Read Time:4 Minute, 43 Second

În peisajul în continuă evoluție al tulpinilor de canabis, puțini au obținut aclamarea și recunoașterea pe scară largă ca Blue Dream. Renumit pentru efectele sale echilibrate și profilul de aromă captivant, a numi Blue Dream o tulpină populară ar fi o mare subestimare. Această tulpină hibridă pare peste tot și a lăsat o amprentă de neșters asupra consumatorilor de canabis, captivând atât entuziaștii, cât și pacienții. Pe măsură ce aprofundăm imaginea de ansamblu cuprinzătoare a lui Blue Dream, îi explorăm originile, caracteristicile de creștere, profilul terpenic, potențialul terapeutic și factorii care contribuie la creșterea sa meteorică în lumea canabisului. 

 

Nașterea Blue Dream: Origini și Reproducere 

Crescătorul din spatele tulpinii nu este ușor de discernut, dar locul de naștere al lui Blue Dream este; peisajele luxuriante Santa Cruz, California, pe coasta de Vest a SUA, unde creșterea canabisului are o istorie bogată. Blue Dream pare să-și urmărească rădăcinile într-un proiect de reproducere atent orchestrat, amestecând genetica a două tulpini iconice: DJ Short ‘s Blueberry și a  lui Haze.

Autoritatea de canabis Ed Rosenthal confirmă împerecherea dintre Haze și Blueberry lui DJ Short în cartea sa din 2021, ”The Cannabis Grower’s Handbook”, citând Blue Dream ca un exemplu remarcabil de tulpină hibridă de canabis. Având în vedere calitatea pură a liniei părinte, puteți presupune în siguranță că această hibridizare nu a fost o întâmplare aleatorie, ci mai degrabă rezultatul unei munci meticuloase a crescătorilor vizionari.  

Nu exista nicio cale ca o tulpină născută din doi astfel de părinți fenomenali, să eșueze. Blue Dream a apărut ca o dovadă a echilibrului delicat dintre liniile Indica și Sativa, întruchipând cele mai bune din ambele lumi.  Această tulpină, inițial dezvoltată pentru piața medicală, a depășit de atunci scopul său inițial de a deveni un element de bază în domeniul recreativ. 

Ascensiunea Blue Dream

Blue Dream a câștigat pentru prima dată tracțiune în comunitatea de canabis medical, în special în California, datorită efectelor sale bine rotunjite care au oferit ușurare fără a induce sedare excesivă. Creșterea popularității tulpinii a fost rapidă, atingând apogeul în jurul anului 2010. Din dispensarele medicale din California, popularitatea Blue Dream s-a răspândit ca un incendiu, ajungând la pasionații de canabis din Statele Unite și nu numai. Dispensarele din Colorado, Washington și Oregon au raportat o cerere în creștere, consolidând statutul Blue Dream ca o tulpină de bază. 

 

Trăsături de cultivare

Blue Dream este cunoscut pentru ușurința și versatilitatea sa în cultivare, potrivit chiar și pentru începători. Înflorind atât în interior, cât și în exterior, această tulpină prosperă în climă temperată, cu lumină solară constantă. Ea tinde să se întindă în timpul fazei de înflorire, iar cultivatorii folosesc adesea tehnici de antrenament cu stres scăzut pentru a-i gestiona înălțimea. Se recomandă Topping-ul, iar Toppping-ul timpuriu este recomandat în special cultivatorilor de interior care se confruntă cu un spațiu limitat.

Blue Dream prezintă o rezistență moderată la dăunători și boli comune, ceea ce o face o alegere isteață pentru cultivatori. Timpul de înflorire pentru soiul fotoperiodic Blue Dream este chiar în jurul valorii de 10 săptămâni.

 

Aromă și miros

Aroma Blue Dream este un amestec somptuos de note dulci, fructate, afine și nuanțe pământești, creând o experiență senzorială care este atât ispititoare, cât și distinctivă. Parfumul singur poate evoca un sentiment frumos de euforie, prefigurând călătoria încântătoare care va veni. 

Profilul terpenic Blue Dream este dominat de doi jucători cheie: mircenul și pinenul. Mircenul contribuie la efectele sedative ale tulpinii, în timp ce pinenul conferă un miros răcoritor de pin. Aceste terpene, în sinergie cu altele, creează paleta de arome multidimensională care diferențiază tulpina Blue Dream. 

 

Efectele și potențialul terapeutic

Ca o tulpină hibridă de canabis dominantă Sativa prin excelență, Blue Dream oferă cele mai bune din ambele lumi în efectele sale. Veți obține o senzație de răcire fericită, care este relaxantă pentru corp și energizantă pentru minte în același timp. Sarcinile sunt mai degrabă o plăcere decât o corvoadă și poți să-ți faci ziua simțindu-te fericit și fără griji. Acesta este, fără îndoială, un motiv important pentru popularitatea Blue Dream; efectele par să atingă echilibrul corect fără a vă înclina prea mult în ambele direcții. Conținutul de THC este de obicei în jurul valorii de 18%, iar CBD este scăzut, deci nu există nici o îndoială că această tulpină mare este destul de potentă.

Blue Dream și-a consolidat reputația de tulpină terapeutică, oferind alinare pacienților care se luptă cu diferite afecțiuni. Profilul său canabinoid îl face o alegere pentru cei care caută ameliorarea durerii cronice, anxietății și stresului. Pacienții au raportat succes în gestionarea unor afecțiuni precum migrene, artrită și PTSD cu Blue Dream, făcându-l la fel de popular pentru utilizatorii terapeutici ca și pentru fanii de canabis recreativ. Capacitatea tulpinii de a induce acea senzație euforică blândă fără sedare copleșitoare o face potrivită pentru utilizarea în timpul zilei, încurajând creativitatea și concentrarea. Blue Dream mai este o alegere bună și pentru producătorii de concentrate.

Gând final

A ieși în evidență în peisajul din ce în ce mai mare al tulpinilor clasice și noi necesită ceva în aceste zile, dar calitățile Blue Dream sunt de așa natură încât a fost la sau aproape de partea de sus a listei de la debut. Ea stă ca un far de echilibru, captivând simțurile și oferind răgaz terapeutic. De la începuturile sale în solurile fertile din California până la aclamarea sa globală, această tulpină hibridă a devenit o emblemă a culturii canabisului. Fie că este savurat pentru aroma sa încântătoare, creșterea robustă sau beneficiile terapeutice, Blue Dream continuă să-și țese moștenirea prin fiecare expirație, lăsând o amprentă de neșters în lumea canabisului.

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment