Canabinoidul CBM (cannabimovone) benefic pentru diabet și tulburări de alimentație

Val
Read Time:1 Minute, 24 Second

Astăzi, pe radarul noilor canabinoizi, avem canabimovone (CBM), un canabinoid care, potrivit cercetărilor, se găsește în diverse tulpini ale canabisului și care ar putea fi un compus revoluționar pentru a analiza modul în care corpul uman se comportă împotriva agenților externi sau interni.

Un nou studiu publicat în MDPI la începutul acestui an arată că CBM utilizat în studiile clinice are potențialul de a ajuta persoanele cu tulburări metabolice, diabet și probleme alimentare.

CBM conține un agent activ cunoscut derivat dintr-o genetică cunoscută sub numele de „Carmagnola” care, potrivit unor experți, ar putea fi viitorul cercetării medicale cu CBD.

Conform studiului, din punct de vedere tehnic, CBM-ul se comportă similar cu CBD-ul sau THC-ul. Cu toate acestea, a fost găsit un nou accent important de studiu. Conform acestei noi cercetări, s-a demonstrat că acest canabinoid aderă la receptori importanți ai corpului, cum ar fi PPARα și PPAR, γ, vitali în funcționarea neuronală.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu aceste concepte, s-a demonstrat că PPARα și PPARγ sunt responsabili de ordonarea materialului nostru genetic, precum și de crearea de noi celule cheie în organismele noastre.

Acestea includ rinichii, colonul, inima și ficatul. Acești receptori sunt responsabili de reglarea hormonală, metabolică și sunt direct legați de prevenirea cancerigenă a anumitor tipuri de cancer conform informațiilor științifice disponibile.

Cercetătorii au demonstrat prin utilizarea modelelor din laborator că CBM-ul are potențialul de a adera cu ușurință la acești receptori și de a-i activa parțial. Prin urmare, dacă cercetarea continuă, s-ar putea spune că acest canabinoid ar servi pentru tratarea diabetului sau a rezistenței la insulină.

Citiți ancheta completă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32138197

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Chimistul american Roger Adams a izolat CBD-ul în urmă cu 75 de ani

Numele cel mai asociat cu știința canabisului este, în general, chimistul israelian Raphael Mechoulam, căruia i se atribuie mai întâi izolarea și identificarea THC-ului. Dar, având în vedere nebunia actuală a CBD-ului, există o altă figură care ar trebui să primească credite: chimistul american Roger Adams, care a izolat mai […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!