Read Time:7 Minute, 13 Second

Dacă nu puteți germina cu succes semințele de canabis, nu veți avea o plantă. Oferiți semințelor cel mai bun început posibil în viață, germinând corect.

 

Arta germinării semințelor de canabis

Adesea trecute cu vederea, este prea ușor să presupunem că etapele vegetative și de înflorire ale creșterii canabisului sunt cele mai critice părți ale ciclului de viață al plantei. Cu toate acestea, cu șansa de eșec ridicată, cu excepția cazului în care știți ce faceți, planificarea slabă atunci când vine vorba de germinare vă poate face să nu ajungeți la perioada de vegetație. Oferirea semințelor cel mai bun început posibil în călătoria lor în viață este o germinare corectă.

Mici, fragile și care au nevoie disperată de o mână de ajutor, există mai multe moduri în care vă puteți germina semințele de canabis. Toate metodele au grade diferite de succes, atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. Este important să rețineți că, chiar și cu expertiză avansată în creștere și echipamente de vârf, este posibil să ajungeți în continuare cu câteva semințe eșuate. Aceasta este o parte naturală a relației cu un organism viu. Procurați semințe de calitate superioară doar de la producători sau distribuitori autorizați, pentru a nu avea surprize neplăcute.

 

Ce trebuie să aveți în vedere

Indiferent de unde vă obțineți semințele, cel mai bine este să le faceți o inspecție ușoară (și delicată) înainte de plantare. De cele mai multe ori, toate semințele vor germina; cu toate acestea, semințele de calitate slabă vor produce o plantă mai slabă. Din păcate, acest lucru nu veți afla decât în etapele vegetative și de înflorire.

Pentru a evita dezamăgirea, semințele care au o culoare mai închisă au șanse mai mari de a germina, în timp ce semințele de culoare verde pal sau alb sunt susceptibile de a eșua. Chiar dacă semințele închise la culoare arată ușor deteriorate, ar trebui să fie plantate oricum. Există șanse mari să germineze, chiar dacă învelișul exterior este oarecum zdrobit.

Temperatura de germinare joacă un rol crucial

Înainte de a sări direct la metodele de germinare, există câteva reguli de aur când vorbim de germinare. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomand să rămâneți în aceste linii directoare, indiferent de modul în care alegeți să germinați. Acestea fiind spuse, dintre toți factorii de luat în considerare, temperatura este unul dintre cei mai critici. Semințele vor căuta întotdeauna chiar și cea mai mică cantitate de umiditate, dar folosesc temperatura ca semn că trebuie să facă acest lucru.

  • Temperatura ideala de germinare este între 22 și 25 de grade Celsius
  • Mediul de creștere ar trebui să fie umed, dar niciodată ud
  • Intervalul de umiditate relativă ar trebui să fie între 70% și 90%
  • Semințele favorizează iluminarea fluorescentă (Cod alb rece 33)
  • Minimizați manipularea semințelor
  • În metodele hidroponice, valoarea ideală a pH-ului este de 5,8 – 6,2

 

Timpul de germinare

Trei principii fundamentale vor declanșa apariția primei mici rădăcini pivotante: căldură, umiditate și întuneric. Cu promisiunea umidității, o singură rădăcină va prinde contur înainte de a se dezvolta încet în planta de canabis pe care o cunoaștem și o iubim. În condițiile potrivite, semințele vor începe să se dezvolte în 12-36 de ore de la introducerea umidității.

Intervalele de timp pot varia, deoarece totul depinde de cât de ideal este mediul de germinare. Chiar și cel mai nepriceput cultivator ar putea face ca o sămânță să germineze, dar poate dura câteva săptămâni și, desigur, crește riscul unei plante mai slabe.

Alegerea metodei de germinare

  • Metoda paharului cu apă

Probabil una dintre cele mai puțin eficiente metode, dar este încă viabilă. Incredibil de simplu de facilitat, cultivatorii începători pot opta să-și germineze semințele într-un pahar cu apă. Umpleți pe jumătate un pahar sau un vas cu apă care este de aproximativ 22 grade Celsius.

După 3-5 zile, semințele vor începe să se deschidă și ar trebui să vedeți că apar mici vârfuri albe. Odată ce aceste rădăcini ating 1-2 cm lungime, aveți grijă extremă pentru a le transfera din apă în ghivece cu pământ pregătit în prealabil.

Ghivecele cu pământ vor avea nevoie de găuri mici (aproximativ 10-15 mm adâncime) pentru ca semințele nou germinate să fie plasate. Odată ce semințele sunt sigure, puteți plasa o lumină fluorescentă la 13-15 cm distanță pentru a încuraja creșterea. În cele din urmă, nu riscați să udați excesiv semințele în acest stadiu incipient.

 

  • Metoda șervețelului umed

Probabil una dintre cele mai comune metode de germinare. Metoda șervețelului umed sau prosopului de bucătărie, vine în mai multe iterații. Unii cultivatori folosesc tampoane de vată sau bucăți de hârtie absorbante. Metoda șervețelului umed este ușoară, disponibilă oricui și menține umiditatea relativ bine.

Așezați un șervețel pe o suprafață plană. Spațiați semințele la câțiva centimetri distanță înainte de a așeza a doua bucată de șervețel deasupra. Trebuie să vă asigurați că ambele piese sunt umede, nu să băltească apa. La fel și aici, când vârfurile rădăcinii albe ajung la 1-2 cm, mutați semințele (cu atenție) în ghivece. Utilizați aceleași îndrumări găsite mai sus pentru tehnicile de plantare.
Atenție: Nu folosiți șervețele umede parfumate din magazine! Folosiți șervețele uscate normale, pe care le udați voi cu apă de la robinet (sau plată).

 

  • Plantarea directă în sol

Plantarea directă în sol previne nevoia de a muta semințele atunci când acestea sunt cele mai fragile. Acest prim vârf de rădăcină este acoperit cu filamente microscopice care pot fi deteriorate foarte ușor. Având în vedere că atât o ceașcă plină cu apă, cât și șervețelele de hârtie umede sunt mai predispuse la fluctuațiile de temperatură din mediul lor, plantarea în sol este o opțiune mult mai sigură.

Începeți prin a umple ghivecele cu un sol de calitate premium care a fost înmuiat în apă. Mulți cultivatori aleg, de asemenea, să danteleze apa cu un stimulator de rădăcini. Faceți o gaură de aproximativ 10-15 mm adâncime. Aceasta va fi noua casă a seminței. Scoateți semințele din pachet și așezați-le în găurile pre-săpate. Acoperiți ușor semințele, dar aveți grijă să nu comprimați prea mult solul deasupra semințelor. Rădăcina se va lupta să pătrundă în solul solid, încetinind creșterea plantelor. Pulverizați ușor partea superioară a locului în care ați plasat sămânța, astfel încât mediul de creștere să rămână umed.

Ghivecele vor trebui plasate într-un climat umed care se încadrează în intervalul de temperatură enumerat în regulile de aur menționate mai devreme. După 4-10 zile, ar trebui să vedeți un răsad tânăr încolțit, în timp ce rădăcinile vor fi început să se dezvolte în sol. Întreaga plantă și solul ei pot fi acum transferate într-un ghiveci mai mare, unde ar trebui să înceapă rutinele normale de creștere.

 

  • Germinarea în vată minerală

Menținerea temperaturii ideale (între 22-25 grade Celsius) și a umidității pentru germinare este dificilă. Lăsarea semințelor în mediu deschis sau pe pervaz este departe de a fi ideală; un dulap DIY cu climatizare ar fi o idee bună. Un covor de încălzire este perfect pentru menținerea unei temperaturi constante, dar nu abordează problema umidității.

Va trebui să investiți în câteva piese de echipament unic, dar folosind blocuri de vată minerală, puteți crea o utopie perfectă pentru germinarea semințelor de canabis. Înmuiați blocurile de vată minerală în același mod în care ați face un mediu de sol. Vata va păstra umiditatea și va împiedica necesitatea apei în timpul etapelor timpurii ale germinării. După ce blocurile de vată sunt înmuiate, puneți-le într-o tavă de plastic care are și un capac.

Cupola recipientului din plastic va crea propriul climat mini tropical al semințelor. Dacă apoi așezați toate componentele într-un dulap cu temperatură controlată, veți crea o sursă de umiditate auto-perpetuată—nu este nevoie să atingeți din nou semințele până când acestea nu sunt gata să fie transferate în mediul final de creștere ca răsad tânăr. Folosind metoda blocului de vată minerală, semințele ar trebui să germineze într-una până la două zile.

La două sau trei săptămâni după germinare, puieții tineri ar trebui să fie pregătiți pentru noua lor casă. În acest moment aveți două opțiuni; transplantarea lor în ghivece cu pământ sau asumarea provocării hidroponiei. Veți ști când răsadurile sunt gata să fie mutate, deoarece sistemul radicular ar trebui să înceapă să iasă din fundul blocurilor de vată.

 

Gând final

Acum că știți care sunt cele mai ușoare și sigure metode de germinare, nu ar trebui să dați greș.

Totuși, fiindcă probabil mulți dintre voi trăiți în România, trebuie să știți că germinarea semințelor de canabis pe teritoriul României este ilegală iar acest material nu este o instigare la culturi de canabis ci strict în scop informativ și educațional!

 


Distribuie și tu:

Leave a Comment