Alimente care măresc efectele canabisului

Val
Read Time:6 Minute, 16 Second

Canabisul ajută consumatorii să ajungă la anumite stări, fie că este vorba de ameliorarea durerii mentale și fizice sau de relaxare și euforie. Pentru unii consumatori, totuși, anumite tulpini nu pot reuși să ofere efectele dorite. Sau poate că consumul intens de canabis a dus la o toleranță crescută, iar produsele care înainte funcționau perfect, acum nu mai oferă potența necesară.

Când se întâmplă acest lucru, întrebarea este: Ce poți face pentru a crește efectele canabisului? Iată câteva produse alimentare care vă pot spori efectele.

 

Ce alimente cresc efectele canabisului?

Indiferent dacă utilizați canabis pentru ameliorarea durerii, reducerea stresului sau pentru a calma mintea și corpul, consumul anumitor alimente poate spori efectele canabisului și poate face ca efectul să fie mai intens și mai durabil.

Anumite alimente pot crește biodisponibilitatea THC-ului, compusul din canabis care produce efectele sale psihoactive caracteristice. De exemplu, alimentele grase sau alimentele bogate în omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea absorbției THC, deoarece THC-ul este un compus solubil în grăsimi. Nu numai asta, dar, alimentele care conțin anumite terpene, cum ar fi limonenul și mircenul, pot spori și efectele THC-ului. Terpenele sunt compuși aromatici care se găsesc în canabis și alte plante care pot interacționa cu canabinoizii pentru a produce un efect sinergic, cel mai adesea numit efect de anturaj.

Este important să rețineți că acest material nu este despre alimentele care vă oferă efectul de high, ci sunt alimente care pot ajuta la amplificarea beneficiilor canabisului.

 

Mango

Mango este un fruct dulce, suculent, cu o aromă delicată, tropicală. Sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, fibre și antioxidanți. Din acest motiv, sunt un ingredient popular în smoothie-uri, salsa și alte feluri de mâncare.

Mango este bogat în terpene, în special mircen. Mircenul se găsește în diferite plante, inclusiv în mango, hamei, cimbru și busuioc, precum și în unele tulpini de canabis. Mulți cred că mircenul produce efecte sedative și poate spori efectele relaxante ale canabisului. Și există unele cercetări care susțin această idee.

S-a sugerat că mircenul îmbunătățește efectele THC-ului datorită interacțiunilor pozitive asupra receptorilor CB1 din sistemul endocanabinoid.

Fructul poate îmbunătăți starea de high după consumul de canabis.

 

Ciocolata

Ciocolata este un tratament popular disponibil în batoane, chipsuri, pudră de cacao și multe altele. Este făcut din boabele arborelui de cacao și este adesea îndulcit cu zahăr, lapte și alte ingrediente. Și, în timp ce multe dispensare oferă ciocolată infuzată, să ne concentrăm pe ciocolată în forma sa tradițională, fără canabis.

Anandamida este un compus chimic care se găsește în corpul uman (și în ciocolată), care este adesea denumit „molecula beatitudinii”, deoarece produce efecte similare cu THC-ul, inclusiv sentimente de euforie. Anandamida este, de asemenea, implicată în reglarea durerii, a apetitului și a dispoziției.

Atât anandamida, cât și THC-ul au structuri chimice foarte asemănătoare și interacționează cu aceiași receptori din sistemul endocanabinoid, și anume receptorii canabinoizi CB1 și CB2. Acest lucru ar putea explica de ce mulți consumatori spun că combinarea canabisului cu ciocolata îmbunătățește efectele de stimulare a dispoziției și euforice. În esență, compuși precum cofeina și teobromina care se găsesc în ciocolată pot potența efectele (și beneficiile potențiale) ale THC-ului.

Acestea fiind spuse, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că ciocolata este o alegere populară pentru produsele comestibile cu canabis.

Ciocolata tradițională nu va produce efectul de high, dar asocierea acesteia cu canabis vă poate îmbunătăți experiența.

 

Broccoli

Broccoli este o legumă populară cunoscută pentru că este o sursă substanțială de vitamine C și K. Vitamina C este esențială pentru menținerea sănătății pielii, vaselor de sânge și oaselor. Vitamina K este necesară pentru coagularea corectă a sângelui și pentru menținerea oaselor puternice.

Pe lângă nivelurile ridicate de vitamine, broccoli conține și niveluri ridicate de terpenă beta-cariofilenă, care se leagă de receptorii CB2 din organism, la fel ca mulți canabinoizi. S-a demonstrat că această terpenă funcționează sinergic cu canabinoizii pentru a reduce durerea, inflamația și depresia.

În prezent, nu există dovezi științifice care să susțină ideea că consumul de broccoli poate spori efectele canabisului. Cu toate acestea, unii cred că combinarea celor două poate produce un efect mai puternic datorită modului în care beta-cariofilena funcționează cu alți canabinoizi din organism.

 

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt un tip de legumă adesea confundată cu cartofii obișnuiți. Cu toate acestea, sunt de fapt destul de diferiți, deoarece au un gust mai dulce, o textură mai moale și un profil nutrițional mai bogat.

Cartofii dulci conțin carbohidrați complecși; nutrienți cheie care au fost legați de producția crescută de serotonină, un neurotransmițător important. Oamenii se referă adesea la serotonină drept „hormonul fericirii”, deoarece ajută la promovarea sentimentelor de fericire și bunăstare.

Pe lângă carbohidrații complecși, cartofii dulci conțin și niveluri ridicate de vitamine B6 și E care stimulează starea de spirit. Ambele vitamine sunt esențiale pentru menținerea sănătății mentale bune și pot ajuta la reducerea sentimentelor de stres și anxietate.

 

Nuci

Nucile sunt alimente bogate în acizi grași omega-3, un tip de grăsime sănătoasă importantă pentru menținerea sănătății generale. Acizii grași Omega-3 se găsesc în tone de alimente, inclusiv pește, nuci și ouă, și se crede că au mai multe beneficii pentru sănătate.

Studiile anterioare au arătat că acizii grași omega-3 pot ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate și depresie, precum și la îmbunătățirea funcției creierului și la prevenirea bolilor de inimă. Când sunt combinați cu canabis, se crede că acizii grași omega-3 pot ajuta pentru a spori efectele și pentru a produce un high de durată.

Există unele dovezi care sugerează că acizii grași omega-3 pot ajuta la îmbunătățirea efectelor terapeutice ale canabisului, în special în reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății mintale.

 

Ceai verde și ceai negru

Ceaiul are o istorie remarcabil de lungă de utilizare și presupuse beneficii pentru sănătate. Atât ceaiul verde, cât și ceaiul negru au niveluri ridicate de catechine despre care se crede că ajută la reducerea diferitelor dureri.

Efectele relaxante ale ceaiului verde și negru pot contribui la îmbunătățirea efectelor comparabile produse de canabis, ajutând în același timp la anularea efectelor adverse, cum ar fi anxietatea. Unii consumatori de canabis consideră că combinația de ceai și canabis poate oferi o experiență mai echilibrată și mai plăcută, din acest motiv.

Cu toate acestea, este important să rețineți că corpul fiecăruia este diferit și poate reacționa diferit la combinația de ceai și canabis.

 

Cafea

Cafeaua este una dintre cele mai comune băuturi din lume. Este fabricat din boabe de plante aparținând genului Coffea și este venerat pentru efectele energizante și revigorante ale nivelului său ridicat de cofeină. Și, ca o veste bună pentru consumatori, poate ajuta la îmbunătățirea efectelor canabisului.

Deși nu există cercetări directe asupra interacțiunii dintre cafea și canabis, se crede că efectele cafelei asupra receptorilor canabinoizi pot influența modul în care utilizatorii experimentează canabisul. S-a demonstrat că cafeaua interacționează cu sistemul endocanabinoid. Mai exact, cafeaua crește nivelul de dopamină, o substanță chimică din creier implicată în sentimentele de plăcere și recompensă. Nivelurile crescute de dopamină pot întări indirect sentimentele bune ale canabisului, chiar dacă cafeaua în sine nu influențează direct modul în care THC-ul sau CBD-ul interacționează cu organismul.

 


Informațiile din acest articol și orice imagini sau diagrame incluse sunt doar în scop informativ și educațional. Aceste informații nu înlocuiesc sfatul juridic profesional sau sfatul medical, diagnosticul sau tratamentul. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări legate de legi, reglementări sau sănătatea dumneavoastră, trebuie să vă consultați întotdeauna cu un avocat, medic sau alt profesionist autorizat.


Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Cum să-ți dai seama dacă canabisul este sintetic?

În ultimii ani, canabisul a câștigat o acceptare socială și legală pe scară largă, din ce în ce mai mulți oameni apelând la el în scopuri medicinale și recreative. Cu toate acestea, această cerere crescută a dat naștere și la versiuni artificiale ale plantei, cunoscute sub numele de canabis sintetic. […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!