Ce țară europeană consumă mai mult de 55 de tone de canabis anual?

Val
Read Time:2 Minute, 35 Second

Continentul european trece printr-o schimbare semnificativă în ceea ce privește politica canabisului și, în multe privințe, Elveția este în fruntea acesteia. Produsele de canabis cu conținut scăzut de THC (mai puțin de 1%) au fost cumpărate și vândute în mod legal la nivel național în Elveția din 2017.

Elveția este, de asemenea, una dintre puținele țări din Europa care găzduiește un concept relativ nou cunoscut sub numele de ”Cannabis Pilot Program”. În esență, programele permit industriilor destinate adulților să funcționeze în anumite orașe ca parte a unui program de cercetare.

 

O privire mai atentă asupra canabisului în Elveția

O echipă de cercetători de la UNIGE și firma de consultanță EBP a efectuat recent un sondaj privind impactul economic al reglementărilor și politicilor actuale ale Elveției.

 

„Oficiul Federal de Sănătate Publică (OFSP), în coordonare cu Geneva, Basel-Stadt, precum și orașele Berna și Zurich, au finanțat un studiu care adaugă informații care nu erau disponibile anterior acestei discuții din perspectivă economică”, au spus cercetătorii.

 

Una dintre principalele constatări ale studiului este că Elveția consumă anual aproximativ 56 de tone de canabis. Începând cu 2020, rata de utilizare a Elveției a fost estimată a fi în afara primelor 10 rate de utilizare la nivel global și va fi interesant de văzut dacă aceste noi estimări schimbă clasamentul Elveției în comunitatea globală.

Acest studiu recent a constatat că „valoarea adăugată brută totală” a industriei canabisului în economia Elveției a fost comparabilă cu cea a producției naționale de mașini și piese auto și că forța de muncă din industria canabisului este similară cu locurile de muncă generate de asigurările de accidente elvețiene.

 

Necesitatea unei piețe bine reglementate

„Studiul vine tocmai la momentul oportun, întrucât comisia pentru probleme sociale și de sănătate a Adunării Naționale a demarat recent o propunere legislativă privind legalizarea canabisului. Rezultatele arată că atât piața ilegală actuală, cât și o piață comercială liberală provoacă costuri asupra publicului, în timp ce indivizii generează profituri mari. Avem nevoie, așadar, de o piață bine reglementată, care să asigure atât protecția copiilor și adolescenților, cât și măsurile de protecție a sănătății”, a declarat Adrian Gschwend, șeful de politici și implementare la OFSP.

 

În timpul prescripțiilor de heroină din anii 1990, elementul decisiv a fost suferința oamenilor, ceea ce a dus la o indignare publică și la o discuție despre soluția dramei. Ulterior, evaluările au condus la o stabilizare a acestei abordări politice. Abia recent discuția publică a început să acorde atenție suferinței cauzate de prohibiție.

 

„Acest studiu nu abordează în mod specific suferința și nici nu arată, care reglementare este de preferat din punct de vedere moral. În schimb, oferă informații binevenite și necesare cu privire la efectele economice ale scenariilor de reglementare actuale și alternative care vor adăuga o nouă calitate la procesul legislativ privind reglementarea canabisului”, a spus dr. Sandro Cattacin, profesor titular la Departamentul de Sociologie al Universității din Geneva.

 


Referințe:

https://www.myscience.ch/en/news/2022/the_economic_effects_of_cannabis_in_switzerland-2022-unige

https://www.statista.com/statistics/1015296/rate-of-cannabis-use-worldwide-country/


 

Distribuie și tu:

Lasă un răspuns

Next Post

Ce este uleiul Rick Simpson?

Ghidul complet pentru RSO Uleiul Rick Simpson, numit pe scurt ”RSO” (Rick Simpson Oil), este una dintre cele mai versatile și lăudate inovații din canabis – un ulei creat de Rick Simpson, un inginer canadian și avocat al canabisului care a fost radicalizat la activismul canabisului printr-un accident de muncă […]

Nu ai dreptul să copiezi conținutul acestei pagini!