Beneficiile terapeutice și dietetice ale consumului de canabis crud

Val
Read Time:6 Minute, 9 Second

Canabisul se califică drept superaliment în sine! Ambalate cu fitochimicale benefice rareori găsite în altă parte, florile și frunzele de canabis crude adaugă un plus foarte sănătos salatelor, piureurilor și sucurilor. Descoperiți mai jos beneficiile consumului de canabis crud.

 

Beneficiile consumului de canabis crud

Majoritatea consumatorilor de canabis sunt familiarizați cu efectele fumatului, vapării și consumului de produse alimentare, dar v-ați întrebat vreodată dacă este ok să consumați frunze de canabis crude? Din perspectivă nutrițională, canabisul conține o mulțime de molecule sănătoase, inclusiv:

 • Proteine
 • Fibră
 • Antioxidanți
 • Vitamine
 • Minerale

 

Avantajele consumului de canabis crud

Fumatul, vapatul și gătitul canabisului afectează compoziția chimică într-o oarecare măsură. Unele dintre aceste modificări creează reacții chimice benefice, în timp ce altele sunt mai puțin benefice. Multe dintre moleculele vitale din canabis – și anume terpeni și acizi canabinoizi – sunt volatile și sensibile la temperaturi ridicate. Consumul de canabis brut păstrează acești compuși în starea lor naturală, permițând utilizatorilor să acceseze compușii care dispar sau se schimbă atunci când canabisul este fumat.

Consumul de canabis brut le permite utilizatorilor să-și stimuleze sistemul endocanabinoid – o rețea de reglementare care menține corpul în echilibru – fără a fi high sau a trebui să inhaleze ceva în acest proces. Canabisul crud ar putea foarte bine să devină un aliment funcțional popular al viitorului.

Acizi canabinoizi

Canabisul brut conține molecule foarte diferite de cele inhalate după combustie sau vaporizare. THC-ul, CBD-ul și alți canabinoizi nu există de fapt în canabisul brut. În schimb, sunt ambalate cu precursorii lor chimici – acizii canabinoizi. Acizii canabinoizi se pierd după ce sunt expuși la căldură mare, un proces cunoscut sub numele de decarboxilare. De exemplu, THCA-ul non-psihoactiv se transformă în THC psihoactiv, iar CBDA-ul se transformă în CBD.

Oamenii de știință specializați pe canabis au descoperit că aceste substanțe chimice posedă propriile beneficii unice în comparație cu omologii lor post-decarboxilare. Consultați listele de proprietăți de mai jos pentru a afla ce au de oferit principalii acizi canabinoizi.

THCA:

 • Non-psihoactiv
 • Se leagă de receptorii CB1 și CB2 ai sistemului endocanabinoid
 • Poate relaxa stomacul deranjat
 • Stimulează producția de endocanabinoizi
 • Are proprietăți de calmare
 • Ajută funcțiile sistemului nervos

 

CBDA:

 • Non-psihoactiv
 • Sporește producția de endocanabinoizi
 • Poate ridica starea de spirit, mai mult decât CBD-ul

 

Terpenele

Aceste molecule aromatice stau la baza parfumului distinctiv al canabisului. Nu numai că sunt responsabili de aroma delicioasă a anumitor tulpini, dar modulează și canabisul prin efectul anturajului. Diferite terpene interacționează cu canabinoizi diferiți pentru a-și spori efectele.

Terpenele produc, de asemenea, efecte pe cont propriu. De exemplu, limonenul și mircenul induc un răspuns relaxant care poate spori senzația de bunăstare.

Deoarece terpenii sunt volatili și se degradează la temperaturi ridicate, nu vă veți bucura aproape la fel de mult atunci când fumați canabisul. Cu toate acestea, florile brute de canabis sunt pline de aceste molecule fascinante. Consumul de canabis brut păstrează terpenele în starea lor naturală. Cercetătorii încă studiază cum terpenele supraviețuiesc digestiei, dar știm că cel puțin unele dintre aceste molecule ajung în sânge.

Flavonoide

Flavonoidele sunt uitate de obicei atunci când vine vorba de discuții legate de canabis. Fumătorii de canabis sunt adesea mai preocupați de profilurile de canabinoizi și terpene. Flavonoidele, cu toate acestea, sunt un factor semnificativ. Aceste fitochimicale diverse se găsesc într-o gamă de superalimente, de la varză și broccoli, la fructe de pădure și ceai.

Flavonoidele joacă un rol important în plantele de canabis. Acești pigmenți colorează țesutul plantelor pentru a atrage specii polenizatoare și, de asemenea, pentru a proteja plantele de razele UV și agenții patogeni. Flavonoidele specifice găsite în canabis includ:

 • Cannflavin A
 • Cannflavină B
 • Kaempferol
 • Quercetin
 • Antocianine

 

Aceste substanțe fitochimice adesea trecute cu vederea oferă o gamă impresionantă de beneficii potențiale pentru sănătate, precum:

 • Efecte antioxidante
 • Sprijină inima
 • Poate ajuta la curățarea arterelor

 

Ce se califică drept canabis brut?

La fel ca orice alte legume crude, canabisul crud înseamnă că mugurii și frunzele sunt proaspete și neatinse. Înainte de a fi expuse la căldură, aceste părți ale plantei își mențin biochimia naturală și oferă o experiență diferită fumatului și gătitului.

Pentru a clasifica drept canabis brut, aceste părți nu ar trebui să fie:

 • Gătite
 • Aburite
 • Fumate sau vapate
 • Uscate

 

Poți să fi high de la consumul de canabis brut?

Deci, dacă consumi canabis brut, poți deveni high? Pe scurt, nu.

Canabisul brut nu conține THC, ci THCA. Acidul canabinoid se transformă în THC numai după decarboxilarea indusă de căldură.

Posibile dezavantaje ale canabisului brut

Desigur, consumul de aproape orice aliment crud vine cu un element de risc. Unii cultivatori folosesc pesticide chimice la recolta lor pentru a menține dăunătorii la distanță. Deși eficiente, aceste substanțe pot lăsa reziduuri pe flori și frunze care lasă un gust îngrozitor și care ne sunt dăunătoare.

Pentru a vă asigura că vă mențineți în siguranță atunci când consumați canabis brut, consumați numai canabis despre care știți că nu a fost tratat cu aceste substanțe chimice. Asigurați-vă că nu a fost cultivat cu ajutorul unor produse potențial dăunătoare, fertilizatori chimici sau orice alte substanțe chimice dăunătoare.

 

Metode de consum

Diversitatea enormă a consumului le permite fumătorilor de canabis să se bucure de un imens sortiment de a utiliza canabisul, cum ar fi fumatul la pipă, la bong, la joint, etc. Același nivel de varietate face ca consumul de canabis brut să fie la fel de plăcut și distractiv. Departe de a mesteca frunze crude – deși este o opțiune ușoară și surprinzător de gustoasă – consumul de canabis crud ia multe forme. Consultați mai jos câteva dintre cele mai populare metode:

 

Smoothies

Smoothies oferă o modalitate gustoasă și ușoară pentru utilizatorii de canabis crud. Adăugați flori și frunze de canabis crude la smoothie-urile dvs. pentru o doză de acizi canabinoizi și terpene. Puneți câteva fructe tropicale, fructe de pădure și gheață pentru gust și prospețime de neegalat.

 

Suc

Sucurile sunt cea mai bună modalitate de a consuma canabis brut. Această metodă concentrează toate substanțele plantei – canabinoizi, terpene și flavonoide – lăsând în urmă fibra (și uneori dificil de digerat).

 

Salate

Tăiați subțire câteva frunze proaspete de canabis și presărați-le într-un castron cu spanac, ceapă, ridichi, măsline și ardei. Adăugați niște miez de semințe de floarea-soarelui pentru proteine ​​suplimentare și crocante și bucurați-vă de un gust unic!

 

Semințe de cânepă

Nu uitați de semințe! Semințele de cânepă sunt încărcate cu substanțe nutritive și adaugă o aromă mai proaspătă oricărui fel de mâncare. Presară-le pe paste, salate, budinci și chiar pe cereale. Aceste mici sfere de bunătate conțin niveluri ridicate de acizi grași omega, aminoacizi esențiali, calciu, fier și fibre!

 

Ulei de semințe de cânepă presat la rece

În cele din urmă, uleiul din semințe de cânepă presat la rece condensează beneficiile semințelor de cânepă într-un ulei gustos. Folosiți acest ulei delicios pentru gătit sau adăugați o picătură peste salate pentru acel gust minunat.

 

 

Referințe

Tetrahydrocannabinolic acid is a potent PPARγ agonist with neuroprotective activity https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Cannabis Pharmacology: The Usual Suspects and a Few Promising Leads – PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov

Taming THC: potential cannabis synergy and phytocannabinoid-terpenoid entourage effects https://www.ncbi.nlm.nih.gov

(PDF) Physiological and psychological effects of olfactory stimulation with D-Limonene https://www.researchgate.net

Myrcene – an overview | ScienceDirect Topics https://www.sciencedirect.com


Val
Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cultivarea outdoor - Ghid personal

Acest ghid pentru cultivarea canabisului în aer liber vă oferă o descriere detaliată a procesului de cultivare a canabisului. Indiferent dacă alegeți o grădină în aer liber sau o seră, cultivarea canabisului poate produce un randament bogat.   Beneficiile creșterii canabisului în aer liber Tulpinile de exterior au fost mult […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!