Read Time:2 Minute, 18 Second

Există peste 3.800 de studii despre canabis publicate deja anul acesta, depășind recordul stabilit în 2020.

Deși anul nu s-a încheiat, au fost deja publicate mai multe lucrări științifice despre canabis decât anul precedent, conform datelor compilate de Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Până la începutul lunii decembrie, anul acesta au fost publicate peste 3.800 de studii despre canabis, depășind cele peste 3.600 de studii din 2020.

Aproximativ 27.000 de studii despre canabis au fost publicate din 2010 și până acum, conform organizației NORML. Au fost publicate mai puțin de 3.000 de studii despre canabis între 1990 și 1999 și mai puțin de 2.000 în anii 1980.

 

„În ciuda afirmațiilor unora că marijuana nu a fost încă supusă unui control științific adecvat, interesul oamenilor de știință pentru studierea canabisului a crescut exponențial în ultimii ani, la fel ca și înțelegerea noastră despre plantă, constituenții ei activi, mecanismele lor de acțiune și efectele lor atât asupra utilizatorului, cât și asupra societății”, a declarat directorul adjunct al NORML, Paul Armentano, într-un comunicat.

„Este timpul ca politicienii și alții să înceteze să evalueze canabisul prin prisma „ceea ce nu știm” și, în schimb, să înceapă să se implice în discuții bazate pe dovezi despre canabis și politicile de reformă a canabisului, care sunt indicative pentru tot ceea ce știm”, a mai adăugat Armentano.

 

Biblioteca Națională de Medicină citează peste 38.000 de lucrări științifice pe tema canabisului la ora actuală!

Pe măsură ce se fac mai multe cercetări, parlamentarii americani au luat măsuri „fără precedent” în reformarea legilor canabisului în acest an, iar Drug Enforcement Administration a sugerat creșterea cotei pentru producția de canabis în scopuri de cercetare.

Un raport legislativ NORML a constatat că peste 50 de legi care „liberalizează politicile privind canabisul” în mai mult de 25 de state au fost adoptate în acest an.

În 2021, statele Connecticut, New Jersey, New Mexico, New York și Virginia au adoptat legi pentru a legaliza consumul și deținerea de canabis în scopuri recreative, precum și pentru a înființa piețe reglementate.

Mai multe state și-au extins, de asemenea, programele de canabis medicinal în acest an.

 

„Legislatorii de stat au luat măsuri fără precedent în acest an pentru a abroga legile interzicerii canabisului și pentru a oferi ajutor acelor milioane de americani care au suferit din cauza acelor legi”, a spus Armentano.


Disclaimer

Acest conținut are doar scop informativ. Informațiile furnizate provin din cercetări colectate din sursele externe menționate mai jos:

  1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=marijuana&filter=years.2021-2021&timeline=expanded
  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=marijuana
  3. https://norml.org/blog/2021/11/29/norml-issues-report-highlighting-2021-state-legislative-victories/

 

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment