Noi descoperiri despre canabinoizii Canabicitran și Canabitriol

Val
Read Time:2 Minute, 59 Second

În clasificarea tipurilor de canabinoizi care există, sunt recunoscute trei categorii principale: fitocanabinoizii – care se găsesc în mod natural în planta de canabis, endocanabinoizii – găsiți în corpul uman și canabinoizii sintetizați chimic. Au fost identificați mulți fitocanabinoizi, iar cercetările continuă să descopere alții.

Să aruncăm o privire la una dintre cele mai recente descoperiri din știința fitocanabinoizilor.

 

Fitocanabinoide

Planta de canabis întruchipează o abundență de compuși chimici, dintre care efectul lor combinat conferă plantei trăsături specifice prin efectul de anturaj. Conținutul procentual al fiecăruia dintre acești constituenți împarte în continuare planta în trei tipuri primare:

  • Tipul I – care caracterizează plantele de canabis cu nivel înalt de THC și nivel scăzut de CBD;
  • Tipul II – cu un raport mixt de THC și CBD, adesea cu CBD-ul preponderent prezent; astfel, subminând efectul constituentului THC;
  • Tipul III – cu o compoziție procentuală ridicată de CBD cu urme mici de THC.

Alte tipuri includ ”tipul IV” și ”tipul V”; Variantele ”CBG dominant” și ”fără canabinoizi”.

 

Există peste 100 de canabinoizi și 400 de compuși în planta de canabis, iar câțiva dintre acești constituenți rămân neexplorați; cu toate acestea, cu modificări favorabile ale legilor referitoare la plantă, mai mulți dintre acești compuși sunt acum explorați – dintre care doi sunt Canabicitranul și Canabitriolul.

 

Canabicitran și Canabitriol

La început, se credea că CBG-ul era singura moleculă precursoare din arborele de canabis, producând câțiva canabinoizi, inclusiv CBD-ul și THC-ul; dar acest lucru a fost invalidat cu studiile care arată că Canabichromenul (CBC) (de asemenea, un fitochimic) se ramifică în continuare în CBT (Canabitriol).

Canabicitranul, altfel cunoscut sub numele de CBT-C, este unul dintre numeroasele subseturi ale acestui compus biosintetizat în canabis din seria olivetol. Compusul, găsit la concentrații de vârf în distilate (1 – 5%) din canabisul de tip III, se crede că este sintetizat din molecula precursoare CBDA.

Un studiu a descoperit că CBT-ul reduce presiunea oculară la iepuri; astfel, făcându-l un potențial tratament pentru glaucom și alte afecțiuni asociate.

Ca unul dintre mulți fitocanabinoizi, canabicitranul, clasificat ca un compus dieter, are o relație chimică analogă cu CBD-ul, așa cum CBD-ul este cu THC-ul și se poate spune că contribuie la ”efectul de anturaj” a plantei. Datorită acestei relații, câștigă popularitate ca element terapeutic în industria cânepei și este acum formulat în tincturi, uleiuri, extracte și forme concentrate.

Din cauza restricțiilor impuse legislației privind canabisul, au existat studii limitate cu privire la beneficiile și efectele adverse ale canabicitranului.

Canabinoidul, CBT-C, poate servi și ca marker în timpul testării cromatografice a canabinoizilor, deoarece este reținut cel mai mult pe coloană în timpul analizei; prin urmare, este indicativ pentru finalizarea analizei probei. Prima referință online la CBT-C datează din 1970, când un chimist care folosea cromatografia rapidă în fază normală, a izolat CBG-ul dintr-un distilat de cânepă bogat în CBD. Văzând efectul acestei tehnici, s-a gândit să inverseze procesul folosind cromatografia rapidă în fază inversă, care i-a permis să colecteze alți compuși, inclusiv canabicitran.

În 2011, CBT-C a fost în sfârșit confirmat ca și canabinoid într-o publicație de jurnal privind examinarea masculului Cannabis Sativa L. folosind o metodă cromatografică modernă – cromatografia de gaze cu detector de ionizare în flacără și cromatografia de gaz-spectrometrie de masă. Spre deosebire de clasa afiliată compusului, a fost izolat și din planta medicinală chineză ”Rhododendron Anthopogonoides”, utilizată pe scară largă în tratarea bronșitei și a altor afecțiuni respiratorii.

 

Mai multe date despre caracteristicile și beneficiile acestui compus vom afla odată cu extinderea cunoștințelor și mai multă deschidere către descoperirea canabinoizilor.

 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este într-o tulpină de canabis?

Una dintre cele mai frecvente critici la adresa canabisului este că toate tulpinile funcționează la fel, iar majoritatea consumatorilor caută pur și simplu să se ”drogheze”. Deși această perspectivă nu se aliniază cu cercetarea asupra canabisului, a fost ușor de vândut factorilor de decizie cu indisponibilitatea datelor medicale. Totuși, vremurile […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!