locul central la scară globală. Canabisul este luat în considerare din mai multe motive; atât ca substanță terapeutică, cât și recreativă. Unele dintre cele mai mari domenii de interes includ; tratamentul durerii, anxietății, convulsiilor, recuperării după exerciții și insomniei.

Iată de ce canabisul ar putea fi asociat eficient cu meditația.

 

Ce este meditația?

Meditația este arta de a sta în liniște și de a vă duce mintea la influențe externe pentru o anumită durată de timp. Acest lucru se face prin privirea la un anumit obiect, de exemplu o flacără de lumânare sau valuri oceanice și, în același timp, blocarea gândurilor obstructive. Acest lucru se poate face pentru vindecare spirituală, emoțională, fizică sau psihologică.

Aceasta este o practică străveche care a luat naștere în Asia de Sud, dar acum câștigă teren în aproape fiecare parte a lumii. Mai devreme, această practică a fost rezervată din motive spirituale și a fost practicată în principal în medii religioase. În prezent, oamenii din toate categoriile de viață apelează la această practică din unele dintre motivele enumerate mai jos:

Meditația aduce vindecare emoțională
Oferă scutire de situațiile stresante
Ajută la dezvoltarea abilităților în gestionarea stresului
Creează conștiință de sine
Promovează practicarea mindfulness
Reduce energia negativă
Sporește imaginația și creativitatea
Sporește răbdarea și toleranța
Meditația promovează vindecarea fizică

 

Un număr tot mai mare de dovezi științifice susține afirmațiile că meditația promovează vindecarea fizică. Poate declanșa vindecarea următoarelor condiții:

Astm
Tensiune arterială crescută
Boli de inimă
Migrene
Durere cronică
Sindromul colonului iritabil
Depresie
Cancer

 

Dacă doriți să luați în considerare meditația pentru tratamentul oricăreia dintre afecțiunile enumerate mai sus, este important să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră. În mod ideal, meditația ar trebui utilizată pentru a completa terapia tradițională și nu ar trebui să servească drept înlocuitor decât dacă se recomandă altfel. Din fericire, această practică nu are efecte secundare negative chiar și atunci când este combinată cu terapiile tradiționale.

Dar ceea ce înseamnă acest lucru este că meditația este necesară mai mult atunci când este posibil să fiți supus unei presiuni mai mari sau stresat. Așadar, aici există în mod clar o provocare. Cum vă faceți mintea să se concentreze și să mediteze atunci când vă deranjează gândurile presante?

Aici intervine canabisul!

 

Cum promovează canabisul meditația?

Corpul are un sistem vital cunoscut sub numele de sistem endocanabinoid care este format din endocanabinoizi endogeni și receptori. Acest sistem reglează diferite funcții esențiale în organism prin interacțiunea endocanabinoizilor și a receptorilor. Aceste funcții includ:

Metabolism; foame, apetit, greață și vărsături
Stări de spirit; fericire, tristețe, depresie
Funcția și reproducerea hormonală
Ciclul somnului
Memorie
Durere
Stres

 

Canabisul are peste 200 de compuși bioactivi diferiți constând în principal din fitocanabinoizi și terpene. Fitocanabinoizii au asemănări izbitoare cu canabinoizii endogeni ai organismului. Cele mai frecvente fitocanabinoide sunt THC-ul și CBD-ul și ambele interacționează cu sistemul endocanabinoid prin receptorii endocanabinoizi. În acest fel, ei sunt capabili să imite acțiunea endocanabinoizilor. Pe scurt, această interacțiune permite canabisului să regleze sistemul endocanabinoid.

 

Cum influențează canabis meditația?

Actul de meditație este supus mai multor influențe care pot împiedica procesul. Durerea, anxietatea, gândurile, oboseala și insomnia sunt printre puținele afecțiuni care pot afecta negativ meditația. În afară de aceasta, canabisul poate contribui și la creșterea beneficiilor terapeutice ale meditației menționate mai sus.

THC-ul stimulează creierul și stimulează vigilența în timpul meditației
CBD-ul este anti-stres care creează atmosfera potrivită pentru meditație
Atât CBD-ul, cât și THC-ul ajută la ameliorarea durerii și inflamației care pot descuraja meditația
THC-ul și CBD-ul ajută la ameliorarea unor simptome fizice care limitează capacitatea de a medita
Combinarea canabisului cu meditația îmbunătățește experiența și oferă, de asemenea, beneficii terapeutice

 

Când utilizați canabis pentru meditație, asigurați-vă că obțineți tulpina potrivită, care are echilibrul potrivit între THC și CBD. Pentru începători, este important să aleagă tulpini care au cantități mici de THC. Dacă nu vă puteți concentra, alegeți o tulpină cu conținut ridicat de CBD care vă va ajuta mintea să se relaxeze. Dacă suferiți de oboseală excesivă, o tulpină indica poate ușura oboseala, pavând calea pentru mediere fructuoasă.

 

Cum se poate consuma canabis pentru meditație?

Există mai multe moduri de a consuma canabis pentru meditație. Niciunul nu este superior celuilalt, deci totul depinde de preferințele dvs. În general, canabisul poate fi consumat sub formă de uleiuri, tincturi, capsule, gummies, concentrate sau, alternativ, poate fi fumat.

 

Se poate combina canabisul cu alte plante pentru meditație?

Este în regulă să combinați canabisul cu alte plante care pot spori meditația. Astfel de plante includ lavandă, rozmarin sau floarea pasiunii. După o zi stresantă la muncă, ar trebui să fiți liber să încercați să folosiți canabis pentru meditație și să aflați dacă acest lucru va produce rezultatele dorite.


Disclaimer: Acest conținut are doar scop educativ!


 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Alte plante care conțin canabinoizi

Planta (canabisul) și denumirea compusului (canabinoizi) seamănă evident unul cu celălalt. Nu mulți oameni știu că există mai multe plante care dețin canabinoizi, care, dacă sunt consumați, interacționează cu sistemul endocanabinoid al corpului (ECS). Unele dintre aceste alte plante sunt comune și pot fi găsite în România. ECS este un […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!