Read Time:7 Minute, 19 Second

Îngrijirea plantelor este foarte benefică pentru minte, corp și suflet. Se știe de mult că ieșirea la aer și mișcarea are numeroase beneficii, iar acum există tot mai multe cercetări care susțin acest lucru.

Acum ne concentrăm pe beneficii ale grădinăritului și cum putem încorpora canabisul în grădină și cum să beneficiem și de pe urma creșterii acestor plante!

 

Ce este terapia cu plante?

Terapia cu plante nu este o practică medicală prescrisă, ci mai degrabă numele dat beneficiilor grădinăritului simplu. Acestea fiind spuse, există unele cazuri în care oamenii sunt încurajați în mod deliberat să practice horticultura pentru a-și îmbunătăți bunăstarea mintală, cum ar fi în spitalele de psihiatrie.

În sensul acestui articol, totuși, termenul „terapie cu plante” se referă la bucuriile și comorile grădinăritului simplu.

Terapia cu plante nu implică tehnici medicale specifice. Pur și simplu să ieșiți în grădină și să vă îngrijiți plantele – udarea, hrănirea, tăierea sau chiar rătăcirea și verificarea lor, toate sunt considerate terapie cu plante, împreună cu procese mai implicate, cum ar fi plantarea și recoltarea.

 

Grădinăritul acasă și terapia cu plante e același lucru?

Având în vedere cele de mai sus, putem spune că, da, grădinăritul și terapia cu plante sunt la fel. Se poate spune că orice grădinărit are un beneficiu terapeutic – fie el mental, fizic sau ambele. Din punct de vedere tehnic, terapia cu plante nu trebuie să fie grădinărit acasă, ci pur și simplu grădinărit, deoarece ar putea avea loc și într-o instituție, cum ar fi o școală sau un spital, sau într-o grădină comună.

 

Beneficiile terapiei cu plante și grădinăritului acasă

Se știe că grădinăritul are o gamă largă de beneficii. De la beneficii pentru sănătatea mintală la longevitate, rate mai scăzute de singurătate și multe altele, există motive întemeiate pentru ca aproape oricine să înceapă o formă de grădinărit.

 

Sănătate fizică

Există o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică legate de grădinărit. În primul rând, acestea sunt o consecință a ieșirii afară și a mișcării. În timp ce grădinăritul poate să nu fie cea mai intensă activitate fizică disponibilă, este o practică consecventă și are calități cathartice de care alte forme de exerciții ar putea să le lipsească. De fapt, s-a demonstrat că exercițiile de mare intensitate, cum ar fi alergarea și ciclismul, nu sunt necesare pentru a obține beneficiile exercițiilor aerobice.

În plus, partea fizică a grădinăritului poate fi mai implicată, implicând greblarea, săparea, transportul de saci mari de pământ și așa mai departe. Dacă aveți o grădină mare în aer liber, atunci există posibilități pentru un efort fizic mai intens.

În plus, s-a demonstrat că lumina soarelui și producția ulterioară de vitamina D pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru ușurează presiunea asupra inimii și a vaselor de sânge și ajută la reducerea stresului și, în general, la îmbunătățirea calității vieții.

Pe măsură ce plantele cresc și aveți grijă de ele, atunci grădinăritul poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea dexterității și a abilităților motorii fine, pe lângă lucrul inimii, plămânilor și mușchilor mai mari.

 

Sănătate mintală

Grădinăritul și, în general, starea în natură, sunt binecunoscute că au o serie de efecte pozitive asupra sănătății mintale, care, la rândul lor, pot afecta și bunăstarea fizică.

S-a demonstrat că grădinăritul obișnuit reduce stresul, simptomele depresiei și tulburările de dispoziție. Se crede că există mai multe motive pentru aceasta.

În primul rând, se crede că expunerea la plante și chiar la culoarea verde îi face pe oameni să se simtă mai calmi. Când oamenii au acces regulat la spațiile verzi, atunci sănătatea mintală pare să se îmbunătățească semnificativ.

Mai mult, studiile indică faptul că oamenii care ies în mod regulat afară în natură (aceasta include și grădinăritul) au șanse semnificativ mai mici de a dezvolta demență în comparație cu cei care nu o fac.

 

O mai mare cunoaștere a naturii

Nu totul ține de sănătate! Grădinăritul vă învață despre natură. Vă învață numele și caracteristicile diverselor flori și, de asemenea, vă ajută să înțelegeți fauna care trăiește în grădină.

Adesea, această cunoaștere devine mult mai mare decât cunoașterea numelor câtorva plante și insecte. Mai degrabă, de-a lungul timpului, veți începe să dezvoltați o înțelegere a ecosistemului grădinii și a modului în care întreaga rețea a naturii coexistă de fapt.

 

Socializarea

Unii aleg să grădinărească singuri, iar acest lucru are multe beneficii. Dar pentru alții, cum ar fi cei care fac grădinărit în locuri publice, poate exista și un aspect social. Împărtășirea unei sarcini și lucrul alături de ceilalți este excelent pentru bunăstarea mentală și ajută la combaterea singurătății.

Expunerea mai mare la contactele sociale s-a dovedit a fi unul dintre beneficiile majore ale grădinăritului.

De ce este grădinăritul terapeutic?

Este clar că grădinăritul este terapeutic în multe feluri, dar de ce este așa? De ce este bun grădinăritul pentru noi? În secțiunea următoare, vom explora de ce grădinăritul ar putea fi bun pentru corp și minte.

 

Minte calmă

Grădinăritul este un exercițiu lent și atent. Nu implică forța sau grăbirea, ci mai degrabă o deplasare lentă. Mai mult decât atât, rezultatele nu sunt imediate, ci durează luni de zile până la finalizare, ceea ce o face o activitate de răbdare.

Grădinăritul, în timp ce vă relaxează, este în același timp foarte stimulant pentru simțuri, deși într-o manieră blândă. Puteți simți vântul, ploaia și soarele, iar acest lucru este în continuă schimbare. De asemenea, simțiți pământul rece și umed în mâini și textura lemnului și a frunzelor. În cea mai mare parte a vieții noastre, suntem lipsiți de stimularea senzorială naturală ca aceasta.

Toate acestea se reunesc pentru a face din grădinărit o activitate foarte importantă și actuală. Ieșirea în grădină în mod regulat vă ajută să vă îndepărtați de stresul trecutului și al viitorului și, în schimb, să îmbrățișați momentul într-un mediu natural.

 

Conexiune cu natura

Nu ar trebui să subestimați cât de important este să petreceți timp în natură – chiar dacă acel petic al naturii este foarte mic.

Beneficiile naturii nu vin doar din lanțurile muntoase epice. Are mult mai mult de-a face cu conexiunea. Noi, oamenii, suntem, deși am putea uita asta, părți ale lumii naturale – deși de cele mai multe ori ne simțim deconectați de acest lucru.

Lucrul cu plantele ne ajută să ne reconectăm puțin cu eul nostru animal și este greu de supraestimat cât de benefic poate fi acest lucru.

 

Grija pentru o altă ființă

În această notă, grădinăritul încurajează și un sentiment de empatie cu lumea naturală. Dacă grădinăriți, veți crește cu adevărat pentru a îngriji și a iubi plantele pe care le creșteți. Compania verde este reconfortantă și bună pentru minte și suflet.

 

Beneficiile grădinăritului canabisului

Este ușor să ne gândim la plantele de canabis ca fiind complet separate de grădina normală. Dar, în esență, există o mică diferență între cultivarea plantelor de canabis și a altor plante.

Prin urmare, putem lua toate informațiile de mai sus și le putem aplica în grădinărit cu canabis, mai ales dacă creștem în aer liber. Creșterea în interior într-un cort căptușit cu folie poate atenua multe dintre beneficiile de mai sus. Dar cultivarea în aer liber sau într-o seră poate fi foarte terapeutică.

Cum să încorporați grădinăritul cu canabis în grădinăritul de acasă

Așadar, dacă vreți ca procesul să beneficieze de sănătate mentală și fizică, iată câteva sfaturi!

 

  • Cultivați plante însoțitoare: Cultivarea unei varietăți de plante diferite va crește beneficiile terapiei cu plante, va îmbunătăți frumusețea grădinii și va ajuta la protejarea și ascunderea plantelor de canabis.
  • Verificați-vă plantele în fiecare zi: Învățați să vă iubiți și să vă îngrijiți plantele de canabis. Verificați-le cel puțin o dată pe zi și faceți-o cu atenție. Inspectați fiecare frunză și observați cum cresc. Observarea plantelor zi de zi poate fi fascinantă!
  • Faceți-vă propriul pământ: A vă umple mâinile de pământ este foarte eliberator. Așa că faceți-vă propriul pământ pentru plante, în loc să-l cumpărați. Plantele vă vor mulțumi pentru asta.
  • Udați-le în funcție de nevoi: Nu vă udați plantele doar o dată la fiecare număr de x zile, ci mai degrabă luați-vă indiciile de la plante și sol. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine nevoile plantelor. Udați numai când cei doi centimetri de sus din sol sunt uscați.

 

Grădinăritul acasă: îmbunătățiți-vă bunăstarea

După cum puteți vedea, grădinăritul acasă este foarte benefic. Și să nu credeți că aveți nevoie de o grădină extinsă pentru a culege roadele. De fapt, o plantă de casă este suficientă pentru a face diferența. Dar dacă puteți face asta în aer liber, atunci este și mai bine!

Canabisul poate fi încorporat într-o grădină și folosit ca terapie cu plante. Tot ce ne lipsește momentan este legalizarea canabisului. Însă până atunci, puteți alege orice plante care vă sunt pe plac.


Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment