Big Pharma și ‚valul verde’

Val
Read Time:3 Minute, 26 Second

Mulți pacienți cu dureri cronice, înlocuiesc medicamentele farmaceutice cu canabisul iar din această cauză Big Pharma pierde o avere. Studiile conform cărora canabisul este eficient în tratarea majorității tipurilor de dureri, agită instituțiile farmaceutice și politice.

 

Descoperirile ar putea avea consecințe uriașe pentru practica medicală și politica publică. De exemplu, canabisul ar putea reduce numărul de supradoze accidentale și ar putea oferi căi pacienților să reintre în forța de muncă. Acest lucru este potrivit unui studiu, care a avut loc la Universitatea din California, Berkeley, și a fost publicat în revista ”Cannabis and Cannabinoid Research” (2017).

Rezultatele sugerează și o nouă ordine mondială pentru politicienii americani din ambele partide. Politicieni care și-au umplut buzunarele de la producătorii de medicamente. Studiul arată că Big Pharma pierde bani, ceea ce ar putea însemna o reexaminare a rezultatelor politice. Acest lucru ar putea pune capăt deceniilor în care companiile de medicamente dețineau politica publică americană și asistența medicală.

 

Ce zice studiul despre pacienții care schimbă medicamentele cu canabis

Studiul a abordat teoria conform căreia canabisul ar putea înlocui calmantele produselor farmaceutice. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au examinat 2.897 de pacienți care au folosit canabis pentru diferite afecțiuni.

Studiul a constatat că peste 97% dintre pacienți au declarat că tratamentul cu canabisul a funcționat foarte bine. Atât de bine încât au reușit să-și reducă aportul de opioide. 93% dintre ei au spus că ar prefera consumul de canabis în locul medicamentelor dacă acestea ar fi disponibile în dispensare autorizate. Toate aceste rezultate duc la pierderea de bani a industriei farmaceutice, mai mult, 81% dintre consumatorii de canabis au mărturisit că utilizarea doar a canabisului fără combinarea cu  medicamente, este mult mai benefic pentru ei.

 

Mai puține prescripții de medicamente înseamnă pierderi mari de bani în farmacii

Canabisul a ajuns cel mai de temut rival al companiilor farmaceutice. Legalizarea canabisului din perspective politice este o veste cât se poate de rea însă pentru pacienți este o veste extraordinară. Big Pharma mai rezistă în picioare datorită țărilor unde canabisul medicinal este încă ilegal.

O analiză realizată de ”New Frontier Data” (2017) estimează că tratamentele pe bază de canabis ar putea înlocui medicamente cu prescripție cu până la 4,9 miliarde de dolari, dacă acestea ar fi legale în SUA. Această cifră se referă la consumul de canabis pentru afecțiuni precum PTSD, tulburări de somn, anxietate, epilepsie, greață și glaucom.

Din 1999 până în 2017, decesele cauzate de medicamentele farmaceutice prescrise s-au cvadruplat, conform ”Centrelor de Control și Prevenire a Bolilor”.

 

Cum poate ajuta canabisul

Un studiu publicat în ”Journal of the American Medical Association” (2014), a constatat că statele care au adoptat legile privind canabisul medical au avut un număr semnificativ mai mic de decese legate de opioide.

Deci, nu numai că pacienții preferă canabisul în locul opioidelor atunci când li se oferă opțiunea, acea alegere are ca rezultat și un număr mai mic de decese. Mai mult de atât, odată cu legalizarea canabisului, rețetele pe bază de prescripție au scăzut la 1.826 de doze zilnice de calmante medicamentoase pe medic! Acesta este un alt mod de a arăta că Big Pharma va pierde mulți bani dacă legalizarea canabisului medicinal se răspândește.

 

Ramificările politicii publice

În general, canabisul medicinal are trei efecte majore asupra populației: scade rata mortalității produse de medicamente, ajută la reducerea consumului de opioide și duce la scăderea deceselor din trafic. Acestea sunt trei victorii majore ale politicii publice de care beneficiază comunitățile locale, statele și națiunea în ansamblu.

O parte din motivul pentru care funcționează atât de bine este prin oferirea unui acces mai mare la medicamente naturale, eficiente, cu mai puține efecte secundare. Un alt motiv pentru care funcționează este faptul că legile privind canabisul medicinal au o modalitate de a schimba stigmatul asociat cu consumul recreațional.

Dar singurul lucru pe care aceste industrii farmaceutice îl văd, este pierderea banilor iar din această cauză încearcă din răsputeri să țină canabisului sub sechestru. Totuși, acest ‚val verde’ este de neoprit acum. Este doar o chestiune de timp până când canabisul medicinal va deveni legal peste tot.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Despre delta-8 THC

Delta-8 THC este un compus din planta de canabis care a devenit popular datorită asemănării sale cu delta-9 THC, compusul principal din canabis care oferă consumatorilor euforie, fericire, sedare, ameliorarea simptomelor și multe altele. Asemănările dintre cei doi canabinoizi rezidă în structurile lor chimice și în numele lor. Numele științific […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!