Albinele iubesc canabisul

Val
Read Time:2 Minute, 28 Second

Un nou studiu asupra fermelor de canabis din America a demonstrat că albinele iubesc plantele de canabis datorită depozitelor abundente de polen ale plantelor masculine, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta oamenii de știință să sprijine mai bine atât populațiile de albine, cât și cele florale.

 

Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea Cornell și publicat în Environmental Entomology, a constatat că albinele sunt puternic atrase de culturile de canabis. Aceste rezultate sunt similare cu un studiu din Colorado care a descoperit același lucru.

Iată ce a descoperit cel mai recent studiu. Cu cât suprafața acoperită de canabis este mai mare, cu atât este mai mare numărul de albine atrase în zonă. În plus, plantele de canabis mai înalte au crescut șansele ca albinele să viziteze parcelele, aducând de 17 ori mai multe albine decât parcelele cu plante scurte.

Canabisul nu produce nectar sau lichid dulce așa cum produc multe soiuri florale pentru a atrage insectele și nici nu intră într-o gamă largă de culori strălucitoare. Atunci de ce albinele și alte insecte sunt atrase de canabis? Cercetătorii au descoperit că 16 subspecii de albine sunt atrase de culturile de canabis, iar acest lucru se datorează polenului produs de florile masculine. Ce anume are polenul de canabis atât de ispititor, rămâne deocamdată necunoscut. Albinele par neinteresate de florile feminine – cele pe care oamenii le doresc cel mai mult – deoarece florile feminine nu produc polen.

De ce sunt importante aceste descoperiri?

Albinele sunt printre cele mai importante – dacă nu cele mai importante – insecte polenizatoare în agricultură, răspândind celulele sexuale masculine ale unei flori la florile feminine corespunzătoare, facilitând reproducerea plantelor. Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură a estimat că, la nivel mondial, polenizatorii valorează între 235 și 577 miliarde de dolari pentru rolul lor în producția mondială a culturilor, albinele fiind responsabile pentru 20 miliarde de dolari doar în SUA.

V-ați întrebat vreodată dacă vom avea miere din canabis făcută de albine? Ei bine, acest lucru deja există!

Un tip din Franța numit Nicolas Trainerbees (nu e numele lui real) susține că are o modalitate de a dresa albinele pentru a colecta rășină din florile de canabis femele. Așa cum a explicat el, albinele duc rășina în stupi pentru a face propolis, o substanță folosită de albine pentru fabricarea pereților și pentru a sigila camerele din stup. Stupii produc și captează căldură, iar de-a lungul săptămânilor, este destulă căldură pentru a decarboxila rășina de canabis din propolis, pe care el a numit-o „cannapropolis”. E singura metodă din lume cunoscută de om în care o insectă produce miere infuzată cu THC.

În orice caz, iată o nouă eră a agriculturii în care canabisul, albinele și oamenii se reunesc pentru a face ceva magic.

 


Referințe:

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0961953419300248

https://rxleaf.com/cannabis-honey-from-bees-that-collect-resin-maybe/

http://eiha.org/media/2014/08/16-10-25-Decarboxylation-of-THCA-to-active-THC.pdf

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

5 lucruri pe care ar trebui să le faci dacă vezi că vecinul tău fumează iarbă

Ți-ai surprins vreodată vecinul fumând iarbă? Ai simțit miros de iarbă ieșind din apartamentul lui? Ai nevoie de câteva sfaturi prietenoase cu privire la asta? Dacă ești unul dintre norocoșii care descoperă că vecinul tău fumează iarbă, iată ce-ar fi frumos din partea ta să faci:   Împrietenește-te cu el […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!