Read Time:1 Minute, 46 Second

Guvernul olandez a promis 1,4 milioane de euro pentru cercetarea canabisului medical la copiii cu epilepsie rezistentă la tratament. Cercetarea va explora dacă canabisul medical reduce frecvența și / sau severitatea crizelor epileptice la copii.

Acesta este a doua subvenție pentru cercetarea în domeniul canabisului medical care va fi pus la dispoziție de Ministerul Sănătății din Olanda.

Anul trecut a fost acordată o subvenție inițială de 1,9 milioane de euro pentru un studiu privind efectul canabisului medicinal asupra durerii neuropatice.

Ambele studii sunt finanțate din încasările canabisului medicinal vândut de Oficiul pentru Canabis Medical din Olanda și din străinătate.

Acest ultim anunț de finanțare vine în urma unei moțiuni prezentate de politicianul olandez Vera Bergkamp în 2018, care a cerut guvernului să „adune mai multe dovezi” cu privire la eficacitatea canabisului medical.

Este probabil ca produsul care va fi utilizat în studiu să fie același cu cel utilizat de pacienții din Marea Britanie, cărora li se prescriu uleiuri Bedrocan prin intermediul farmaciei Transvaal din Olanda.

Matt Hughes, fondatorul Medcan Support, o organizație care oferă îndrumare părinților în accesarea canabisului medical pentru copiii cu epilepsie s-a bucurat de această veste și a îndemnat Marea Britanie să urmeze exemplul.

“Aceasta este o veste fantastică și sperăm că se va extinde și în Marea Britanie”, a comentat Hughes. „Am încuraja industria din Marea Britanie să investească în cercetare și dezvoltare în epilepsie refractară și canabinoizi pentru a construi baza de dovezi pentru a aduce încrederea necesară clinicienilor pediatrici în prescrierea și, în cele din urmă, accesul la NHS pentru populația copiilor care suferă de cazuri rare și forme severe de epilepsie”.

Cercetarea va fi realizată de Organizația Olandeză pentru Cercetare și Dezvoltare în Sănătate (ZonMw).

Un purtător de cuvânt a confirmat că cei din Marea Britanie și alte țări ar putea participa ca partener la consorțiul de cercetare și la studiul clinic. Cei din afara Olandei ar trebui să caute să colaboreze cu o instituție olandeză de cercetare.

Cercetătorii care doresc să fie luați în considerare pentru subvenție au timp până la 28 septembrie 2021, pentru a-și depune cererile.

Mai multe informații găsiți AICI.

Sursa

Ultimele postari ale lui Val (vezi toate)
Distribuie și tu:

Leave a Comment