Canabis natural, canabis sintetizat, Big Pharma, bani, putere

Val
Read Time:3 Minute, 55 Second

Nu mai există dubii cum că planta de canabis este foarte utilă în lupta cu diverse condiții cum ar fi depresia, insomnia, durerea cronică, greața etc. Studiile au început să demonstreze posibilitatea canabinoizilor nu doar ca un tratament puternic pentru reacțiile adverse ale chimioterapiei, ci și pentru a avea un puternic efect anticancer asupra corpului uman.

În ciuda acestui fapt dovedit, utilizarea sau prescripția produselor din canabis sunt complet ilegale încă în multe țări din lume, inclusiv în România.

Toți însă vă puneți aceeași întrebare:
Dacă face atâta bine, de ce e ilegală?

De ce ar interzice o plantă care, nu doar că ameliorează anumite simptome, dar și ajută la tratarea multor boli grave?

Punând cap la cap fiecare teorie (și fapt), răspunsul corect este cel pe care nu vreți să-l auziți:

Este vorba despre bani!

Totul se rezumă dincolo de sănătatea umană: industrie și economie.

 

Canabisul, dușmanul de temut al industriei farmaceutice

Dacă canabisul reușește să fie adoptat pe plan național, am începe să vedem un foarte mare număr de pacienți îndreptându-se spre canabis medical, înlocuind astfel produsele farmaceutice.

Oameni de știință din întreaga lume au dovedit potențialul canabisului în ameliorarea și/sau tratarea multor boli cum ar fi:

Eplilepsia, diverse forme de cancer, glaucomul, Sindromul Tourette, vărsăturile și greața provocată de chimioterapie, dureri cronice, anxietate, PTSD, HIV, etc.

În SUA, ”Health Affairs” a ajuns la concluzia că statele care au legalizat canabisul medicinal, au înregistrat o scădere de vânzare cu 11% a medicamentelor după legalizarea canabisului.

Datele de la ”New Frontier” au folosit aceste statistici pentru a extinde impactul monetar general nu numai asupra acelor state care tocmai au legalizat canabisul medical, ci și în cazul în care tratamentul s-a dovedit a fi complet legitimizat în fiecare țară din cele 50 de State. Suma totală de bani pierdute pentru companiile farmaceutice în această situație a ajuns la 18,5 miliarde dolari undeva între 2016 și 2019.

Fiind vorba de o pierdere imensă de bani din cauza canabisului, industriile farmaceutice trebuie să acopere aceste goluri și o fac exact așa cum o fac dintotdeauna, sintetizând substanțele naturale de care omul are nevoie.

Industria farmaceutică produc medicamente sintetice după proprietățile naturale ale plantelor. Toate substanțele medicamentoase au ca model compuși naturali. Doar că, din produsele naturale nu se fac bani, cel puțin nu atât cât vor ei. Așa devenim noi cobai, îi umplem pe ei de bani și mai și murim pe capete. Nu este nicio surpriză că legalizarea poate fi o mare problemă pentru industriile farmaceutice cum ar fi Big Pharma. Acesta este motivul pentru care laboranții produc aceste produse sintetice.

 

Ce sunt canabinoidele sintetice?

Canabinoidele sintetice sunt substanțe chimice modificate de om în laborator. ‚Synthetic’ înseamnă ‚man-made’ (făcut de om). Canabisul sintetizat NU are nicio substanță din planta de canabis.

Aceste substanțe chimice sunt numite canabinoide deoarece sunt similare cu substanțele chimice găsite în planta de canabis. Din cauza acestei similitudini, canabinoidele sintetice sunt denumite în mod inadecvat ‚canabis sintetic’ (sau ‚canabis fals’) și sunt adesea comercializate drept alternative sigure și legale. De fapt, ele nu sunt sigure și pot afecta creierul foarte puternic; efectele lor reale pot fi imprevizibile și, în unele cazuri, periculoase și chiar pun în pericol viața.

Unele produse sintetice sunt etichetate pretinzând că conțin materiale naturale prelevate dintr-o varietate de plante. De fapt, este o informație falsă, o reclamă falsă, pentru a atrage cumpărătorul. Adevărul este că acești canabinoizi sunt fabricați în laboratoare și nu conțin nicio substanță naturală!

Cum am mai precizat de multe ori, aceste produse sunt foarte periculoase iar reacțiile adverse sunt devastatoare uneori.

Efectele canabinoizilor sintetici sunt foarte grave, crește tensiunea arterială, provoacă o reducere a aportului de sânge la nivelul inimii, ritm cardiac rapid, comportament violent, gânduri de sinucidere, etc. Utilizarea acestor medicamente este asociată cu un număr tot mai mare de decese, conform drugabuse.gov.

Canabisul natural în schimb, este exact opusul acelei otrăvuri și țin să reamintesc faptul că e imposibil să se ajungă la o supradoză de canabis, de aceea, niciodată în istorie, nu a existat vreun deces în urma consumului de canabis!

 

Sunt canabinoidele sintetice dependente?

Da, canabinoidele sintetice pot fi dependente. Utilizatorii care încearcă să renunțe la ele pot avea următoarele simptome de sevraj: dureri de cap, anxietate, depresie, iritabilitate.

Terapiile comportamentale și medicamentele nu au fost testate în mod specific pentru tratamentul dependenței. Furnizorii de asistență medicală ar trebui să monitorizeze pacienții pentru posibile afecțiuni mentale asociate.

 

De reținut

Nu confundați canabisul natural cu cel sintetic!

Canabisul natural ARE valoare medicală!

Canabisul sintetic NU are valoare medicală!

 

Surse:

www.fda.gov

www.ncbi.nlm.nih.gov

www.drugabuse.gov

www.nih.gov

www.hhs.gov


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este PH-ul?

În primul și în primul rând când facem referire la pH-ul solului trebuie să avem în vedere că acest termen indică nivelurile de aciditate și alcalinitate ale solului. În mod normal pH-ul variază pe scara valorilor între 0 și 14, cel care are valoarea 7 fiind considerat neutru. Numerele situate […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!